Kat Falls - Veden alla ja Vastavirta


En muista mistä näistä olen ensimmäisenä lukenut, muistelisin sen olleen blogi mutta mikä.. No, kuitenkin toissa viikolla palkkapäivän huumassa, kääntelin tätä jo kaupassa käsissäni, järki sitten voitti sillä kertaa (hintaa oli 24,90e ja tuntematon kirjailija..).
Kotiin päästyäni avasinkin bloggerin niin Anulla (Jos vaikka lukisin.. -blogi) olikin kirjoitettuna juttu juuri samasta kirjasta. Siitä muistinkin varata nämä kirjastosta (ja säästin sillä 24,50e ;) varausmaksu nuorten kirjoista on 20snt/kpl ).

Luinkin nämä sitten yhteen pötköön viime viikolla, taisipa olla eka kerta Saken tulon jälkeen kun luin ns normisti eli putkeen ja valvoin samalla aamu neljään..


Tässä otteet Risingshadow.netin sivuilta kirjoistaRisingshadow

Veden alla -


"Sukella suureen seikkailuun valtamerten syvyyksiin.
Valtameret ovat peittäneet alleen suuren osan mantereista, ja 16-vuotias Ty-poika on elänyt koko ikänsä meren pohjassa. Maan päälle jääneet karsastavat outoa siirtokuntaa. Huhutaan, että sen jäsenillä on ihmeellisiä kykyjä. Voiko ihmisille pinnan alla kehittyä kalojen ominaisuuksia? Uudisraivaajien elämää häiritsee yhä aggressiivisempi lainsuojattomien joukko. Ja kun Ty sitten tapaa Gemman, kovistytön maan päältä, muuttuvat hänen tutut kuvionsa kertarysäyksellä. Pian parivaljakon perässä on pahamaineinen Krottiliiga, joka kummastuttaa oudoilla kyvyillään.

Veden alla on mieleenpainuva seikkailu ja rajoja rikkova rakkaustarina uudenlaisesta maailmasta. Elämä meren pohjalla muistuttaa Villiä länttä: työtä pelkäämättömien uudisraivaajien yhteisö yrittää sinnitellä lainsuojattomien ja epäoikeudenmukaisten vallanpitäjien puristuksessa.
Kirja vilisee oivaltavia ja hauskoja yksityiskohtia siitä mitä kaikkea vedenalainen maailma pitää sisällään, kalalemmikeistä rauskulauttoihin. Suuri seikkailu ja taistelut lainsuojattomien kanssa yhdistyvät teoksessa romanttisiin aineksiin."
Risingshadow

Vastavirta -


Huikaiseva seikkailu valtamerten ihmeiden keskellä jatkuu kansainvälisen menestyssarjan toisessa osassa.

15-vuotias Ty elää valtameren pohjaan perustetun siirtokunnan jäsenenä seuranaan pinnan päällisen maailman kovuutta paennut Gemma. Rauha on palannut siirtokuntalaisten pariin, mutta Ty ja Gemma eivät vielä aavista millaiseen kurimukseen ovat tempautumassa.

Kun Tyn vanhemmat siepataan hänen silmiensä edessä, on hänen tartuttava toimeen vaikka se tarkoittaisi turvautumista pahamaineisen Krottiliigan apuun. Alkaa jännittävä matka vedenalaisen maailman eri kerroksiin, joista kaikista Tylla ei ole ollut aavistustakaan.

Mutta saako Ty tukea Gemmalta, joka kaipaa takaisin maan päälle? Onko kahden maailman sittenkään mahdollista elää rinnakkain, kun Gemma pelkää merta eikä Ty voi kuvitella elämää pinnalla?

 
Ihan viihdyttäviä olivat, mutta eivät nämä Nälkäpelin tai Tarkoitettun tasolle nouse. Veikkaisinkin että nämä on kirjoitettu hieman nuoremmillekkin eli ns. esiteineille. Romantiikkaa olikin makuuni hieman liian vähän ja sievistellen. Mutta näissä oli erittäin mielenkiintoista elämän kuvausta meren pohjassa ja siihen liittyvistä uusista innovaatiosta.
Eli idea on erittäin hyvä mutta jotain jäi puuttumaan, olisi ollut mukava kuulla lisää politiikasta (tätä en olisi ikinä uskonut sanovani) ja yhteiskunnasta kokanaisuudessaan. Hahmona molemmat päähenkilöt, varsinki Ty tuntuivat kamalan naiivielta ja lapsellisistakin, mutta veikkaan sen johtuvan siitäkin mille ikäryhmälle tämä on suunnattu. (mm. Amazonin mukaan ikäsuositus on 9v-stä ylöspäin, kun nyt tarkistin). Juontakin pystyi arvailemaan, eli ei kamalan ennalta arvaamatonta. Mielestäni ympäristö ja sen kuvaus toimikin juonta paremmin.

Ihan viihdyttävä välipala, nopea lukuisia myös olivat. Saatan lukea jatkotkin jos niitä tulee. Ainakin kirjailijan kotisivujen mukaan jatkoa ei ole ihan heti tulossa mutta mahdollisesti kuitenkin jossain vaiheessa. Kat Fallsin kotisivut ovat täällä.

Asiaa hieman vierestä-

Itse asiassa kun viikonloppuna katselin Tv-tä ja bongasin sieltä tämän saaren tuli nämä kirjat vahvasti mieleen, saari on nimittäin rakennettu 200000-300000 muovipullon päälle. Oikein kunnolla en netistä tästä saaresta löytänyt tietoa, mutta idea oli aivan kuin suoraan näistä kirjoista. (siitä tv-ohjelmassa oli muitakin mielenkiintoisia taloja/koteja mm. steampunkin mukaan sisutettu talo, kengän mallinen talo etc.) Tuosta Steampunk talosta tulikin mieleen Cassandra Claren The Infernal Devices -sarja, ohjelmasssa oli myös suomennettu sana steampunk -höyrypunkiksi.. joo ei siitä sen enempää..

Takaisin asiaan..

Kirjojen tiedot:

Veden alla
Kustantanut - Tammi (2011)
Alkuperäinen nimi - Dark Life (2010)
Suomentanut - Arja Gothoni

Vastavirta
Kustantanut - Tammi (2011)
Alkuperäinen nimi - Rip Tide (2011)
Suomentanut - Arja Gothoni

Muita kirjoja lukeneita

marjis - Kirjamielellä Veden alla
Anu - Jos vaikka lukisi..  Veden alla
Liina - Sivukirjasto Veden alla ja Vastavirta

P.S. Mielestäni Venäläisen painoksen kansi on paljon parempi kuin muut (löytyvät Fallsin kotisivuilta). Kuvaa kirjaa paljon paremmin kuin tuo meduusan näköinen juttu.

Venäjänkielisen Veden alla-kirjan kansi

Ei kommentteja