Äänikirjat ja radio (vinkkejä Yle Areenasta)


Kuva kaappaus tämän päivän etusivusta Yle Areenassa. Kuva omani.

Olen joskus kertonutkin että pidän mm. autoa ajaessani enemmän puhe-ohjelman kuuntelusta kuin musiikista. Nyt kun olen pyöräillyt töihin niin olenkin saanut eräänlaisen ahaa-elämyksen huomatessani että puhelin+kuulokkeet combolla voi kuunnella Yle Areenan-sovelluksen kautta vaikka mitä. Lisäksi kun olen kirjautuneena tuolla Areenassa niin se muistaa mitä kuuntelin viimeksi ja mihin kohtaan se jäi. Erittäin kätevää, varsinkin kun pyöräilty matka kestää pisimmillään 20min.

Pari viikkoa sitten vielä investoin bluetooth-kuulokkeisiin niin kokemus senkun vain parani kun ei enään tarvinnut miettiä mihin sen kaiken johdon tunkisi ja mihin taskuu puhelin yltää johdonpäässä.

Täytyy tunnustaa että toissa viikonloppuna kun yksin ajelin sellaiset yli 500km niin sen sijaan että olisin kuunnellut auton radiota niin kuunelin kuulokkeilla puhelimesta ohjemia. Onneksi nuo bluetooth kuulokkeet toimivat myösn handsfreena. Ennen olen lataillut usb-tikulle ohjelmia Areenasta automatkan ajaksi. Yle Areenassa on mielettömän paljon mielenkiintoista kuunneltavaa, suosittelen.

Mutta niihin vinkkeihin


Yle Areena: Television tiiliskivet

- Itse olen kuunnellut ohjemat vain niistä sarjoista joita olen katsellutkin. Eli mm. Breaking Bad, Friends, Dowton Abbey, Game of Thrones etc. Ohjelman kuvauksessa lukee ytimekkäästi vain "Ohjelmasarja 2000-luvun TV-sarjoista. Toimittajana J.P. Pulkkinen.". Pulkkisen lisäksi ohjelmassa on vieras joka jetenkin liittyyy tv-sarjaan. Esimerkiksi Game of Thrones-jaksossa vieraana on Jussi Ahlroth, hänhän kirjoitta NYT-liitteeseen jaksoarviot sarjasta ja hän on haastatellut Martiniakin pari kertaa. Erittäin mielenkiintoinen sarja, harmi että tauolla/loppunut. Kesto 40-55min


Yle Areena; Tuija Pehkonen

- Ohjelman kuvaus "Tuija Pehkonen keskustelee vieraidensa kanssa mistäpä muusta kuin heistä itsestään. Nyt on aika kurkistaa pintaa syvemmälle ja otsikoiden taakse ja tarkastella, millaisia tarinoita löytyy kulissien takaa. Omakuva, radion selfie, sitä tämä ohjelma on."
Tästäkin olen vain kuunnellut niitä haastattelu, jotka ovat kiinnostaneet mm. Arman Alizad, Antti Tuisku, Kiira Korpi, Anssi Kela, Katri Niskanen.. Nämä kestävät n.56min ja ovat mielenkiintoisia, hieman erilaista haastattelua kuin normaalisti t:ssä nähdyt nopeat palat. Lisäksi pidän erityisesti että ohjelmassa on myös pikaisesti puhelimen välityksellä haastateltu jotakuta vieraan läheistä.


Yle Areena; Ali Show

- Ohjelman kuvaus "Kesän kuumin talk-show on Ali Show! Stand-up koomikko Ali Jahangiri paahtaa vieraitaan kilpaa auringon kanssa Yle Puheen kesässä. Kesävieraina ovat valtakunnan ykkösnimet, joista Ali saa selville sen, mitä me emme osanneet edes odottaa."
Tämä on vähän samantyylinen kuin edellinenkin mutta Alin persoonan vuoksi silti erilainen, hulluttelevampi -sanoisin ettei ihan yhtä käsikirjoitettu. Tästä olen kuunnellut mm. Juha Vuorisen, Susanna Laineen, Shirly Karvinen, Jussi Heikelä, Rakel Liekki. Näitä onkin paljon kun tämä tulee joka arkipäivä kesä-heinäkuun ajan. Kesto n.50min.


Sitten näitä yksittäisiä löytöjä, joiden nimikin oikeastaan kertoo jo kaiken.

Yle Areena; Erehdysekspertti; Vaiettu historia! Ihmisusia, vampirismia ja suisidaalimurhia.

Yle Areena; Kirjakerho: Kirjasto aavistaa missä asut ja mitä luet

Yle Areena; Viikon kirja: Anni Polva 100 vuotta (julkaistu 2015, mutta uusinta vuodelta 2000)

Yle Areena; Jenny ja läskimyytinmurtajat (useampi osainen sarja)

Yle Areena; Tiedeykkönen; Mistä niitä psykopaatteja tulee ja kenestä tulee

Yle Areenan äänikirjat (linkki bongattu facen uutisvirrasta mutten ole vielä ehtinyt kuuntelemaan)

Ei kommentteja