Blogger Recognition AwardTyttö ja liian suuri kasa kirjoja -blogin Kata haastoi minut. Tämä onkin jonkin aikaa jo kierrellyt blogeissa, mutta itse pidän haasteista ja niihin vastaamisesta joten eikun itseasiaan.

Blogger Recognition Award:n  ohjeistus on tässä:

~ Kirjoita postaus palkinnosta logoineen
~ Kerro lyhyesti kuinka aloitit bloggaamisen
~ Anna ohjeita aloitteleville bloggaajille
~ Mainitse ja linkitä blogi, joka sinut nimesi
~ Nimeä 10 bloggaajaa palkinnonsaajiksi


Kuinka päädyin bloggaamaan?

Tarkallalleen en muista mutta, muista lekeneeni blogeja ja olen aina halunnut olla päiväkirjan-kirjoittaja (kuten monet kirjojen hahmot). Yleensä olen jaksanut pitää päiväkirjaa sen pari päivää ja sitten se on aina jäänyt. Samoin kävi ensimmäiselle blogillenikin aikoinaa. Kunnes sitten keksin sen aiheen mistä voisin höpistä loputtomiin eli kirjat. Olen aina ollut suurlukija ja blogi onkin oiva tapa hieman pitää lukupäiväkirjaa. Tosin oma lukuvauhtini on huomattavasti nopeampi kuin kirjoittamistahtini, mutta onneksi on keksitty mm. goodreads.Ohjeita aloittelevalla bloggaajalle

Ensinnäkin neuvoisin miettimään mistä haluaa kirjoittaa ja paljonkon. Sitten bloggauksen aloitettuaan voikin unohtaa tuon ja kirjoittaa mitä haluaa. En ole ikinä ymmärtänyt suosittujen blogien kommentoijia, jotka valittavat bloggaajan kirjoittavan vääristä aiheista (meikki-blogi mm ruoka-juttuja). Mielestäni on lukijan vastuulla valita luettavansa, ei ole pakko lukea jos ei kiinnosta. Eikä kirjoittajan tarvitse aina kirjoittaa vain tietystä aihepiiristä. Joskus on toki selkeämpää lokeroida aiheita esim. eri blogeihin.

Toinen ohje onkin että kannattaa panostaa blogin toimivuuteen ja tällä tarkoitan ulkonäköä siinä mielessä että esim. kuvat eivät menisi sivupalkkien päälle. Fontti on kiva luettava. Myös suurinpiirtein oikeinkirjoitus on kivempaa luettavaa. Yksinkertaisuus on useimmin parempi kuin sekasotku. Myös värit kannattaa miettiä sen kautta on tekstiä mahdollista lukea esim mustalla taustalla sininen/violetti teksti ainakin itseäni rasittaa. Mutta oikeilla sävyillä sekin toimii. Eli kannattaa miettiä ja kokeilla itse lukea omaa blogiaan. Käytännöllisyys muutenkin, löytyykö vanhat postaukset helposti, some-linkit etc.


Itse en tällä kertaa haasta ketään.

Ei kommentteja