TV Thursday #1: Tämän hetken top 5

Törmäsimpä pariin elokuva/tv-sarja blogiin ja niistä bongasin tälläisen edesmenneessä televisiotorstai-blogissa olleen haasteen ja koska tv-sarjat ovat lähellä sydäntäni niin ajattelin että olisi kiva saada vastailla näihin. Eli tarkoitus olisi joka torstai julkaista postaus aiheesta. Valitettavasti tuota kyseistä blogia ei enään löydy ja jouduin hieman googlettelemaan noita haasteen kohtia ja aivan kaikkia niistä en onnistunut löytämään mutta katsotaan nyt kuinka tämä lähtee käyntiin.

Haasteen ensimmäisessä kohdassa pitää kertoa tämä hetken top 5-lista tv-sarjoista.

Oletan tämän tarkoittavan sarjoja joiden uusimpa jaksoja odotan tällä viikolla (kuussa) erityisen kovasti eli juuri tämän hetken top 5 (jos kyse olisi kaikkien aikojen top 5, olisi lista aika erilainen).

Top 5

1. The Originals

- Tämä valinta ei varmaan yllättynyt ketään, (kuten ei varmaan pari seuraavaakaan valintaa listalla).
Hyvä sarja, hyvää kemiaa näyttelijöisen välillä ja sarjan juonen käänteet onnistuvat yllättämään. Hahmot eivät oli liian hyviä, vaikka pohjimmiltaan ovatkin (ainakin osa) ja eikä ei liikaa tylsiä ihmisiä.  kuten esim TVDssä. Ja tämä jäin niin kutkuttavaan kohtaan ennen joulua että parin viikon odotus vieläkin liikaa... Nimittäin vihainen Klaus on aina kivaa seurattavaa, se tietää loistavia juonikuvioita.


2. The Big Bang Theory

- Tämä vain jaksaa naurattaa vielä yhdeksänneläkin kaudella. Yksinkertaista draamaa ja komediaa höystettynä börttiydellä. Pidän, vaikkakaan en yhtä paljoa kuin ekoilla kausilla.


3. Teen Wolf

- Synkkä sarja mutta onneksi huumoria löytyy. Tämä viides kausi on ollut sekava, liikaa aikahyppyja ja takaumia, aion katsoa ihan senkin takia että näen kaikkien langanpäiden novoutuvan järkeväksi juoneksi. Hahmojen kehitystä on myös ollut mielenkiintoista seurata ja kuinka parhaiden ystävienkin välit voivat katketa..


4. Marry Me or Not/ Oh My Venus

- Nämä ovatkin hieman oudompia, mutta kivoja draamoja, tv-sarjat tuolla päin maailmaa toimivat hieman erilailla ja jotenkin niiden huumorintaju ja rakenne vain sopivat minulle. Enkä osannut päättää näiden kahden väliltä kumpaa odotan enemmän joten siksi ne molemmat tässä. Eivät nämä kyllä parhaimpia draamoja tuosta genrestä ole mutta silti erittäin viihdyttäviä.

Marry Me or Not. (Kuva, täällä myös tarkemmin sarjasta enkuksi)

Marry Me or Not on taiwanilainen draamasarja, rakkausdraamaa komedialla itämaiseen tapaan. Siellä kun vanhemmatkin sekaantuvat asiaan ja melkein kolmekymppiset asuvat pääsääntöisesti vielä kotona vaikka olisivatkin menestyneitä asianajajia tai vastaavia. Kivan erilaista verrrattuna länsimaalaisiin vastaaviin. Kuitenkaan nämä eivät vaikuta oleva historiallisia, tavat vain ovat erilaisia.

Oh My Venus on taasen korealainen ja kertoo hieman kipeämpää taustatarinaa. Muuten on kylläkin aika perinteistä rakkausdraamaa, kuntoilutwistillä.

Oh My Venus (Kuva)
Näistä molemmista tulee tällähetkellä yksi jakso viikossa, ja toisia kausia ei perinteisesti harrasteta näissä. Ihan kiva kun tarina saa päätöksensä ajoissa.5. The 100

Tämä uutta kautta odotan kuin kuuta nousevaa, käyttääkseni kliseetä.. Vaikea sanoa vielä mitään, toivon vain että kolmos kausi on edes puoliksi niin hyvä kuin edelliset.


7 kommenttia

 1. Aloitin sekä Teen Wolfin että The 100 katsomisen, kun näin ne sinun odotetuimpiesi listalla :) Molemmat ovat olleet hyviä. Teen Wolf yllätti erityisesti, sillä sen nimi on saanut minut aiemmin karttamaan sarjaa :D

  Olen lisäksi katsellut sitä Shannara Chroniclesia muutamia jaksoja, ja sekin on ollut erittäin positiivinen uutuus. Shadowhuntersista näin ekan jakson Netflixistä, mutta siitä en vielä osaa muodostaa mielipidettä.

  VastaaPoista
 2. Itse juurikin parhaillaan katson Shodowhuntersin ekaa jaksoa :) en kans tykkää yhden jakson perusteella tuomita sarjaa. Katsotaan nyt kun saavat alun rullaamaan miltä näyttää. Samaa sanoisin Shannorasta, ekat jaksot (HBO Nordicissa olleet) katsonut ja se vaikuttaa oikein lupaavalta toistaiseksi.

  Teen Wolfia kans vältin pitkään kun sen kuvaukset näyttivät erittäin kliseisiltä ja promo kuva (se missä Tyler Posey/Scott on silmät hehkuen) on/oli järkyttävän näköinen. Sarja itsessään olikin sitten erittäin positiivisesti yllättävä. Oletkos the 100 päässyt jo tokalle kaudelle? Se on minun suosikkini, harvoimpa sarja onnistuu niin täysin järkyttämään kuin se teki siinä keskivaiheilla kautta.

  VastaaPoista
 3. En ole päässyt vielä tokalle siinä satasessa, ekan vasta sain katsottua loppuun :D Vähän liian monta rautaa tulessa... Varmaan se täytyy pikimmiten sitten rykäistä.

  Ja Teen Wolfin promot ovat kyllä olleet vähän pöhköjä. Kaveritkin nauroivat, kun kerroin että katson sarjaa ja kehuin sitä. Kukaan ei usko, että se voi olla niin hauska ja jännä, kun sarjan nimi on tuollainen :D

  VastaaPoista
 4. Teen Wolfissa kun pääsee vauhtiin sitä voisi katsoa pelkästään Dylan O'Brianin vuoksi, Stiles on hahmoista paras :D

  VastaaPoista
 5. Oujei, tämä on kiva! Itsekin tuntuu että tekisi mieli vain blogata tv-sarjoista - siis jos jaksaisin blogata - eikä kirjoista ollenkaan, vaikka toki yhä kirjojakin luen. =D Näistä Teen Wolf <3! Olen nyt ajan tasalla sarjan kanssa - no uusin jakso on katsomatta - ja aloin tosiaan katsoa sarjaa muistaakseni viime marraskuun lopulla. Ihan paras sarja, ja minä olen tykännyt viidennestäkin kaudesta, juuri myös siksi, ettei voi mitenkään tietää, että mitä himputtua on meneillään. Toisaalta, en tykkää yhtään Theosta, ja hänen hahmonsa on oikeastaan melkeinpä eka hahmo, joka on tähän mennessä tuntunut sarjassa hivenen tylsältä. Originalsia aion katsoa jossakin vaiheessa - hieman olen sen kanssa epäröinyt, mutta nyt olen päättänyt sitä katsoa jossakin vaiheessa, koska Daniel Sharman. <3 Ihan vasta katsoin pari ekaa jaksoa The 100:sta, ihan lupaavalta vaikutti, mutta en ainakaan vielä innnostunut, vähän tuntui, että ovatko hahmot vähän liian tylsiä ja juoni tarpeeksi kiinnostava... Don´t know. Katson varmasti sitä lisää kunhan palaan Netflixiin. =D Omia tämän hetken suosikkeja ovat myös Supernatural (olen vähän rakastunut sarjaan uudestaan pitkän blaah-kauden jälkeen, The Leftovers ja Arrow. Niin ja tietysti aina Doctor Who! =D

  VastaaPoista
 6. Lukujumi täälläkin vain jatkuu, en oikein tiedä mitä haluaisin lukea ja tuntuu että kaikki hyvät kirjat on jo luettu. Eli aika kuluukin sitten tv-ohjelmia katsoen.
  Se on tosiaan osa sarjan viehätystä kun ei tiedä kunnolla mitä on tekeillä. Lydiasta on kehkeytymässä jotain suurempaa. Theo on tosiaan liian vastenmielinen, Liamista olen alkanut pitää tämän kauden myötä, aluksi en niinkään pitänyt hänestä.

  Suosittelen Originalsia, itse ihastuin Elijahia esittävään Daniel Gilliesiin sarjan myötä, vaikka olinkin häneen tutustunut jo TVDssä. Pidin myös Daniel Shermanista sekä Teen Wolfissa että The Originalsissa. Toivottavasti hän nyt palaisin jompaan kumpaan sarjaan. The 100 on yksi suosikkejani eli suosittelen jatkamaan hieman vielä pitemmälle, varsinkin toka kausi onnistui hyvin, paljon vakavia aiheita taustalla pohdittavaksi antava sarja. Itse katselin juuri tällä viikolla tuon 2. kauden lävitsi (sopivasti kipeänä niin voi hyvällä omallatunnolla katsella putkeen sarjoja), niin kaikki olisi tuoreessa muistissa uuden kauden alkaessa.

  VastaaPoista
 7. Piti vielä kommentoida että itse en ole Supernaturaliin oikein päässyt sisälle, pitäisi joskus kokeilla katsoa ekaa jaksoa pidemmälle sitä. Olen kumminkin pitänyt molemmistä pääosan näyttelijöistä muissa sarjoissa. Arrowia olen katselllut pari kautta, ihan ok varmaan joskus katselen lisääkin.

  VastaaPoista