Ally Carter - Suloinen huijari

Bazar kustannus
Bongasin tämän samalla kirjastoreissulla uutuushyllystä kuin Terhi Rannelan Scarlettin puvussa -kirjan. Kirja kiinnitti huomioni ja luettuani takakannne päätin lainata sen.

Takakannessa kirjasta kerrotaan näin;

Nimi: Katarina Bishop. Ikä: 15. Ammatti: Mestarihuijari.

Kun Katarina Bishop oli kolmevuotias, hänen vanhempansa veivät hänet tutustumaan Louvreen, jotta tyttö voi valmistautua tuleviin taidevarkauksiin. Kun Kat täytti seitsemän, hän matkusti setänsä kanssa Itävaltaan varastamaan kruununjalokiviä.

Viisitoistavuotiaana Katarina suunnitteli ensimmäisen ikioman huijauksensa: hän keplotteli itsensä oppilaaksi maan parhaaseen sisäoppilaitokseen ja päätti samalla jättää rötöstelyn lopullisesti taakseen.

Mutta jos on sattunut syntymään mestarivarkaiden perheeseen, kaidalla tiellä pysyttely on vaikeaa. Varsinkin jos oma isä on pulassa. Katin isä on sotkeutunut taidekokoelman varkauteen ja tarvitsee apua päästäkseen pälkähästä. Katilla on kaksi viikkoa aikaa etsiä maalaukset ja varastaa ne takaisin. Hänen täytyy yhdessä kavereidensa kanssa tehdä niin huima huijaus, että sellaista ei ole aiemmin nähty. Samalla hänellä on mahdollisuus varastaa takaisin oma elämänsä…


Tämä menee kategoriian "kiva välipala", tosin minulla on myös heikko kohta huijareita ja varkaita kohtaan kirjoissa ja elokuvissa. Ensimmäinen pettymys tosin oli siitä ettei tämä sijoittuutkaan sisäoppilaitokseen kuten olin (tyhmästi) takakannesta päätellyt. Sisäoppilaitoksissa vain on sitä jotainta (Syytän Harry Pottereita tästä fiksaatiosta). Toisaalta oli hauskaa että tässä sukellettiin suoraan sen kummemia selittelemättä tarinaan, vaan henkilöiden väliset suhteen ja tausta selvisivät kirjan myötä pikkuhiljaa.

Carter on kirjoittanut tälle myös jatkoa Uncommon Criminals (2011), jonka saatan lukaistakkin jos saan sen käsiini jostain helposti. Tästä ollaan ehkä myös tekemässä elokuvaa, saa nähdä.


Suomentaja - Tytti Träff (2012)
Alkuteos - Heist Society (2010)
Kustantanut - Bazar kustannus

Ei kommentteja