Beth Revis - Matka alkaa


Kirjoitankin tätä mieheni vanhalla Macilla, joka on kannettava ja siten kätevästi pystyn olemaan samalla olohuone/keittiössä ja vahtimassa Sakkea. Mutta on tässä omat haasteensa, vanhalle PC:n käyttäjälle. Mutta kun oma tiesikka on tuolla tietsikka/kirjasto-huoneessa, jossa on liikaa johtoja ja muuta tuhottavaa naskalihampaalle niin..

Mutta itse asiaan, tästä tosiaan varsinaisesti kiinnostuin Katan postuksen myötä sen verran että laitoin tämän varaukseen. Ja varaus saapuikin jo toissa viikolla ja luinkin tämän jo viiko sitten. Edellisissä postauksissa löytyykin syyt postaushiljaisuuten, joka parhaillaankin makaa jaloissani nukkumassa. Lisäksi miehen talviloma loppui maanantaina, itselläni oli vielä eiliseen lomaa. (jatketaampas nyt töissä vaihteeksi kirjoittamista ja viikko tuosta alun kirjoittamisesta onkin kulunut..)

Risingshadow
 Otavan sivut kertovat kirjasta seuraavasti;

"Avaruusalus Godspeed lähtee viemään tiedemiehistä ja asiantuntijoista koostuvaa retkikuntaa kohti tuntematonta. Tarkoituksena on asuttaa uusi planeetta kaukana galaksin toisella laidalla. Mukana ovat myös 350 vuodeksi syväjäädytetyt 17-vuotias Amy ja hänen vanhempansa.

16-vuotias Elder-poika on asunut aluksella koko ikänsä eikä tunne ulkopuolista maailmaa lainkaan. Kun Elder sattumalta löytää alukseen kätketyt ihmiset, hän ihastuu Amyyn ja alkaa kuvitella, millaista olisi puhua Amyn kanssa ja tuntea hänet.
Amy herätetään vahingossa 50 vuotta liian aikaisin ja tyttö joutuu murhayrityksen kohteeksi. Myös muiden syväjäädytettyjen henki on vaarassa. Kuka on vastuussa näistä kuolemista?

Amy ei ole koskaan tuntenut olevansa näin yksin, eikä hän voi piiloutua minnekään."

Hauskaa muuten kuinka tuohon tekstiin ei ole suomennettu Elderin nimeä tai aluksen, vaikka kirjassa ne onkin suomennettu. Tosin en kuolemaksenikaan muista aluksen nimeä suomeksi, no onhan lukemisesta jo useampi viikko.. . Elder on suomennettu Seuraaja -nimiseksi..

Kirja olikin virkistävää vaihtelua fantasia-teiniromansseista, scifi sellaiseen.. Tässä oli myös dekkarimaisia piirteitä. Romantiikkaakin oli muttei mitenkään äitelän imelästi.

Kirjan alku kyllä hätkähdytti minua, olin odottanut jotain ihan muuta nimittäin, enkä ehkäpä jopa brutaalia kuvausta syväjäädyttämisestä. Samoin aluksi ehdin jo pelästyä noita Amyn jäädytetty-ajatus-kohtia että ihan koko kirja olisi niitä.. Onneksi ne kuitenkin loppuivat ja Amykin "heräsi eloon".

Kirja onnistui yllättämäänkin parilla juonenkäänteellä ja uskonkin että seuraavissa osissa niitä tulee lisää. Tätä voi myös lukea monella eritasolla ja on ajatuksia herättävä. Juurikin siinä mielessä että missä menee yhteisön etu yksilön edun edelle. Tai geenimanipulaatiosta.. aika loputtomasti pohdinnan aiheita löytyisi..

Taatusti luen seuraavatkin osat, voi olla että A Million Suns- kirja eksyy ostoskoriin jo seuraavassa tilauksessa.
Tämäkin on siis trilogia, jonka toinen osa julkaistiinkin ihan hiljattain (tammikuussa 2012 enkuksi ja suomennoksesta ei ole tietoa).

Across the Universe - trilogy
1. Across the Universe / suom. Matka alkaa
2. A Million Suns
3. Ei tietoa??

Kirja tietoja:
Kustantanut - Otava (2012)
Alkuperäinen nimi - Across the Universe (2011)
Suomentanut - Outi Järvinen

Muita tämän lukeneita;

Kata - Luettuja maailmoja
Jossu - Jossun lukupäiväkirja

Ei kommentteja