Välipala pohdintoja

Törmäsimpä tähän uutiseen äsken Iltalehden sivuilla. Siinä on takuulla tuolle medialle tyypillistä liioittelua mukana mutta etsimpäs siinä mainitut lähteetkin netistä ja kyllä asiasta tosiaan mainitaan molemmissa jutuissa ohi mennen.

Eli kriitikot ovat arvostelleen Nälkäpeli elokuvassa näytellyttä Jennifer Lawrencea liian isoksi ja pyöreäksi esittämään Katnissia. Katnissin siis kuulusi olla nälkiintyneemmän näköinen kriitikoiden mielestä.

Tässä kokovartalo kuva, elokuvasta. (kuva tuolta Daily Mailin jutusta)


Niimpä tässä voikin pohtia olisiko pitänyt tavoitella "realista" kuvaa elokuvassa, jonka kohde yleisö on teini-ikäiset tytöt (pääasiassa)?
Tosin taitaa Lawrencella silti olla Hollywoodin mittapuulla muutenkin hieman liikaa muotoja.. Mielenkiintoista myös että kritisoijat olivat pääasiassa +30v miehiä, ja ettei miespääosien esittäjien lihaksikkaita kroppia kritisoitu..

No, maanantain jälkeen voin varmuudella sanoa pilasiko Katnissin lihavuus elokuva kokemukseni..

(juttu saattaa sisältää kieroutunutta huumoria)

Juttu Daily Mailin sivuilla

Arvostelut
Hollywood reporter
Hollywood Elsewhere ja juttu jossa sama tyyppi kommentoi tätä kohua, jännä silti että valitsi naisen kritiikin kohteeksi miehen sijaan arvostelussaan alunperin.

P.S: Saatoin ehkä tänään hakea Adlibriksen paketin R-kioskilta..

6 kommenttia

 1. Kävin viime viikonloppuna katsomassa Nälkäpelin ja minusta Lawrence oli hyvä valinta Katnissin rooliin. Hän oli juuri sopivalla tavalla pidättyväinen, rohkea ja päättäväinen kuten Katniss. :)

  VastaaPoista
 2. Minä taas katselin leffan aikana, että näyttelijä oli todella hoikka. Kirjaa lukemattomana en tiennyt, että hänen kuuluikin näyttää siltä, jäin vain miettimään muuten. : )

  VastaaPoista
 3. Olen myös tainnut jossain edellisessä Nälkäpeli elokuvan postauksessa mainita että ihastuin Jennifer Lawrencen näyttelyyn Winter's Bone elokuvassa ja odotan kovin hänen suoritustaa Katnissina :)
  Hassua vain kuinka selvästi normaalivartaloista, ehkä jopa normia laihempaa tyttöä kritisoidaan tuollaisesta aiheesta vielä nykypäivänä..

  VastaaPoista
 4. Saraseeni: nyt järkytyin etkö ole vielä lukenut näitä ( ;D) mutta joo, mielestäni ihan turhaa nipotusta näin kirjan lukeneenkin mielestä, varsinkin kun miettii elokuvan kohdeyleisöä.

  VastaaPoista
 5. No kun epäilin, että tämä voi olla liian ahdistava omaan makuuni ja sen takia karttelin ikään kuin tätä kirjasarjaa ; ) + mielettömät varausjonot kirjastoon, niin en edes saanut aikaiseksi varata. Ehkä pitäisi nyt tehdä muutos tilanteeseen? : D

  VastaaPoista
 6. Minäkin tartuin näihin vasta useampien suositusten jälkeen :) ja kun sattuivat kirjastossa sopivasti silmään. Hauskaa viikonloppua!

  VastaaPoista