K.K. Alongi - Kevätuhrit

Goodreads
Tämä lukemisesta on jo aikaa mutta halusin silti postata tästä omassa postauksessaan. Tämä oli kotimaiseksi nuortenkirjallisuudeksi sen verran hyvä että ansaitsee oman postauksensa.

Itse törmäsin tähän ensin useammassa blogissa, joten kun eräällä kirjasto reissulla näin tämän hyllyssä tarttui tämä lainattavaksi. Muistelisin että olen lukenut tämän heinäkuussa.

En olisi tähän tarttunut jos en tosiaankin olisi useammasta blogista tästä lukenut. Ensinnäkin kansi ei ole yhtään makuuni, tulee hämärästi mieleen Ilkka Remeksen nuorten kirjat. Liian synkkä ja sekava. Lisäksi kirjailija on oudosti nimikirjaimilla ja mietinkin onkohan kustantajan/kirjailijan tavoite sama kuin J. K. Rowlingin aikoinaan eli pojat eivät lue naiskirjailijoiden kirjoittamia kirjoja. Ei sinänsä se nyt vain on pieni mietintä eikä vaikuta muuten mitenkään kirjan laatuun.


Kirjasta kerrotaan seuravaasti:

"Maailma muuttuu silmänräpäyksessä keskellä toukokuista aamupäivää. Uuden kotimaisen trillerisarjan avaus, piinaavan koukuttavaa jännitystä Lostin hengessä.

15-vuotias Jade herää metrossa Sörnäisissä ympärillään pelkkää pimeyttä. Pian paljastuu karmea totuus: kaikki muut ovat kuolleet. Jadesta tietämättä neljä muuta nuorta kohtaa saman kauheuden eri puolilla kaupunkia. Sattuma heittää heidät yhteen, ja yhdessä he aloittavat matkan kohti tuntematonta maailmassa, jossa mikään ei ole niin kuin ennen."


Se tässä hiljaisessa kirjapäivitys tahdissa on sekä etuna että haittana että eipä oikein paljoa kaikesta jää pakosti mieleen. Kuten en saanut pohtimallakaan mieleeni yhdenkään päähenkilön nimeä, tuosta ylläolevasta yhden huomasin ja muistan kyllä ketä sillä tarkoitetaan. Tosin jos se ei kävisi ilmi tuossa samaisessa teksitissä niin voisi olla eriasia. Toisaalta mieleen jää se todellinen päällimmäinen fiilis kirjaa kohtaan, joka on positiivinen.

Eli pidin tästä ja taatusti varmaan luen jatkoakin jos/kun sitä tulee. Mistään en kylläkään löytänyt tietoa koska ja mitä jatkoa olisi tulossa. K.K. Alongilta löysin vain facebookissa sivut, lisäksi kyllä onnistuin googlettamalla löytämään hänen ihan eriaiheisen bloginsa. Mutta kirjoitus suunnitelmista en oppinut mitään. Tämä on kuitenkin ilmeisesti trilogia, kuten tuossa taustatekstissä todetaan.

Juonellisesti pidin tästä ja siitä kuinka tietyllä tapaa tämä oli erittain realistinen eikä liian siloiteltu. Ihmiset eivät sokeasti luottaneet toisiinsa ja ruumiit haisivat. Hahmot oli tosiaan kuvailtu erittäin uskottaviksi, ja vaikkakin kertoja vaihtui niin se ei häirinnyt ja jokaisella oli oma äänensä.
Mysteeriä oli juuri riittävästi ja mielenkiinto säilyy helposti koko kirjan. Silti tämä ei loppunut cliffhangeriin, vaan tavallaan eräs etappi saatiin päätökseen ja seuraavan osan alussa voikin olla jopa useamman kuukauden aikahyppykin (tai sitten jatkaa suoraan siitä mihin jäätiin).

Itse pidin juurikin tuosta realistisuudesta, vaikkakin tämä on dystopia ja scifiä. Itselleni tästä tuli vahvasti mieleen tv:ssä aikoinaan pyörinyt Klaani-sarja (Tribe), lisäksi hieman Salla Simukan kirjat Jäljellä ja Toisaalla.

Erittäin mielenkiinnolla odotan jatkoa.

Kirjan on julkaissut Otava, 2016

4 kommenttia

 1. Tykkäsin tästä kirjasta. Hauskaa, että mainitset Klaani sarjan. Se on yksi nostalgisista lempisarjoistani. Siitäkin on muuten tehty kaksi kirjaa. Jatkoa tv-sarjalle. The Tribe A New World ja A New Dawn.

  VastaaPoista
 2. Muistaakseni jossain muuallakin näin että tästä olisi tullut Klaani mieleen. Harmittavasti en ole ikinä katsellut sarjaa kokonaan, vain jakson sieltä ja täältä. Joskus yritin katsoa löytyisikö sitä jostain katseltavaksi, mutta ainakaan silloin ei onnistunut. Noita vanhempia ja vielä lisäksi ei-USAlaisia on hankala löytää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. The Tribe (official) nimisessä YouTube kanavassa löytyy Klaani tv-sarjan jaksoja.

   Poista
 3. Kiitos vinkistä :) olenkin viime aikoina enemmän aikaa viettänyt muutenkin youtubessa kuin netflixissä.

  VastaaPoista