Cassandra Clare - City of Fallen Angels


Kuva Risingshadow
 Sainkin eilen kivan tekstiviestin kirjastosta että tämä olisi noudettavissa (oli varauksessa siis).
Ja kuinkas ollakkaan tämä tulikin ahmittua heti viime yönä, niin tyypillistä..

Ensin hieman yleisemmin ilman spoilauksia, tämä ei siis spoilaa jos et ole lukenut aikaisempiakaan osia. Spoilerien osuudesta varoitan kyllä sitten myöhemmin.

Tämä oli mielestäni hauskin näistä tähän saakka, hörähdinkin pari kertaa ihan ääneenkin. Tätä oli myös kiva lukea koska tunsin jo kaikki hahmot ja heidän välisensä suhteet. Hieman mietin etukäteen kuinka noihin edellisiin osiin voi keksiä enään jatkoa, mutta näköjään voi ja vieläpä kohtuu hyvinkin.
Tämä toikin hirveästi  mieleeni Eddingsin Belgarionin ja Mallorean tarut, jotka periaatteessa ovat samaa sarjaa mutta ovat kumminkin omat itsenäiset tarunsa.

Tämä ns. jatko-trilogia saakin jatkoa ensi toukokuussa (tarkasti 1.5.2012) kun julkaistaan City of Lost Souls, lisää odotettavaa siis tuonne ensi toukokuuhun..
Nyt vain lukemaan Clockwork Angel joka sijoittuu samaan maailmaan mutta aikaan ennen tätä Mortal Instruments sarjaa. Itseasiassa kuningatar Victorian aikaiseen Britanniaan.
Itseasiassa olen jo aloittanut sen, mutta saa nähdä kuinka ehdin nyt viikonloppuna lueskella ja se Adlibriksen tilauksenkin pitäisi pian saapua. Samoin kirjasto muisti minua tänäänkin tekstiviestillä että P. C. Castin Marked olisi noudettavissa, harmi vain kun olen tänään iltavuorossa ja enkä ehdi kirjastoon ennen huomista.

Sitten hieman spoilaavampaa tekstiä eli jos et ole lukenut edellisiä kirjoja älä lue tästä eteenpäin.. Paitsi jos haluat spoilaantua tietysti...Niin  vähän lisää siitä mieleen tulleesta Eddings vertauksesta, eli tämä oli vähän kuten Belgarionin ja Mallorean taru. Mallorean taruhan on suoraan jatkoa Belgarionin tarulle, tuttuja hahmoja ja pari uuttakin hahmoa tulee mukaan matkan varrelta. Paha on melkeimpä sama paha kuin edellisessä tarussa, ja on suoraan kytköksissä tähän edelliseen pahaan.

Kirjan pääosissa ovat tietysti Clary ja Jace, jotka vihdoinkin voivat olla onnellisesti yhdessä, vai voivatko.. Niin heidän suhteensa "karikot" jatkuvat vieläkin ja tämä kirja jäikin mielenkiintoiseen kohtaan tietyssä mielessä juurikin tähän liittyen. Yritän nyt olla spoilaamatta liikää tätä kirjaa, mutta Jacehan kuoli kolmannen kirjan lopussa, ja Claryn "toive" herätti tämän takaisin henkiin. Tämä Jacen kuolleena olo tai tarkemmin sanottuna uudelleen syntyminen aiheutti tiettyjä seikkoja, lisäksi se että kaikella pitää olla tasapainonsa vaikuttaa kirjan tapahtumiin. Kirjojen teema tuntuu vieläkin olevan juurikin heidän välisensä rakkaus, voittaako se lopussa kaiken?

Tosin osittain nyt vaikutti siltä että Clary ja Jace eivät ole ainoita päähenkilöitä vaan tässä kirjassa keskityttiin paljon myös Simoniin ja tämän vampyyrina oloon -varsinkin siihen että hän on ns. daywalker. Simonin toilailut "tyttöystävineen" olivat välillä ihan hulvattomia. Myös Claryn Simonin otsaan piirtämällä riimulla on vaikutuksensa hänen erikoislaatuisuuteensa. Eli Simonilla menee lujaa tässä kirjassa :D ja hänen ansiostaa tämä kirja olikin niin hyvä kuin se olikin. Joko kehuin häntä tarpeeksi? Jos en, niin uskokaa pois jo..

Kirjassa ovat myös tietysti mukana tutut Isabelle, Mayi, Alec, Magnus, Luke, Jocelyn etc. Lisäksi tapaamme myös erään hahmon menneisyydestä "tutun" josta tuleekin osa vakio kaartia. Ja edelleen ekstra pisteitä tälle sarjalle Alecin ja Magnuksen suhteesta.

4 kommenttia

 1. Mulla tämä odottaa tuolla kirjapinossa hyllyssä vielä mutta sen verran hyvältä juttusi kuulosti, että ehkä pitäisi kaivaa tämä esille jo pian (eikä odotella sitä kevään kakkososaa)...

  VastaaPoista
 2. Tämä pääsi kyllä vähän yllättämään, positiivisesti - onneksi.. Olin nimittäin aika skeptinen kuinka tuosta kolmannesta osasta voi vielä järkevästi jatkaa tarinaa.

  Tosin näissä kesken olevissa sarjoissa on tämä vika että seuraavaa osaa pitää aina odotella.. Itse olen enemmän sellaista kaikki-tänne-heti-tyyppiä..

  VastaaPoista
 3. Joo minä kans.. mutta jos kaikki tulis kerralla ni lukisin vaan koko ajan nii kauan että kaikki ois luettu.. ja sitte pitäs löytää taaas joku uus sarja luettavaks :) harmi että tätä ei voi kirjastosta (ainakaan täällä Kuopiossa) englannin kielisenä lainata. Tykkäsin sarjasta, mutta en tiedä kannattaako näitä kirjoja itselle vielä ostaa. Rahaa kun uppoaa niin kovin paljon nykyään kirjoihin.. Joten tässä suomennoksia odotellessa :// ...

  VastaaPoista
 4. Kiitti muuten vinkistä, hokasin kommenttisi myötä että uusin osa City of Lost Souls löytyykin kirjastosta.. Laitoin sen varaukseen, muuten olisikin mennyt tovi ennen kuin olisin saanut sen käsiini :) Täällä on poikkeuksellisen hyvä valikoima enkun kielisiä nuortenkirjoja, vaikken pääkaupinki seudulla asukkaan.. Onnistuisiko etä laina jostain muusta kirjastosta, toki se maksaa mutta on sekin halvempi kuin itse kirjan ostaminen..

  VastaaPoista