Meg Gabot - Vanished (When lightning strikes / Code name Cassandra)

Tämä olikin taas näitä kirjaston löytöjä. 

Huono kuva amazonista :/


Kirjat kertovat 16-vuotiaasta tytöstä Jessica Mastrianista joka salaman iskun saatuaan alkaakin mystisesti tietämään missä kadonneet ihmiset ovat. Mukaan mahtuu tietysti yksi kiva poika, perhe ongelmia, USAn hallitus haluaa saada Jesin käsiinsä jne. Jess sitten huomaakin etteivät kaikki välttämättä halua tulla löydetyiksi ja eikä kaikki ole niin helppoa.

Siinä perus juonta, enempää en viitsi paljastella. Ihan kiva välipala kirja, romantiikkaa olisi saanut olla enemmänkin, mutta plussaa ns. pahasta pojasta. Ja siitä että Jess ei ole tosiaankaan mikään ruikuttava tyttönen, vaan hän mm istuu jälki-istuntoja joka koulupäivän jälkeen siitä syystä että on usein ratkaissut tilanteita nyrkeillään.. mm. kun koulun jalkapallo tähti haukkui hänen parasta ystäväänsä läskiksi mottaa Jess tätä päätä pidempää ja pariakymmentä kiloa painavampaa tyyppiä. Silti väkivältaa ei liikaa ihannoitu. Sivuhenkilötkin, varsinkin Jessin vanhin veli oli piristävä. Niin moottoripyörät ovat aina sopivia pahoille pojille ;)

Äsken opinkin että nämä olivatkin vain kaksi ensimmäistä osaa tätä sarjaa, jonka tekijä on tunnettu Prinsessapäiväkirjoistaan. Sarjan nimi on; 1-800-WHERE-R-U- series ja siihen kuuluvat seuraavat osat

1.When Lightning Strikes (February 2001)
2. Code Name Cassandra (August 2001)
3. Safe House (March 2002)
4. Sanctuary (September 2002)
5. Missing You (December 26, 2006)

Meg Cabot aikoinaan julkaisikin nämä kaksi osaa alias nimellään (Jenny Carroll) mutta sarja saavuttikin suosiota vasta kun oikea kirjoittaja paljastui, tosin silti kustantaja ei halunnut jatkaa sarjan kustantamista enempää alunperin sarjaan piti tulla kahdeksan osaa..
Saatan jopa lukaista pari seuraavakin osaa jos ne saan helposti käsiini. Pitääpä tutkia kirjaston tietokantaa kun ehdin.

P:S: tästä oli tosi hankalaa löytään minkäälaista kuvaa, jossa olisi oikea kansi.

Ei kommentteja