Vi Keeland - Hyvää hömppää parin kirjan verran.

Ihan aina en edes viitsi näitä kaikkia hömppiä tänne blogiin esitellä, saatan vain ohimennen mainita jonkun lukeneeni. Mutta nämä ansaitsevat kyllä oman postauksensa. Erittäin miellyttävää löytää hyvää perushömppää, kivaa aivojen nollausta kaikkien maagien ja vampyyrien välissä.

Näihin törmäsin puolivahingossa kun Amazon aina ehdottaa kirjoja "joista saatat pitää" ja ilmeisesti ensin lukemani Keelandin kirja oli juuri julkaistu viime viikolla eli siksi se oli pompsahtanut tuolle Amazonin listalle.

Ensin tosiaan törmäsin The Baller: The Down and Dirty Football Novel. Kirjassa, kuten nimestä voi päätellä, on suuressa osassa jalkapallo (amerikkalainen). Delilah on urheilutoimittaja ja hän törmää Brodyyn haastatellessaan tätä pelin jälkeen pukuhuoneessa. Juoni on aika tyypillinen tälle lajille, kohtuu macho-mies ja vähän itsepäinen menestynyt nainen, molemmilla menneisyydessään haamuja, jotka vaikuttavat suhteen syntyyn. Tätä oli miellyttävä lukea ja teksti oli sujuvaa, juoni ei ollut liian traaginen tai kliseinen ja osaset toimivat.

Goodreads

Mutta se mikä tämän minulla nosti hyväksi oli se että tämä oli kirjoitettu molempien näkökulmasta eli ns. dual pov. Hieman olisi ehkä miesnäkökulma kaivannut hiomista, mutta se toimi kuitenkin hyvin. Yllättäen tästä löytyi pari lukua vielä kolmannestakin näkökulmasta, mikä toi kivaa lisää kirjaan ja raotti hyvin paria kohtaa. Voisin jopa laittaa tuon takia pari lanttia likoon että tälle olisi tulossa jatko-osa. Tämä kolmas näkökulma yllätti siinä mielesssäkin positiivisesti että sen perusteella aloin jo epäilemään että päättykö kirja niin kuin oletin.

Ihan erinomainen tämän ei ollut mutta erittäin hyvä lajinsa edustaja kuitenkin. Eli suosittelen jos tarvitset aivot narikkaan kirjaa tai muuta harlekiinikirjallisuuutta.


Tietysti tämän jälkeen piti tutkia onko Keelandilla lisää kirjoja ja olihan niitä. Seuraavaksi tartuin Life on Stage-sarjaan, jonka osat voi myös lukean erikseen tarvittaessa. Sarjassa on kaksi osaa Throb ja  Beat.

  
Goodreads

Nämä ovat myös molempien näkökulmista kerrottu, tosin näissä ei ole kolmansia kertojia. Ekan osan ns rannalle jäänyt toimi toisen osan toisena päähenkilönä.

Ensimmäisessä osassa (Throb) ollaan reality ohjelmien parissa ja toisessa osassa (Beat) rockareiden matkassa kiertueella. Perus settiä silti juonen osalta molemmat - menneisyydessä on haamuja, ulkopuoliset tekijät erottavat ja on väärinymmärryksiä. Kaikki on silti sopivasti tarinaan kirjoitettu ja liiallisuuksilta vältytään. Hyviä sivuhahmoja, jotka avaavat päähahmoja enemmän. Erittäin miellyttäviä luettavia.

Itse pidin toisesta osasta enemmän, vaikkakin siinä oli pari elementtiä joista en normaalisti piittaa (esim. pettäminen) mikä vain todistaa että tarpeeksi hyvin kun kirjoitetaan niin kaikki menee. Hyviä nämäkin silti olivat ja jatkan kyllä Keelandin kirjojen tutkimista.

Ei kommentteja