Nopea vinkki - radiosta kuunneltua..

Kesälomalla oleilen täällä maalla ja lomailen, mutta ajattelimpa jakaa mielenkiintoisen kuuntelu vinkin muillekkin tyttökirjojen ystäville.

Itse törmäsin tähän ihan vahingossa tänään autolla ajellessani. Tosiaan olen niin outolintu että kuuntelen yleensä Yle Puhetta ajaessani autoa, koska tykkään kuunnella puhetta radiosta (mutten hirveästi musiikkia).
Ja tänään yllätyinkin iloisesti koska radiosta kuului keskustelua Seljan tytöistä (Rauha S. Virtanen), ja mielelläänhän sitä kuunteleekin puhetta kirjoista, en meinannut malttaa tulla autosta pois vaikka pääsinkin jo perille. Onneksi on kuitenkin tuo Yle areena keksitty ja siellä olin edellisetkin osat kyseistä sarjaa kuultavissa. Tai sitten voi tehdä niin kuin minä luultavasti teen eli lataan ne koneelle ja siitä tikulle ja kuuntelen ne autossa..

Eli ohjelmahan oli (googlettelu paljasti) Runotyttöjä ja Pitkätossuja Yle Radio Suomi, toim. Nina Naakka.

Neljä osaa sarjaa on tullut tähän mennessä, Radio Suomessa tämä kuullaan sunnuntaisin klo:14.03 ja Yle Puheella lauantaina klo: 16.10. Joka ohjelmassa on eri vieras jonka kanssa keskustellaan kirjasta/kirjoista. Ohjelman kesto on n.45 minuuttia ja sen aikana myös luetaan otteita kirjasta(kirjoista). Tänään oli Seljan tytöistä oli keskustelemassa Helena Ranta, joka on itsekkin elänyt lapsuutensa 50-luvulla, kuten Seljan tytötkin ja se ainakin toi hauskan näkökulman kirjaan. Itse kun olen hieman nuorempaa sukupolvea..

Edellisissä osissa näytti käsittelyssä olleen Neiti Etsivät (Carolyn Keene), Vaarallinen ratsastus (Merja Jalo, Nummela-sarja) ja Salainen puutarha (F. H. Burnett).

Suosittelen kyllä lämpimästi kyseistä ohjelmaa!

3 kommenttia

 1. Hei, miten olet saanut ladattua ohjelmat koneelle? Itse yritin tutkailla asiaa, mutta ei ainakaan vielä leikannut ja olisi kiva kuunnella näitä työmatkalla : )

  VastaaPoista
 2. Itseasiassa en ole myöskään saanut näitä ladattua :( muita ohjelmia olen kyllä tuolta lataillut koneelle (niissä on selvä linkki lataa tästä) joten oletin tätä postausta kirjoitaessani että näiden lataus onnistuisi yhtä helposti..

  En tiedä mikä noissa "mättää" kun niitä en ole saanut ladattua, voi olla että siihen on jokin kikka kolmonen mutta tuo tietokoneista enemmän tietävä osapuoli meidän talossa ei ole vielä ehtinyt tutkailla noita.

  VastaaPoista
 3. Miun atk-tuki yritti jo tutkailla asiaa, mutta ei keksinyt mitään nerokasta. Harmillista. Noh, pitää sitten työpäivän päätteeksi, kun heittäytyy väsyneenä sohvalle, niin laittaa kuulumaan, silloin on oikea mielentila jaksaa rauhoittua kuuntelemaan : )

  VastaaPoista