Rachel Caine - Glass House, The Dead Girl's Dance, Midnight Alley

Kuva
Yritin kirjastossa (taas) metsästää itselleni P. C. Castin kirjoja (sitä ensimmäistä osaa ei ole siellä ikinä) kun silmäni osuivat tähän kirjaan.
Se paljastuikin sitten yhteisniteeksi, jossa oli kolme ensimmäistä kirjaa Rachel Cainen The Morganville Vampires-sarjasta. Olen tähän sarjaan joskus ennenkin törmännyt internessä ja koska tästä genrestä tykkään, niin päätyi tämä lainattavien pinoon.

Kirjojen päähenkilö on Claire Danvers, 16-vuotias ns. lapsinero, joka on juuri muuttanut Morganvilleen aloittaakseen yliopiston. Koulu sujuu hyvin, mutta elämä asuntolassa takkuaa. Suositun pääilkimys tytön otettua Clairen silmätikukseen. Jouduttuaan pelkäämään henkensä puolesta asuntolassa, Claire lähtee mustelmineen etsimään asuntoa kaupungista. Päätyen vanhalle talolle, jossa asustaa kolme nuorta Michael, Eve ja Shane. He vastentahtoisesti ottavat Clairen kämppikseen, onhan hän alaikäinen ja siten saattaa heidät muut vaaraan. Pikkuhiljaa Clairen uudet ystävät paljastavat kaupungin tarkoin varjellun salaisuuden; vampyyrit johtavat kaupunkia.

Ihan mielenkiintoinen tuttavuus nuorille suunnatussa vampyyri/urbaani fantasiassa, vampyyrit ovat erilaisia eikä ihan niitä perinteisimpiä. Sarjassa on myös hauskaa se ettei kaikkea vampyyreistä paljasteta heti, vaan heistä selviää koko ajan jotain lisää. Alun varsin musta-valkoinen asetelma "ihmiset vs. vampyyrit" saakin harmaan sävyjä mukaan tarinan edetessä.

Tyypilliseen nuorten kirjan mukaan tässä Clairen vanhemmat ovat ylihuolehtivia, jopa typeryyteen saakka. Vaikkakin he asuvat eri paikkakunnalla ja yhteyden pito tapahtuu pääasiassa kännykan sähköpostin välityksellä. Mutta muuten hahmojen kehitystä on kyllä ollut kiva seurata ja heistä löytyi uusiakin puolia tarinan edetestä, tämä kun ei aina ole niin taattua nuorille suunnatuissa kirjoissa.
Samoin tälle genrelle tuntuu olevan tyypillistä lopettaa kirjat gliffhangeriin (vrt. The Vampire Diaries -kirjat), siksi olikin kiva lukea tälläinen yhteinide kolmesta ensimmäisestä. Ensimmäinen kirja nimittäin loppui sellaisessa kohdassa että olisi ollut kirjastoon/kirjakauppaan murtautuminen, silloin yöllä aika lähellä, jos ei toista osaa olisi ollut saatavilla..

Mielestäni nämä (kuten TVD:t) on turhaan jaettu näin moneen osaan, tuntuu vähän turhalta rahastukselta.
Tosin tälläisinä yhteiniteinä nämä menevät erittäin hyvin, onneksi seuraavasta kolmesta osastakin onkin tulossa vielä tämän vuoden puolella samanlainen yhteisnide. Aion kyllä lukea loputkin osat tästä sarjasta, olivat nämä sen verran lupaavia. Tosin eivät niin hyviä että olisin suoraan klikkaillut adlibrikseen ja tilannut seuraavat osat. Plussaa myös kirjan ulkonäöstä, kiva lisä että sivujen reunat oli värjätty punaisiksi (katso kuva) ja kannen perusteella tämän bongasinkin kirjastosta.

Tässä vielä listattuna koko sarja.

Morganville Vampires
1. Glass Houses (2006)
2. Dead Girl's Dance (2007)
3. Midnight Alley (2007)
4. Feast of Fools (2008)
5. Lord of Misrule (2008)
6. Carpe Corpus (2009)
7. Fade Out (2009)
8. Kiss of Death (2010)
9. Ghost Town (2010)
10. Bite Club (2011)
11. Last Breath (Marraskuussa 2011)
12. Black Dawn (Toukokuussa 2012)

Rachel Caineelta on ilmestynyt myös pari muutakin sarjaa; Weather Warden, Outcast Season ja Red Letter Days. Hän on kirjoittanut myös nimellä Julie Fortune ja hänen oikea nimensä on Roxanne Longstreet Conrad.

Tässä myös www.lovevampires.com arvostelu ensimmäisestä osasta (enkuksi)

Ei kommentteja