Paljon luettuja ja pari kesken jäänyttäkin

Paljon on tullut viimeisen kuukauden aikana luettua, osa on ollut ihan uusia tuttavuuksia ja osa on ollut ns. vanhoja tuttuja. Kaikista ei riitä aihetta ihan omaan postaukseensa, joten keräilin niitä tähän yhteen ja samaan. Osasta toki saattaa myöhemminkin tulla vielä juttua, kunhan ehdin lukea lisää osia kyseisiin sarjoihin. Mutta nyt itseasiaan..

Marilyn Kaye - Gifted serie / Valitut -sarja

Tämän sarjan bongasin Anun blogista ja koska nämä löytyivät kirjastosta niin mukaanhan ne lähtivät. Tosin olen nyt lukenut vasta kolme ensimmäistä osaa, kaksi enkuksi ja yhden suomeksi. Ihan kiva sarja, sanoisin että nämä on suunnattua ns. esiteineille mutta sujuvasti kirjoitetut ja hyvä juoni. Tästä ehkä lisää kun olen lukenut nuo loputkin.

Sarjaan kuulu kuusi osaa;
Gifted
1. Out of Sight, Out of Mind (2009) /Poissa silmistä, poissa mielestä 2010
2. Better Late Than Never (2009) /Parempi myöhään kuin ei milloinkaan 2010
3. Here Today, Gone Tomorrow(2009)/Täällä tänään, huomenna poissa 2011
4. Finders Keepers (2010)
5. Now You See Me (2010)
6. Speak No Evil (2010)

Alyson Noël - Evermore (The Immortals)

Tämä oli lukulistalla pitkään, kunnes sain sen kirjastosta käsiini.. Joo, tästä ei oikein muuta kuin että itseasiassa unohdin lukeneeni tämän ja sekoitan tämän kokoajan Lauren Katen Fallen-n. Joten ei se hirveän lähteämätöntä vaikutusta tehnyt.. Pitää varmaan kokeille joskus uusiksi, ehkä..

Meg Cabot - Abandon

Tähän törmäsin vahingossa kirjastossa ja se vaikutti mielenkiintoiselta. Ihan-hyvä-perus-nuorille suunnattua paranormaalia romantiikkaa. Ottaen huomioon että Cabot tunnetaan paremmin Prinsessan päiväkirjoista. Kiva idea tuo kuolleista palaaminen ja "kuolema" voi olla myös nuori mies ;)

Lauren Kate - Fallen

Tämäkin on ollut lukulistalla pitkään, kirjastosta löysin tämänkin sitten loppujen lopuksi. Tämä taisi jäädä kesken ja sekoitan tätä kokoajan tuohon Noëlen kirjaan jotenkin kummasti. Pitääpä varmaan kokeilla lukea uudelleen piakkoin. Idea ei ollut ihan huono nimittäin ja lisäksi sisäoppilaitoksissa on aina "sitä jotainta" (vr. Harry Potter).

David Safier - Huono karma

Tämän myöskin bongasin jostain blogista (olisiko ollut Kirjojen keskellä), tässä oli lisäksi hauska kansi ja tätä kehuttiin hauskaksi. Joten kun kirjastossa bongasin tämän pikalainoissa niin otin sen mukaani..
Niin, tämä jäi kesken ensimmäisen parinkymmenen sivun jälkeen ja loppuratkaisun tarkistuksen jälkeen. Tosiaan jos ensimmäisten sivujen aikana arvaat loppuratkaisun ja kirja tuntuu paasaukselta aiheesta kuinka lapsi+onnellinen perhe tekee sinut (naisen) autuaaksi..
Minä inhoan ns paasausta aiheesta kuin aiheesta ja miehiä jotka ajattelevat että naisen paikka on aina kotona jne. eikä tätä oltu edes niin hyvin kirjoitettu etten olisi noita huomannut saati että tässä olisi ollut jotain nauruhermoja kutkuttavaa..

Richelle Mead - Vampire academy

Tämä yllätti kohtuu positiivisesti, odotan innolla jatkoa. Seuraava osa onkin minulla varauksessa kirjastossa. Tästä taatusti lisää kunhan olen lukenut useamman osan. Aina kiva lukea kuinka joku tyttö/nainen osaa ns. Ass Kick-n jalon taidon ;)

Tätähän on kuusi osaa
1.Vampire Academy, 2007
2.Frostbite, 2008
3.Shadow Kiss, 2008
4.Blood Promise, 2009
5.Spirit Bound, 2010
6.Last Sacrifice, 2010P. C. Cast - Marked

Tämäkin on ollut lukulistalla pitkään ja lopulta varauksen kautta sainkin tämän luettavaksi. Tämä ei ollut ihan niin hyvä kuin odotin, kohtuullinen ja varmasti kokeilen lukea pari seuraavaakin osaa. Tästäkin ehkä lisää myöhemmin.
Sarjaan kuuluu ilmeisesti yhdeksän osaa ja joitain novelleja?

1. Marked (2007) /Merkitty (2010)
2. Betrayed (2007) /Petetty (2010)
3. Chosen (2008) /Valittu (2011)
4. Untamed (2008) /Piinattu (2011)
5. Hunted (2009)
6. Tempted (2009)
7. Burned (2010)
8. Awakened (2011)
9. Destined (2011)


Nora Roberts - The Next Always (the Inn BoonsBoro Trilogy series)

Uusin Robertsi, oli taattua laatua, vähän liiankin.. Mutta kauhea hinku tästä tuli lukea lisää vastaavia. Trilogia kertoo kolmesta veljestä, jotka remontoivat hotellia BoonsBoroon. Tästäkin ehkä lisää toisen lukukerran jälkeen.
Seuraavan osan nimi on The Last Boyfriend ja se julkaistaan 1.5.2012.


Nora Robers - The Key Trilogy  ja Mackade Brothers
Tuo uusin Roberts sai minut kaipaamaan kunnollista rakkaushömppää, joten nämä kaksi sarjaa luin uudelleen.
Ovat hieman vanhempaa Robertsin tuotantoa ja kumpaakan sarjaa ei ole (vielä?) suomennettu.

Key
1. Key of Light (2003)
2. Key of Knowledge (2003)
3. Key of Valor (2003)
Mackade Brothers1. The Return of Rafe MacKade (1995)
2. The Pride of Jared MacKade (1995)
3. The Heart of Devin MacKade (1996)
4. The Fall of Shane MacKade (1996)

2 kommenttia

 1. Minä haluan edelleen purnata, että epistä! miksi teidän kirjastosta löytyy noin paljon mielenkiintoisia kirjoja? kun itsellä on kipukynnys, että ei viitsi täysihintaisia kirjoja juurikaan ostella, vaikka voisi olla mielenkiintoista. esim. tuon Fallenin olen halunnut lukea jo pitkään. Itseasiassa luin viime keväänä kirjan My name is memory, jossa on tosi samanlainen kansin kuin tuossa Fallenissa.

  Pari muutakin kirjaa tästä nousi lukulistalle.. ja luen ne sitten joskus, ei taivu ostamaan.. ainakaan vielä :D Ehkä sitten kun käyn vähän brittilässä, niin hamstraan laukun täyteen kirjoja.

  P. C. Castin sarja on huono. Luin myös seuraavan osan ja voi jestas.. lainassa olisi kaksi seuraavaa, kun näin ne kirjastossa, mutta ei oikein nappaa.

  VastaaPoista
 2. Olen itsekkin vielä yllättänyt tästä kirjaston panostuksesta aiheeseen. Mutta päätellen siitä että olen osan noista lainannut varauksien avulla (onneksi nuorten ja lasten kirjojen varausmaksu on 20snt) niin en ole ainut joka noita lukee.

  Mulla on itseasiassa pariin sarjaan osia lainassa mutta välistä puuttuu joku osa :/

  Aika kynnys itsellekkin on ostaa tuntemattomia kirjoja/kirjailijoita vaikka aina kirjaosastolla tutkailenkin tarjonnan. Tosin enkuksi välillä löytää noita vanhempia ensimmäisiä osia 6-8e kpl yritänki aina noihin kirjatilauksiin katsella yhden "uuden" kirjailijan teoksia ja muut sitten ovat vanhoja tuttuja :D

  VastaaPoista