L. M. Montgomeryn Anna-sarjasta uusi tv-versio 2017

Törmäsimpäs mielenkiintoiseen uutiseen facessa kun seuraamani sivusto (Books Rock My World) julkaisi aiheesta uutisen eli Kanadan CBC aikoo tehdä Anna kirjoista uuden tv-sarja version.

Tai kaikissa uutisissa puhutaan vain ensimmäisestä Anna kirjasta (Anne of Green Gables, suom. Annan nuoruusvuodet). Tiedä sitten tarkoitetaanko tässä tosiaan vain ensimmäistä kirjaa, ja seuraavat kaudet sitten olisivat seuraavia osia Anna-sarjaa vaikko onko tässä jo kaikkia kirjoja. (tarkkuutta ei-kirja-ihmiset, kiitos!)

Tämä lisäksi Netflix aikoo julkaista sen maailmanlaajuisesti samaan aikaan kun sarja esitetään tv:ssä Kanadassa 2017. Ilmeisesti samalla systeemillä kuin Shadowhunters sarja viime vuonna.

Sarjan nimi on yksin kertaisesti Anne, ja ensimmäisellä kaudella on kahdeksan jaksoa sisältäen kahden tunnin pituisen pilotin/ensijakson. Sarja on tulossa joskus vuonna 2017, eli varmaan piankin saamme lueskella uutisia mm. näyttelijä valinnoista, ainakin toivottavasti.
Sarjan käsikirjoituksesta vastaa Emmy-palkittu Moira Walley-Beckett (Breaking Bad).


Tästä rakastetusta tyttökirjojen klassikostahan on tehty lukuisia elokuvia, tv-sarjoja, musikaali etc. Tinnetuin näistä lienee kuitenkin 80-luvulla tehty Anna ystävämme sarja. Tämä onkin usean kertaan nähty myös Suomen televisiossa ja tämä on saatavilla dvd:lläkin.

Mielenkiinnolla kyllä aion seurata näitä uutisia ja taatusti tulen sarjan katsomaan sen ilmestyttyä. Voisikin ehkä katsoa noita vanhojakin versioita uudelleen.


Sitten tapahtui tämä kun etsin uutisia aiheesta ym..

The WTF hetki kun huomaat että tutun 80-luvun tv-sarjan Anna Shirleyn näyttelijä on sama kuin Valtiattaren (eli Reign) kuningatar Catherinen näyttelijä.. eli Megan Follows

Kuvat googlella haettuja. Megan Follows itsenään ja tämän näyttelemiä hahmoja.

Täältä löytyy imdb lista kirjoista tehdyistä elokuvista ja tv-sarjoista. Mielenkiintoista ettei tätä uusinta tv-versiota vielä näy siellä ja se että tästä on tullut tänä vuonna elokuva versio, jossa näyttelee mm. Martin Sheen..


Lähteet;
Books Rock My World : Netflix to Stream New Adaptation of Anne of Green Gables
The Hollywood Reporter: 'Anne of Green Gables' TV Adaptation Picked Up at Netflix
The Hollywood Reporter: 'Breaking Bad' Writer Adapting 'Anne of Green Gables' in Canada
Bustle: 'Anne of Green Gables' TV Show Is Coming To Netflix In 2017
CBC News: Netflix to stream new Anne of Green Gables adaptation

4 kommenttia

 1. Pitäisikö nyt sitten lukea viimein loputkin Anna-kirjat (ensimmäinen osa selätetty joskus nuorena) ennen kuin tv-sarja ilmestyy :D

  VastaaPoista
 2. Yleisesti sanon että kannattaa lukea niitä kirjoja joista pitää :D vastustan pakkoluku-ajatusta.
  Itse tosin olen näistä pitänyt ja olempa tainnut tuon kuuluisimman tv-sarjankin nähdä. Lisäksi kanadalaiset sarjaat ovat olleet erittäin laadukkaita viime vuosina (Orphan Black, Lost Girl) eli odotukset varmaan ovat liiankin korkealla sarjan suhteen. Mutta Montgomeryn kirjoja kyllä suosittelen lämpimästi, jos ei tyttökirjat iske niin aikuisille suunnattu Sininen linna on myös ihana.

  VastaaPoista
 3. Ei Anna-kirjat missään nimessä pakkolukemista ole, en vain ole saanut aikaiseksi niitä loppuun asti lukea. Runotytöt sain juuri luettua ja ne on aivan ihania<3

  VastaaPoista
 4. Itsekkin löysin hyllystäni, vahingossa viime viikolla ns. viimeisen Anna kirjan eli Annan jäähyväiset. Muistan että olen sen saanut lahjaksi joku joulu mutta lukemaan sitä en ole vielä ehtinyt :D (niin paljon kirjoja ja niin vähän aikaa..)
  Kyseessä siis on tuo 2009 julkaistu ja 2010 suomennettu Montgomeryn ihan uransa viimeinenkin kirja.

  VastaaPoista