Cassandra Clare - The Mortal Instrument serie

Tämä oli kyllä hieman epäonninen lukukokemus, kirjat olivat kyllä hyviä siis mutta lukemisen suhteen tuli pari vastoinkäymistä.

En nyt muista mistä tämän sarjan bongasin (mikä sinänsä on ihmeellistä kun siitä ei ole kahta viikkoakaan..), mutta tämä oli minulla toivelistalla Adlibriksessä, kunnes hokasin että tämän on kirjastossa sekä suomeksi että enkuksi. Kävinkin sitten lainaamassa kolme ensimmäistä kirjaa enkuksi. Itseasiassa minulle selvisi vasta äskeisellä googlettelu kierroksella että sarjaan on tullut jo neljäs osa ja viides on tulossa ensi vuonna.

Sarjaan kuuluu siis (tähän mennessä) kuusi kirjaa;


Mortal Instruments (Varjojen kaupungit)


1. City of Bones (2007) / Luukaupunki (2009)
2. City of Ashes (2008) / Tuhkakaupunki (2010)
3. City of Glass (2009) / Lasikaupunki (2011)
4. City of Fallen Angels (2011)
5. City of Lost Souls (2012)

6. City of Heavenly Fire (2013)


Yritän olla tässä hierveästi spoilaamatta, koska näissä riitti koukuttavia juonenkäänteitä ja tarina imaisikin mukaansa. Itse spoilaannuin vahingossa ensimmäisen kirjan "isosta" juonen käänteestä (toisaalta oma vika, mitä menin lukemaan kyseisen kirjan arvosteluja). Tuota juonen käännettä ei kyllä nähnyt tulevan ennenkuin lopussa.
Tämä "paljastus" olikin aika iso osa seuraavien kirjojenkin teemaa.. Tosin menin kyllä (tyhmä kun olen) spoilaantumaan toisenkin kerran (ja vielä samasta paikasta) tosin tämä tieto ehkä hieman helpotti sitä ensimmäisestä spoilauksen juonenkäänteen tuskaa, ettei näitä tullut niin ahmittua.
Toinen ahmisen estävä seikka oli se että, jouduinkin yllättäen viikonloppuna reissuun (osin töiden vuoksi, osin huvin) ja luulin ottaneeni sarjan toisen osan mukaani. Sitten illalla hetken kirjaa luettuani aloin ihmetellä kuinka yksi kirjan henkilö on kesken kaiken muuttunut vampyyriksi, ja hokasin että minulla olikin kolmas osa mukana eikä toinen osa. Siksi lukeminen venyikin tälle viikolle..

Sarjan päähenkilö on 15-vuotias Clare (Clarissa), joka huomaa yhtäkkiä näkeväsä New Yorkin kaduilla jotain mitä muut eivät näe. Hän todistaa yökerholla teinipojan murhaa, mutta kukaan muu ei näe murhattua tai tämän murhaajia. Tämä on Claren ensimmäinen kohtaaminen Varjonmetsästäjien (Shadowhunters), Jacen, Alexin ja Isabellen kanssa. Samana iltana hänen äitinsä katoaa ja hän kohtaa kotiin mennessään demonin.

Clare joutuu tapahtumien myötä kohtaamaan maailman, jolta hänen äitinsä yritti häntä suojella. Siinä maailmassa elävät ihmissudet, vampyyrit, keijut ja tietysti Varjonmetsästäjät. Claren äidin menneisyydestä alkaa putkahdella salaisuuksia ilmoille ja mikään ei tunnu olevan kuten ennen ja eikä tulee enään olemaankaan..

Hyvä tarina, sellainen jossa pelastetaan maailmaa.
Tässä on jotain uuttakin saatu mukaan ja tapahtumat kulkevat kivasti eteenpäin. Tietysti koska tässä on mukana rakkaus draamaa, nuorille suunnattu kun on. Erityis kunniamaininta myös homoseksuualisuuden mukaan tuomisesta, tosin sivuhahmoissa mutta silti. Kirjoissa käsitellään myös kiellettyä rakkautta ja kolmiodraamaakin löytyy ;)
Ainut miinus oikeastaan aikuisista hahmoista, kaikki oli saatu jotenkin vaikuttamaan tyhmiltä ja sokeilta. Mutta se on varmaan pääsääntö tämän lajin kirjoissa, aikuisten pitää olla aina väärässä jollain tapaan.

Pitääkin tutkia joko kirjastossa olisi tuo neljäs osa, vai pitäisikö se tilata itselle. Claren toisen sarjan Infernal Devices ensimmäisen osan (Clocwork Angel) löysinkin vahingossa tänään kirjastossa olessani.

Niin tästäkin on, parin eri lähteen mukaa, tekeillä elokuva, siis ensimmäiseen kirjaan perustuva. Clare näyttelisi  Lily Collins ja Jacea Jamie Campbell Bower. 
Jamie Campbell Bower aka Jace


 (tuota Jacen roolia oli tarjottu Alex Pettyfer:lle, muttei hän ottanut sitä vastaa. Harmi, hän olisi ollut täydellinen siihen, huoh..)


Lily Collins aka Clary

Niin täältä löytyy ilmeisesti fanin pitämät sivut tuosta elokuvan edistymisestä.

11 kommenttia

 1. Täytyypä laittaa lukulistalle!! : )

  VastaaPoista
 2. Minäkin tykkäsin näistä, häiritsi vaan tosiaan tuo, kun henkilöt olivat välillä niin tyhmiä... Mutta juoni oli mielenkiintoinen ja meinaan lukea jatkoakin.

  VastaaPoista
 3. Juonessa kyllä riitti käänteitä :) itseasiassa laitoin neljännen osan tänään kirjastoon varaukseen.. Pitääpä tässä sitä odotellessa tutustua tuohon Claren toiseen sarjaan.

  VastaaPoista
 4. onko mitään tietoa millon tulee suomeksi The Clockwork Angel ?

  VastaaPoista
 5. millon leffa olis tulossa?

  VastaaPoista
 6. Suomennoksita en löytänyt mitää tietoa (ei yllätä un otavan sivuilla ei ole edes kirjailijana Cassandra Caresta tietoja..) ttä tiedä sitten jatkaako Otava edes tämän sarjan loppuun suomentamista tai ottaako tuota toista sarjaa suomennokseen.. Vinkkinä Risingshadow.net-ssä on yleensä hyvin tietoa noista tulevista suomennoksista, tosin sielläkään ei ole tuosta mitään joten panee epäilemään että kuuluuko suomennettaviin..

  Ja elokuvasta löysin sellaista tieto itse Cassandra Claren kotisivuilta että juurikin olisi päätetty että elokuvan kuvaaminen alkaisi elokuussa, eli varmaan parin vuoden päästä voidaan sitä odotella..

  VastaaPoista
 7. toivottavasti tulee myös suomen kielisenä..muuten pitänee alkaa enkkua parantaa =D

  VastaaPoista
 8. Tuo neljäs osa The City of Fallen Angels:n suomennos on tulossa tämän vuoden syyskuussa Langeiden enkelten kaupunki siis suomennoksen nimi. :) tuosta oisesta sarjasta ei ole tietoa. Risingshadow.net -sivustolla on kyllä parhaiten näitä suomennos tietoja :)

  VastaaPoista
 9. Haha :D samalla tavalla spoilasin itse itseni... kyllä sittten harmitti lukea ensimmäistä kirjaa loppuun kun tiesi mitä oli tulossa.. mutta jatkoa odotellessa :)

  VastaaPoista
 10. Taisi minulla mennä kommenttisi sekaisin. Mutta tosiaan tämän sarja viides osa julkaistiin keväällä enkuksi ja kuudes osa on tulossa 2013.
  5. City of Lost Souls
  6. City of Hevenly Fire

  uusin suomennos osasta neljä julkaistaa syyskuussa..

  VastaaPoista