Melissa Marr - Sala kavala

Kuva WSOY:n sivuilta
Tämä on tavallaan jatkoa Marrin edelliseen kirjaan Ilki ihanaan, mutta toiminnee kyllä itsenäisenäkin kirjana.

Tästä on vaikea kirjoittaa niin ettei paljastaisi edellisen osan juonesta liikaa mutta yritetään..

Kirjan päähenkilö on 17-vuotias Leslie, hän on edellisestä kirjasta tutun Aislinnin ystävä. Hän ei tiedä keijusta, eikä Aislinnin "tuttavuudesta" niiden kanssa. Hänellä on tarpeeksi omia pulmia ja traumoja, niin ettei hän ole hirveästi ehtinyt miettiä Aislinnissa tapahtuneita muutoksia.
Toinen henkilö josta kerrotaan lähemmin on Niall, joka on kesän kuninkaan Keenanin hovin jäsen ja kuninkaan neuvonantaja. Hänelläkin on pimeä menneisyytensä eikä hän ole aina kuulunut kesän hoviin. Niall kuuluu myös Leslien "vartijoihin", niihin joihin Aislinn on määrännyt ystäviensä suojaksi vihamielisiä keijuja vastaan.

Keijujen polittikka ja valtataistelut ovat aluillaan ja varsinkin Pimeän hovin kuningas ja jäsenet ovat tässä kirjassa tärkeässä roolissa. Lesliekin joutuu melkeimpä tahtomattaan osaksi näitä keijujen omis taisteluita.

Nämä kirjat yllättivätkin kohtuu positiivisesti, en ymmärtänyt että nämä ovat samaa sarjaa sillä tavalla että taustalla kulkee isompia juonikuvioita kirjoista toiseen. Varsinkin tuo keijujen hovien väliset valtataistelut ovat mielenkiintoisia. Tätä kirjaa olikin helppompi tavallaan lukea kun tunsin jo maailman ja osan hahmoistakin.

Ensimmäisessä osassa keskityttiinkin enemmän rakkauteen ja uuden kohtaamiseen tavallaan, kun taas tässä toisessa on teemana enemmänkin selviytyminen. Molemmissa on kyllä myös selvästi kyse -kliseisesti sanottuna- "kohtalonsa hyväksymisestä tai ettei kohtalooan voi paeta".

Viimeisen osan (viidennen) löysinkin jo kirjastosta mutta kolmatta ja neljättä osaa en ole vielä saanut käsiini. Onkin mielenkiintoista katsoa kuinka tässä käy ja kuinka tarinaa kuljetetaan eteenpäin. Tämänkin löysin kirjastosta, suomeksi olen lukenut nämä kaksi ensimmäistä mutta näitä kolmea seuraavaa osaa ei ole vielä suomennettu niin pitänee vaihtaa enkkuun.

P.S. Olen erittäin positiivisesti yllättänyt viime viikkoina kuinka iso valikoima tuolta kirjastosta löytyy varsinkin nuorille suunnattua paranormaalia kirjallisuutta, englanniksi. Mainitsinkin siitä kirjastonhoitajalle samalla kun tein varausta erääseen aihepiirin kirjaan, niin hän kertoikin heidän satsanneen siihen kun se on niin suosittua. Poinsit kyllä heille!!

2 kommenttia

 1. Miksi meidän kirjastossa ei satsata siihen?? Voisikohan jostain lähettää palautetoivetta.

  Ehkä minun pitäisi lopulta tämäkin laittaa lukulistalle.. alkuun en lämmennyt, mutta tämä jotenkin nappasi. Ja että voi lukea kakkosen, täytyy lukea ykkönen : D

  VastaaPoista
 2. Kyllä kirjasto varmaan ottaa toiveita vastaan :)
  Itsekkin olin erittäin yllättynyt tästä kirja määrästä joka siellä on enkuksi. Itseasiassa minulla taitaa olla 4-5 kirjaa varauksessa tällä hetkellä mm. P.C Cast- Marked, Lauren Kate - Fallen, Richelle Mead -Vampire academy.. etc.

  Tämä Marrin sarja yllätti minutkin, ekan kirjan takakannen perusteella odotin ihan jotain muuta. Näissä nuo takakannet eivät kyllä kerro puoliakaan kirjasta.

  VastaaPoista