Tuija Lehtinen - Ensimmäinen, toinen ja kolmas kerta

Ilmeisesti tuo lähi Prisma on lakannut tilaamasta Lehtisen uusia kirjoja, koska tämä ei sinne ikinä ilmestynyt kuten ei uusin Selma ja Saimi-kirjakaan. Sinänsä harmi koska, nämä ovat olleet niin helppoja ostaa normaalin kaupan reissun yhteydessä mutta nyt pitää sitte lätemään erikseen eri kauppoihin näitä etsimään. (olisi ne saanut nettikaupan kautta tilattua sinne ilmeisesti mutta kamalasti vaivaa siitäniin..)

Toinen mielenkiintoinen asia on että kun yritin etsiä kuvaa kirjasta mm. goodreadsista niin tätä kirjaa ei ole siellä (edit 25.7.2016 ilmestyi tällä viikolla sinne). Tai että edes jos haet googlella kirjaa niin Otavan sivut eivät ole ensimmäisten kolmen haku-tulosten sivulla (kylläkin pdf-versio Otavan syksyn uutuuksista oli). Siellä kyllä löytyi mm. yksi artikkeli Lehtisestä, jota en ole huomannut, ja Lehtisen Instagram-tili.. Eli haku ei mennyt ihan hukkaan.

Tuosta jutusta selvisikin että tämä on 111. kirja Lehtiseltä, eli pari minultakin vielä puuttuu kokoelmasta (lopussa linkki artikkeliin).

Goodreads


Joten luotan nyt adlibriksen kuvaukseen kirjasta;

"Kotimaisen viihteen kuningatar vie lukijan huutokauppakamarin kiihkeään maailmaan.Helmi on töissä isäpuolensa omistamassa Huutokauppakamari Salomonissa sekä samaa firmaa olevassa antiikkiliike Divarin Helmissä. Ala kiinnostaa, mutta Helmi ei ole varma, haluaako hän sitoutua vanhoihin esineisiin kokopäiväisesti.Kun eräs asiakas tarjoaa Helmille huonetta kimppakämpästä kaupungin keskustassa, Helmi päättää ottaa etäisyyttä tuttuihin kuvioihin. Uusia ihmisiä astuu elämään, mutta kuten Helmi on antiikin puolella oppinut: kaikki ei ole kultaa mikä kiiltää."

Helmistä pidin hahmona ja juoni oli ok, Helmin oikean isän arvasin ennen sen paljastumista. Hieman lopullinen mies valinta ihmetytti, mutta se oli erittäin tyypillinen Lehtiselle. Eli rakkaus-kuvio ei pakosti ole ihan tärkein juonikuvio tai parempi kuvaus olisi ettei sitä korosteta liiaksi.

Helmin äidin salailu oikean isän suhteen hieman ihmetytti mutta laitetaan se sen piikkiin että hän on eri sukupolvea minun kanssani.

Lukemisesta on nyt viikko pari ja tuossa onkin mielikuvat, jotka ovat jääneet kirjasta eli aika perus hyvä Lehtinen.

Hauskana lisänä tässä päästiin näkemään vanhoista kirjoista tuttuja eli Mirkka ja Juuso perheineen. Myös Masa vilahti nopeasti, näitä on aina kiva lukea.Isoimman yllätyksen koinkin kun sain kirjan käsiini ja sisälehdeltä löytyikin oman blogin nimi :D

Saman voisin todeta tästäkin kirjasta eli:


Kuvat omiani.Niin se löytämäni Tuija Lehtisen haastattelu Me Naisissa on täällä (3 kirjailijaa esittelee: tällainen on työhuoneeni; Tuija Lehtinen, Juha Itkonen ja Iida Rauma).

Hauska tuo maljokko täynnä korkkeja, yksi jokaiselle kirjalle. Hyvä tietää että kaikki ne ovat juhlittuja saavutuksia.

2 kommenttia

  1. Pidin tästä todella paljon, kuten oikeastaan aina pidän Lehtisistä. Oman ihanan lisänsä toi tuo, kun mukana oli Mirkan porukka - Mirkka -sarja on ollut mulle aina todella tärkeä. Uusi Tuija Lehtisen kirja on aina mahtava juttu <3

    VastaaPoista
  2. Lehtisen uutuudet myöskin hankin heti kun ne löytyvät kaupasta (yleensä ovat hyvin tulleet tuohon lähikauppaan mutta nyt jostain syystävä eivät :/ ). Itse ostan myös uudet nuorten kirjat jotka häneltä tulevat. Laatu on hyvin tasaista kaikissa kirjoissa. Mielenkiinnolla odotan syksyllä ilmestyvää dekkaria.

    VastaaPoista