TV Thursday #25 - Paras vieraampikielinen sarja

Kuten kaikki tutut lukijat varmaan tietävätkin hurahdin jokin aika sitten korealaisiin (tai tarkemmin aasialaisiin) draamoihin, joita tuttavallismmin kutsutaan K-draamoiksi tai J-draamoiksi, riippuen mistä maasta ne tulevat. Yllättäen mm Taiwanista tulee hyviä sarjoja. Lisää eroja normaaleihin länsimaalaisiin tv-sarjoihin voi lukea (enkuksi) mm. täältä  (RandomSoju; 20 Things Newbies Need To Know About Korean Dramas)

Joten yllättäen valinta parhaaasta vieraskielisestä sarjasta menee tuonne suunnalle maailmaa, ja koska olisi tylsää nimetä vain yksi sarja, lisäksi korealaiset sarjat yleensä sisältävät vain yhden kauden, jossa on 12-24jaksoa. niin ei näitä voi vertailla samalla lailla kuin "normaaleja" tv-sarjoja.

Oma ehdottomasti paras/suosikkini (tällähetkellä) korealaisista draamoista on:

Healer (2015)


Toimintaa, huumoria, mysteerejä ja romantiikkaa. Mitä muuta voi toivoa tv-ohjelmalta, no, hyvännäköistä päähenkilöä. Se tästä löytyykin, hieman sosiaalisesti outo (vr. TBBTn Sheldon, ei ihan niin paha kuitenkaan) Seo Jung-hoo aliakseltaan Healer, joka toimii yksityisenä yrittäjänä hieman hämärä hommisssa (pelastaa/suojelee ihmisiä, varastaa etc.)  ja eräs toimeksianto sitten paisuu ja Healerin omakin menneisyys sekoittuu tapahtumiin.


Suosittelen ja tässä traileri:

Tämä seuraava jakaakin mielipiteitä, tätä joko vihataan tai rakastetaan eli super suosittu:

Heirs (2013) (tunnetaan mös nimellä The Inheritors)
Tätä kuvailisin sanalla Gossip Girl, eli eliitin nuoria koulussa. Päähenkilö Cha Eun-sang on mykän taloudenhoitajan tytär, joka joutuu tahtomattaan mukaan heidän juonitteluihinsa. Tässä sarjassa on yksi parhaista kolmiodraamoista ikinä. Kannattaa vain jaksaa katsoa alun amerikka jaksot, (2-3) Koreassa sitten päästään paremmin tapahtumiin kiinni, on sovittuja kihlauksia, liittoumia, ilkeitä isiö ja äitipuolia. 

Molemmat pääosan näyttelijät Lee Min-ho ja Park Shin-hye ovat supersuosittuja ja Min-ho onkin valittu Korean kasvoksikin matkailun saralla ja kunnialähettilääksi talvi olympialaisia 2018. Eli erittain suosittu näyttelijä.

Tässä fanin tekemä video sarjan kolmiodraamasta

Tämä seuraavatkin kaksi ovat Lee Min-hon tähdittämiä sarjoja eli

Hyvin Healerin kaltainen City Hunter (2011) ja toisena aikamatkailu/historieallinen-draama Faith aka Great Doctor (2012)

City Hunter

Tämä keskittyy enemmän politiikkaan ja politiikkojen vallan murentamiseen. City Hunter on päähenkilön alias jonka avulla hän paljastaa menneisyyden väärinkäytöksiä ja kostaa omat kokemuksensa (vanhempiensa). Mukana on toiminnan ja mysteerin lisäksi romantiikkaa
Faith

Taas sijoittuu menneisyyteen mutta yksi päähenkilöistä on nykyajasta. On tarvetta lääkärille ja päähenkilö kenraali Choi Young lähtee etsimään sellaista portista, joka onkin portti nykyaikaan. Täältä hän löytää plastiikkakirurgin Yoo Eun-soon, jonka kenraali kaappaa mukaansa. He palaavan portin kautta menneisyyteen (tuonne 1300 luvun puoleen väliin). Silloin Korea oli vielä osin Kiinaa? kumminkin kenraalin kuninkaalla riittää vihollisia ja historiallisten elementtien lisäksi mukana on vielä hieman fantasia elementtejä. (kenraali mm pystyy tuottamaan sähköä käsillään..). Juonittelua, politikointia, myrkytyksiä, romantiikkaa..


Näitä voisi vieläkin listata mutta nämä nyt ensin tulivat mieleen. Suosittelen mielelläni jotain jos haluat kokeilla näitä koukuttavia sarjoja,


1 kommentti

  1. Hei, sinulle on haaste blogissani :)

    http://noannankirjat.blogspot.fi/2016/07/sieluni-hymyt-haaste.html

    VastaaPoista