Christopher Pike - The Last Vampire -serie

Kuva
Nämä kirjat herättivät kiinnostukseni pariinkin kertaan kun tutkiskelin kirjastossa englanninkielisten kirjojen nuorten osastoa, tuo sana vampyyri nimittäin herättää kyllä kiinnostukseni. Sitten eräänä kertana nappasinkin kaksi ensimmäistä mukaani. Kyseessä on yhteisnidoksia eli yksissä kansissa oli aina kaksi kirjaa.

Kaivelin äsken nettiä ja löysin aika ristiriitaista tietoa siitä montako osaa tähän sarjaan kuuluu..
Ilmeisesti ainakin kuusi osaa, joista on kylläkin juuri otettu uusintapainokset sarjanimellä Thirst. Ja en sitten tiedä onko kirjailija kirjoittamassa tälle jatkoa vai ei.


Nuo kuusi ainakin julkaistua osaa;


The Last Vampire (1994)
The Last Vampire 2: Black Blood (1994)
The Last Vampire 3: Red Dice (1995)
The Last Vampire 4: Phantom (1996)
The Last Vampire 5: Evil Thirst (1996)
The Last Vampire 6: Creatures of Forever (1996)


Ensimmäinen kirja alkaa siitä kun nuori kaunis nainen nimeltä Alissa tapaa erään miehen tämän toimistossa, koska tämä on hänet sinne kutsunut. Mies paljastaa itsensä yksityisetsiväksi ja että hän on seurannut toimeksiantajansa puolesta Alissaa. Lukijoille alkaakin pikku hiljaa paljastua Alissa todellinen minä - hän on maailman viimeinen vampyyri ja yli 5000 vuotias.
Tästä alkaakin Alissan, oikealta nimeltään Sita, kamppailu sitä vastaan ettei hän paljastu ja ettei maailmaan tulisi muita vampyyreja.

Juonta en halua enempää ruotia etten spoilaile.

Tosiaan olen nyt lukenut neljä osaa tätä ja en ole ihan varma luenko loput kaksikin jotka kirjastosta löytyy vai en. Toisaalta näissä oli tiettyjä piirteitä jotka olivat mielenkiintoisia ja viehättivät mutta kerronnan laatu oli aika töksähtelevää. Mielestäni näissä huomasi että mies kirjoittaa naishahmosta ja jokin vain tökki.. Lisäksi nämä olivat aika väkivalta painotteisia, vaikkakin Alissa/Sita kokoajan "hoki" ettei halua satuttaa ketään jos ei ole pakko..

Mikä taas teki näistä mielenkiintoisia olikin Sitan historia, ja se että näihin oli sotkettu mukaan intialaista mytologiaa. Sita tosiaan oli syntyjään intialainen (tosin silti blondi..) ja hän mm. "palvoo" Krishnaa, joka ei tappanutkaan Sitaa muiden vampyyrien kanssa vaan lupasi tälle siunauksensa jos hän ei ikinä luo toisia vampyyreja..  Muutenkin tämä Sitan "historia" kulkee kokoajan kirjassa mukana ja se vaikuttaa tapahtumiinkin..

Mitä googlen avulla verestinkin muistiani Krishnasta ym niin aika paikkansa pitävältäkin vaikuttavat kirjassa olevat jutut ja tarinat. Toki kirjailija on lisännytkin siihen omia twistejään. Mielenkiintoista silti että näissä vampyyrit ovat peräisin Intiasta.

Mutta kuten sanoin eivät nämä mitään eriomaisia olleet, eivät edes oikeastaan hyviä, mutta silti minua jäi hiaman kaivelemaan tiedonhalu siitä mitä Sitalle tapahtuu. Onneksi nämä eivät olleet mitenkään vaikealukuisisa tai "pitkiä" joten jos päätän lukea jatkoa niin siihen ainakaan tuhraudu hirveästi aikaa.. Saa nähdä..

2 kommenttia

  1. Mä luin 4,5 ensimmäistä joista pidin suuresti ja sitten kiinnostukseni lopahti. Mä en osaa pistää sormeani siihen että miksi. Mulla on heikkokohta Kick-ass sankarittariin ja musta se kohta missä Alissa pisti LA:N (?) matalaksi oli mahtavaa viihdettä.

    VastaaPoista
  2. Näistä tuntui puuttuvan "se jokin" periaatteesa ihan ok, mutta..

    Saman suuntainen heikkous löytyy täältäkin ;) mm. Modesty Blaise, Anita Blake, Eve Dallas kuuluvat omiin suosikki hahmoihini..

    Vaikkakin verinen action kohtaus niin se Alisan (ja Joen) "pakeneminen" sieltä sotilastukikohdan putkasta oli huvittava, Alissa kun napsi niitä sotilaita sieltä yksi kerrallaan mahdollisimman karmivilta näyttävillä tavoilla :D

    VastaaPoista