Pari hömppäkirjaa

Goodreads
Mammoth Book of Vampire Romance aka Love Bites

Tälläinen oli luvun alla useamman viikon. Eli novelleja vampyyrirakkaudesta, hömppää höystettynä vampyyreilla. Tämän löysin vahingossa kirjastosta ja pitihän se lainata.

Ihan kiva, aika työläslukuinen ja pari tarinaa taisin hypätä ylikin. Pari helmeäkin löytyi seasta eli aika vaihtelevan tasoisia tarinoita.

Tarinat olivat sikäli myös vaihteleviä - ne sijoittuivat eri aikakausille oli historiallisia tarinoita, oli erilaisia vampyyreita, oli surullisempiakin loppuja. Aina ei ollut edes ihminen - vampyyri pari kyseessä.
Osasta tarinoita tuntuikin että niitä olisi voinut venyttää ja laajentaa isommiksikin tarinoiksi. Mietinkin että pitää vielä hieman selailla tätä ja ottaa parin kirjoittajan nimet ylös jos vaikka joskus kokeilisi heiltä jotain muutakin.

Tuolla Goodreadsissa on myös arvioita tästä.


Lucy Dillon - Paritanssia
Gummerus

Ensin pari sanaa tuolta Gummeruksen sivuilta tästä kirjasta;
"Entinen kilpatanssija Angelica on jättänyt kimaltelevan elämän taakseen – tai niin hän luulee. Hän palaa kotikaupunkiinsa Longhamptoniin eronneena ja karanneena Lontoon säihkeestä ja alkaa pitää tanssikurssia paikallisille amatööreille. Angelican tanssikurssilaisten kuviot menevät uusiksi, kun parit opettelevat yhteisiä askeleita niin tanssilattialla kuin kotielämässä. Cha-cha-chan ja valssin pyörteissä kurssilaiset saavat uutta kipinää myös arkeensa. Konkari Angelicakin saa jälleen kokea tanssin parantavan voiman."

Okei, mistähän alan tämän haukkumisen.. jospa vain listaisin asioita mitä tulee mieleen.
- Taas kirjoitettu useasta erinäkökulmasta. Miksi niin tyypillistä tälle lajityypille nykysin..?
- Päähenkilö palaa vanhoille kotikonnuilla (vähän jopa häntä koipien välissä) ja hänelle selviääkin SUURI salaisuus penkoessaa kuolleen äitinsä jäämistöä..
- Avioliitto on vaikeuksissa eräällä päähenkilöistä.
- Eräs päähenkilö on menossa naimisiin..
- Useita epäilyjä pettämisistä..
- Uran ja perheen yhdistämisessä on vaikeuksia..

Ainut plussa tulee että eräällä päähenkilöparilla oli koti-isä ja ura-äiti, JA ERITYISESTI siitä että heidän roolinsa todettiin kirjassa juuri heille sopiviksi. Eli äiti ei ole ainut oikea vaihtoehto lapsia hoitamaan..

Muutenkin juonikuviot aika ennalta arvattavia ja varmaankin kirja olisi jäänyt kesken jos en olisi sitä yhteen pötköön lukenut pari iltaa sitten.. Onneksi en ostanut tätä silloin Dillonin toisen kirjan lukemisen jälkeen omaksi vaan nappasin tämän kirjastosta lainaan kun sattui kohdalle.. Tämä onkin Dillonin esikoisteos ja sanoisinkin että tuo toinen hänen kirjansa Eksyneiden sydänten koti oli parempi, joten saatan häneltä vielä jotain kokeillakkin jos kirjastossa törmään..


Kirjan tiedot

Lucy Dillon - Paritanssia (2010)
Alkuteos - The Ballroom Class (2008)
Suomentanut - Ulla Lempinen

Loppuun vielä asiaa asian vierestä..
Huomasimpa hassun jutun kun äsken googlettelin noita nimittäin huomasin yhdennäköisyyden kahden kannen välillä;

Goodreads

Bazar kustannus

7 kommenttia

 1. Mielestäni sänky, lamput ja tanskandoggi ovat ihan identtiset.. Hassua tosiaan kun näin tuon Dillonin kirjan kannen tuli tuo Huono karma-kirja heti mieleeni..eikä ihan suotta kylläkään.

  VastaaPoista
 2. Hei, minulla on yöpöydällä tuo Love Bites! Pyörinyt jo useamman kuukauden luekmattomana.
  Osaatko suositella jotakin tarinaa, niin saisin lukemisen alkuun. Olen niin nirsoke noiden vampyyrien kanssa. :)

  Hurjat nuo kannet, sama tekijä on oltava tai sitten joku matkii ja pahasti.

  VastaaPoista
 3. En löytänyt mitään tietoa kansien tekijästä :/ itselläni ei ole kumpaankaan kirjaa livenä.. Pakko noiden on olla samalta tekijältä..

  Itse pidin ihan ensimmäisestä tarinasta Paris After Dark, joka kertoo USA-laisesta naisesta joka on tullut Pariisiin selvittämään päätään poliisiparinsa kuoleman jälkeen, ja hän vahingossa joutuu pahoinpitelyn/murhan todistajaksi. Sitten Into the Mist For Ever, kertoo roomalaisen sotilaan ja ikiaikaisen parantajan tarinan, tarina siis sijoittuu siis siihen aikaan kun roomanvaltakunta valloitti Britanniaa.. Lisäksi kirjan nimikko tarina Love Bites oli osin hykerryttävä idealtaan.

  VastaaPoista
 4. Oho, onpas tosiaan samanlaiset kannet. Koira on varmasti sama kun rupeaa katsomaan noita sen merkkejä! Hurjaa :D

  VastaaPoista
 5. HAssua joo :D koira on selvästikkin sama kuin sänky.. Olisi hauskaa tietää kannen kuvaaja.

  VastaaPoista