Helen Harper - Gifted Thief (Highland Magic 1)

Kuva

Tämän kirjan olen jo maininnut ennemmin, koska tämän perusteella löysin Harperin muut teokset (Bo Blackman ja Bloodfire). Kirjan kansi ja nimi saivat minut kiinnostumaan, kun bongasin tämän Amazonissa, mutta tämä ilmestyi vasta 29.1.2016. Varkaat ovat aina olleet "laji", josta olen pitänyt kirjallisuudeessa, syytänkin tästä Eddingsin Silkkiä. Lisäksi lila/pinkki ovat lempivärejäni.

Joten kun huomasin että tämä on julkaistu latailin tämän samplen ja sen luettuani ostin tämän kindlelle. Yhdessä illassa tämä tulikin luettua.

Harper on kyllä mielenkiintoinen tuttavuus ja varmasti luen hänen kirjojaan jatkossakin. Tämäkin on urbaania fantasiaa, kuten nuo muutkin.

Mutta itse kirjaan. Goodreadsissa kirjasta kerrotaan seuravaasti;

"Orphan. Runaway. Thief.

Since the moment I was ripped from my mother's womb, I've been an outcast amongst my own kind. The Sidhe might possess magical Gifts, unbelievable wealth and unfathomable power but I don't want a thing to do with them. I ran away from their lands in the Highlands of Scotland when I was eleven years old and I've never looked back. I don't need a Clan. I've got my own family of highly skilled thieves who mean more to me than any Sidhe ever could.

Unfortunately for me, the playboy heir to the Moncrieffe Clan has something I desperately need. To get it back, I'm going to have to plunge myself back into that world, no matter what the consequences may be. I suppose it's just as well I have sense of humour. I think I'm going to need it."


Pidin tästä kirjasta kovasti, kuka voi olla pitämättä päähenkilöstä jonka silmät ovat violetit, hiukset valkoiset ja lempiväri pinkki. Integrityssä on myös tarpeeksi epävarmutta olematta silti nynny. Lisäksi tässä pohditaan hieman syvällisemmin maailmaa (rotueroja etc.).  Lisätään vielä hieman mysteeriä ja huumoria niin hyvä kirja on minun osaltani siinä. Ainiin romantiikka unohtui tuosta, ja sitä tästäkin löytyy hieman mutta kivasti sen annetaan kasvaa rauhassa eikä heti umpipähkää rakastuta..

Tämä sijoittuu nykyaikaan, maagiset jutut ovat jokapäiväisiä eikä tässä tarvitse salata olemassa oloan normaalailta ihmisiltä. Itse pidin kirjan maailmasta tai tavasta jolla se esitettiin eli sitä ei selitetty liikaa vaan kirjaa piti lukea eteenpäin että asiat selkeytyvät. Vieläkin maailmasta ja varsinkin Sidhejen (eräänlainen haltija) maailmasta jäi paljon pimentoon. Silti tiedon puute ei haitannut lukemista, pikemminkin päinvastoin se lisäsi lukemisintoa.

Päähahmo oli tarpeeksi samaistuttava, pidän näistä Harperin naishahmoista, vaikkakin he hiukan muistuttavat toisiaan. Tyypillisiä vastentahtoisia sankareita eli he joutuvat tarinan sankereiksi tahtomattaan. He haluisivat vain elää rauhassa, mutta eivät voi antaa muiden/maailman kärsiä jos he voivat jotenkin auttaa. 

Hahmo muutenkin olivat oikein oivia, erityisesti pidin Bobista, joka oli  Integrityn vahingissa varastaman kirjeveitsen (Bob kyllä väitti sen olevan miekka) henki. Aivan kuin taikalampunkin henki Bob myöntää kolme toivetta omistajalleen. Tosin kaikkihan tietävät että henkien toiveissa on aina joku juju, tyyliin toivot rikastuvasi ja se tapahtuukin mutta niin että jäät auton alle ja saat hyvät korvakset kun menetit kävelykykysi. Bobin rooli kirjassa oli lähinnä mukana huumoria tuomassa, tämä peukaloisen kokoinen henki kun yritti joka käänteessä Integrityä saada käyttämään toiveitaan.  Muut Intergrityn ystävät/perhe olivat aika tyypillisiä, vanha viisas oppi-isä, kömpelö velho, kujeileva keihu ja perinteinen hyvä normaali merimies, joka on selvästi ihastunut päähenkilöön.  Uudet tuttavuudet olivat sopivan outoja vielä tässä osassa, ja päähenkilö ei ollut sokean luottavainen. 

Hieman juonessa on sellaisia käänteitä, jotka tuntuvat tutuilta mutta maailma ja hahmot ovat kuitenkin sen verran erilaisia ja hyvin kirjoitettuja että tämä toimii ja lukeminen oli nautinnollista. Juoni on aika tyypillinen; yhteisö, joka on hylännyt sankarin tarvitsee hänen apuaan selviytyäkseen ja niimpä Integrity joutuu kohtaamaan lapsuutensa möröt ja tutustumaan paremmin perimäänsä. Tässä kirjassa pelastetaan taikuttaa ja kirjan edetessä alkaa selvitä ettei menneisyys ehkä mennytkään niin kuin on luultu ja Integrityä alkaa kiinnostaa yhä enemmän vanhempiensa kohtalo. Hyvin tässä pohjustetaankin toista osaa, joka onneksi tulee jo helmikuussa. Aika varmasti tulen sen lukemaan. 


Goodreads

Highland Magic

1. Gifted Thief (29.1.2016)
2. Honour Bound (29.2.2016)

2 kommenttia

  1. Blogissani olisi sinulle haaste. :)
    http://mustemaailmani.blogspot.fi/2016/02/viiden-kirjan-haaste.html

    VastaaPoista
  2. Kiitos, pitääpä käydä kurkkaamassa :)

    VastaaPoista