Kiirettä viikonloppuun.. (asiaa kirjojen vierestä)

Minulla on siitä hauska työ, että kun muut viettävät (yleensä) viikonloppunsa vapaalla, niin minä taas olen töissä.

Tänä viikonloppuna lisää hauskuutta tähän tuo että molemmat työkeikat ovat ns. maakuntakeikkoja. Ensi yönä vain 50km työmatka suuntaansa mutta sitä seuraavana onkin 120km matka suuntaansa. Normisti jäisin tuon pitemmän keikan jälkeen vanhemmille yöksi (he kun asuvat vain 45km päässä kyseisestä paikasta), mutta kun sunnuntaina onkin firman järjestämät juhlat meille työntekijöille, enkä halua niitä missata. Niin ajelenkin sitten la-su aamuyöllä tuon matkan kotiin.

Lisää hauskuutta aiheuttaa hirvestyskauden alkaminen parisen viikkoa sitten, joten mies on tämänkin viikonlopun rämpimässä metsässä. Ja se metsä sijaitsee tietysti tuolla vanhoilla kotikonnuilla n.150km päässä kotoa. Mies on lisäksi reissutöissä viikot.. Ei oltaisi kyllä muutenkaan nähty tänä viikonloppuna..

Niin joko mainitsin että autossani on vielä kesärenkaat? Onneksi miehen pikkuveli lupasi tulla auttamaan niiden vaihdossa tänään, ja näin lyhyellä varoitusajalla. Yöllä on jo pakkasta. Itse tiedän teoriassa kuinka renkaiden vaihto tapahtuu ja olen autellutkin miestä/isääni/pikkuveljeäni kyseisessä puuhassa, mutta yksin voisi olla hieman haastavaa tuo puuha näin aloittelijalle.

Sitten tehän tiedätte että meillä on koira..? Joka ei voi olla yksin yli kahdeksaa tuntia, jonka tuo jälkimmäinen työreissu kestäisi. Niin minä sitten ajelen huomenna hieman jo etuajassa tuonne maakuntaan ja vien koiran vanhemmilleni hoitoon ja menen sieltä sitten töihin. Mies hakee sunnuntaina metsältä päästyään koiran sieltä hoidosta ja tuo sen kotiin samalla kun tulee itsekkin täällä käymään (sillä aikaa minä olen jo siellä firman juhlissa, jotka ovat muuten n. 160km päässä kodistamme. Onneksi firma järjestää bussikyydin ja ihanan työkaverin mies heittää meidät molemmat sen lähtöpaikalle).

Tämä työpaikan vaihto-tieto tuli muuten tänään kun olin kaupungilla, etsimässä irtoripsiä ym firman juhlia varte.  Mies onneksi vastasi puhelimeen, vaikka normisti töissä ei pysty. Ja sain hänen kanssaan järjestettyä tuon koira asian, ja käskyn soittaa kyseiselle pikkuveljelle renkaiden vaihdosta..

Onnea että minulla on auttavat vanhemmat, mies ja hänen sukulaisensa... Muuten voisi olla vieläkin kiireisempää..

Tänä viikonloppuna saattaa kyllä lukeminen jäädä vähemmälle sattuneista syistä..

Mutta hauskaa viikonloppua teille jotka olette vapaalla!

P.S. Tuolla pitemmän keikan km-korvauksilla maksaa monta laskua  (ja uutta kirjaa..), ei niitä muuten kyllä tekisi. Omaa ahneuttaa saa kyllä osin syyttää tässäkin tapuksessa..

2 kommenttia

  1. Kuulostaa melko perusparisuhdearjen pyörittämiseltä. Olen kuullut muutaman muunkin naisen huokailevan sitä, että mies on vain metsällä : P Minä jopa varmaan osaisin vaihtaa ne renkaat! : D Jaksamista ajamisiin, ei ole herkkua ajaa pitkää matkaa pimeällä, kun asfaltti oikein nieleen kaiken auton lampuista lähteävän valon.

    VastaaPoista
  2. Ihan terve harrastus se on :D itse en kyllä heräisi kuudelta aamulla sitä varte että pääsisin päiväksi metsään rämpimään, mutta huvinsa kullakin.. Sinänsä harrastus ei minua haittaa, olenhan yleensä vkl:n kumminkin töissä, mutta aina välillä kun tulee näitä kiirejuttuja..ja kun ei mies ole viikollakaan töiden takia kotona..

    Renkaatkin tuli vaihdettua, minä kylläkin yritin auttaa parhaani mukaan.. Hätätapauksessa varmaan onnistusin itsekkin myös vaihtamaan renkaan, suurin ongelma taitaisi olla tunkin sijoitus paikka.. (ja jos ruuvit olisivat liian tiukalla..)

    Kiitos, kävinkin kaupasta hakemassa varmuuden vuoksi pari battery tölkkiä, sillä siirtää väsymystä tarvittaessa hetken. Ajamisen puolesta lumi saisikin tulla jo (ja koiran kuratassujen takia) vaikken kyseisestä valkoisesta materiasta muuteen piittaa..

    VastaaPoista