Elokuvia vapaapäivänä..

Kävin viime viikolla vuokraamassa pari elokuvaa vapaapäivän ratoksi.

Aloiteempa surkeimmaista, tästä en ole lukenut mistään mitää positiivistä (ehkä visuaalisuudesta mutten muuten), mutta koska näkemäni traileri ja elokuvan idea vaikuttivat hyviltä niin vuokrasin tämän.

Eli Sucker Punch.
Niin, surkeahan tämä oli, ihan nätisti toteutettu mutta, juoni oli kauhean tahmea ja sekalainen.
Yleensähän siis tykkään fantasia/scifi jutuista ja vielä parempi jos siinä on ass-kicking:n osaavia naisia/tyttöjä pääosassa..

Babydollin isäpuoli sulkee tämän mielisairaalaan, sen jälkeen kun tämä vahingossa ampuu pikkusisarensa. Tosin isäpuoli unohti mainita poliiseille että hän yritti käyttää kyseistä pikkusiskoa seksuaalisesti hyväkseen ja Babydollin oli tarkoitus ampua isäpuoli..

Sitten sekaan heitetäänkin mielikuvitusmaailma, jossa Babydoll onkin eräänlaisessa orpokoti ym laitoksessa, jonka omistaja hankkii elantonsa "tyttöjensä" avulla. Nämä tanssivat ja viihdyttävät asiakkaita. Kun Babydoll alkaa harjoitella tanssiaan, hän vaipuu eräänlaiseen transsiin ja löytää itsensä paikasta joka näyttää feodaali aikaiselta Japanilta. Siellä hän tapaa "viisaan miehen", joka kertoo hänen tarvitesevan viisi esinettä pakoansa varten. Sitten yhtäkkiä paikalle tulekin pari hirviötä, joita vastaan hän joutuu taistelemaan. Heidät voitettuaan BD herää transsistaan ja tanssi on loppunut.. sitten hän kokoaa neljä muuta tyttö yhteen joiden kanssa hän alkaa suunnitella pakoa. Suunnitelma menee niin että BD tanssii ja muut varastavat kyseiset esineet sillä aikaa. BD tanssi kun on sellaista etteivät miehet voi olla katsomatta, ja aina tanssiessaa Bd ja muut tytöt siirtyvät mielikuvitusmaailmaan (siihen toiseen) jossa heidän on taisteltava mm. lohikäärmettä, kuollesta herätettyjä toisen maailmasodan aikaisia sotilaita vastaan..

Joo, yksittäiset ideat olivat hyviä mutta kokonaisuus ei millään tavalla toiminut..
Babydollia näytteli Emily Browning, muita näyttelijöitä mm. High school musicalista tuttu Vanessa Hudgenss, Jena Malone, Abbie Cornish..

Toisena elokuvana minulla oli vuokrattuna paristakin blogista bongattu Winter's Bone.


Elokuva sijoittuu USA:n syrjäseuduille, keskelle punaniskoja ja kurjempaa puolta amerikan ihmemaasta. Päähenkilö Ree on 17-vuotias tyttö joka huolehtii sairaasta äidistään ja pikkusisaruksistaan, isänsä huidellessa jossain. Rahat ovat tiukassa (tai niitä ei ole) ja elämä ei muutenkaan hyvyile niin sanotusti täällä päin maailmaa.
Sitten palkkionmetsästäjä tulee kyselemään Reen isästä ja selviää jos ei isää löydy viikon kuluessa, niin perhe menettää talonsa isänsä takuiden maksuun. Niimpä Ree alkaakin etsiä itse isäänsä, mutta se ei ole niin mutkatonta. Kukaan ei halua puhua ja kaikki eivät pidä siitä että hän kyselee liikoja..

Tämä oli toisaalta hirveän ahdistava elokuva, mutta samalla sitä halusi katsoa. Ei helppo elokuva, ja takuulla meni itsellä uudelleen katselun. Hieno tarina, melkeimpä tekisi mieli lukea kirjakin johon tämä perustuu.

Jennifer Lawrence näyttelee Ree-tä, hän olikin tästä roolistaan ehdolla parhaan näyttelijättären Oscar:n, toiseksi nuorimpana näyttelijättärenä koskaan. Hänet on muuten valittu näyttelemään Katnissia Nälkäpeli-elokuviin, tämä ainakin lupaa hyvää Nälkäpeli-elokuvasta.

Kolmantena elokuvana minulla oli hieman tutumpi ja turvallisempi elokuva nimittäin taattua teini-fantasia-rakkaus-toimintaa eli I Am Number Four.
Täytyypä myöntää että tämän elokuvan valintaa vaikutti myös pääosan näyttelijä Alex Pettyfer, johon ihastuin Wild Child-elokuvassa.

Tämä perustuu saman nimiseen kirjaan, joka on Lorien Legacies-sarjan ensimmäinen osa.

John Smith on avaruusolio planeetalta nimeltä Lorien, mutta hänet on lähetetty maapallolle kahdeksan muun valitun lapsen kanssa, kun Mogadorialaiset tuhosivat heidän kotiplaneettansa. John onkin pakosalla "vartijansa/guardian" Henryn kanssa, he pakoilevat juurikin mogarialaisia, jotka metsästävät yhdeksää valittua numerojärjestyksessä ja John on numero neljä. Elokuva alkaakin siitä kuinka numero kolme murhataan.

Tämä oli hyvä, juurikin sitä tyyliä mistä pidän ja hyvin toteututtu ja näyttelijä valinnat erinomaisia.. Toimintaa ja rakkautta sopivassa suhteessa. Eihän tässä mitään ns. syvällisempää ollut kuten tuossa Winter's Bones-ssa oli mutta kelpo viihdettä tämä tarjosi ja tämä aioin kyllä kirjanakin lukea.

Alex Pettyferin lisäksi elokuvassa näytteli mm. Glee-stä tuttu Dianna Argon, Teresa Palmer, Dark Angelista tuttu Kevin Durand..

~ Kuvat googlen avulla etsitty eri lähteistä..

Ei kommentteja