Lauren Oliver - Delirium - rakkaus on harhaa

 
Risingshadow

Tätä kirjaa ovat useammatkin suositellet minulle kommenteissaan, joten laitoin tämän sitten varaukseen kirjastoon.

Tämä olisikin varmaan jäänyt lukematta ilman vinkkejä, nimittäin tuo kansi ei yhtään houkuttele minua, samoin takakansikaan ei herätä hirveitä lukemis haluja.

Takakansi;

Tulevaisuuden yhteiskunnassa yksilön valinnat koulutuksesta harrastuksiin ovat tiukasti kontrolloituja, energia säädeltyä ja rakkaus, amor deliria nervosa, julistettu pandemiaan rinnastettavaksi vakavaksi sairaudeksi. Vaikutusten eliminoimiseksi on jo pitkään toteutettu kirurgista toimenpidettä, johon sekä miehet että naiset täysi-ikäisinä osallistuvat. Tuhoisat ääritunteet tasataan ja uusi harmonisempi maailma tarjoaa kaikille yhtämittaisemmat lähtökohdat onneen ja turvallisuuteen.

Omaa vuoroaan odottaa myös 17-vuotias Lena. Hän on nuoruudessaan menettänyt äitinsä tartunnalle, nähnyt taudin vaikutukset sisareensa ja oppinut läksynsä. Jos Lena on varovainen ja välttää virheitä, 95 päivän päästä vaara on hänen osaltaan ohi. Siksi yhteiskunnan ulkopuolelle pesiytynyt vastarintaliike ja kapinahenkinen Alex ovat kaikkea sitä mitä Lenan tulee välttää.Ensimmäisenä tästä tulikin vahvasti mieleen Ally Condien Tarkoitettu-trilogian kirjat, tai ensimmäisen osan eli Tarkoitettu:n. Veikkaa kyllä että tämänkin toinen osa tuo mieleen Crossedin. 


Toisaalta vaikka tässä olikin paljon samaa oli tässä eroavaisuuksiakin, mm. kolmidraama puuttui, ja vaikka minä niiden suuri ystävä olenkin niin sitä ei jäänyt kaipaamaan tässä kirjassa, tai tarkemmin ilmaistuna sitä ei kaivannutkaan. Lena muutenkin hahmona oli harkitsevampi ja arempi kuin Condien Cassia.

Mutta ei noita yhtäläisyyksiä hirveästi tullut mietittyä luettaessa, tarina vei sen verran mukanaan. Pidin tästä myöskin, tosin loppu aiheutti sydämmen tykytyksiä ja sen että kävinkin klikkailemassa seuraavan osan toivelistalle Adlibrikseen.. Samoin Oliverin toisen jo suomennetun Kuin viimeistä päivää teoksen varailin kirjastosta.
Minulla on pitkää kytenyt takaraivossa pari sanaa näistä dystopioista, mutta ajattelin ensin lukaista tuon Veronica Rossin Paljaan taivaan alla, kun se ainakin taustatietojen perusteella menee samaan kastiin näiden Condien ja Oliverin kirjojen kanssa. Tosin sekin on minulla vielä kirjastossa odottamassa kun en eilen ehtinyt sitä hakemaan kun varauksen saapumisilmoitus tuli, maanantaina sitten..
Niin tämä (kin) on trilogia eli

Delirium
1. Delirium (2011) / Delirium - rakkaus on harhaa (2011)
2. Pandemonium (2012) / Pandemonium - rakkaus on kapinaa (syyskuu 2012)
3. Requim (kevät, luultavasti helmikuu 2013) / suom ??

Tämän kirjan tiedot;
Kustantanut WSOY (2011)
Alkuperäinen nimi - Delirium (2011)
Suomentanut - Marja Helanen-Ahtola

Muita tämän lukeneita

Anu - Jos vaikka lukisi..
Nafisan - Yöpöydän kirjat

Loppuun vielä toisen osan suomennoksen kansi, tämähän julkaistaan siis syyskuun 12. päivä (2012)


Risingshadow


2 kommenttia

  1. :D Luin itekki sen Paljaan taivaan alla -kirjan (tosin mielestäni alkuperäinen nimi on parempi ("Under the Never sky") ja tykkäsin tosi paljon. Alku oli vähän hämäävä ja aattelin sen oleva "kamala lastenkirja" mutta nopeasti kirjasta tuli mieleinen ja nyt tässä sitten seuraavia osia odotellessa :)

    -Rouzie

    VastaaPoista
  2. Mielenkiinnolla odottelen kirjan saamista käsiini :) tosin lukujonossa olisi paljon muutakin.. Mutta tämä lajityyppi tuntuu nyt sopivan lukumielialaani.

    VastaaPoista