Leonie Swann - Ihmissutta ken pelkäisi


Risingshadow

Olen joskus aikoinaan lukenut Swannin esikoisteoksen Murha laitumella, itseasiassa se löytyy minulta kirjahyllystäkin. Ihastuin jo silloin näihin rikoksia selvittäviin lampaisiin. Joten kun kirjastossa bongasin tämä jatko-osan (jonka olemassa olosta en edes tiennyt) niin lähti se heti lainaan.

Hieman kirjan juonta omin sanoin tällä kertaa, tuolla Risingshadow-n sivuilla on paremmin selostettu tästä ja ensimmäisestäkin kirjasta (en muuten olisi hokannut että nämä luokitellaan fantasiaksi..)

 
Nyt ovat lampaat päässeetkin Eurooppaan niinkuin niiden edesmennyt paimen (jonka murhan lampaat siis ratkaisivat edellisessä osassa) lupasi ja määräsi testamentissaan. Mutta niiden talvilaitumen liepeillä tapahtuukin kummia, naapurilaitumen vuohilta ne kuulevat ihmissudesta, joka on jo vuosia piinannut aluetta.. Loppujen lopuksi asetelma menee siihen että lampaat päättävät itse selvittää mikä tämä ihmissusi on, ja ennen kaikkea kuka..


Itse pidin tästä, tokikaan tässä ei ollut mitään mullistavaa uutta verrattuna tuohon ensimmäiseen osaan. Mutta minä pidän näistä lampaista, pari kertaa naureskelin ääneenkin niiden ajatuksille ja teoille. Vuohet toivat myös hieman uusia tuulia kirjaan. Ja enkä arvannut kirjan ihmissutta, sinänsäkkin ihan kelpo dekkari.

Tosin juurikin lampaat tekevät tästä (kuten edellisestäkin kirjasta) sen hyvän kirjan. Lisäksi huumori on juuri minun tyylistäni.. Ja kuten varmaan muutenkin olette huomanneet niin minä tykkäänkin eläimistä ja kirjoista joissa ne ovat pääosassa kuten mm. Richard Adams - Ruohometsän kansa.

Tämän jälkeen tulikin hieman hinku lukea James Herriot-a mutta saa nyt nähdä riittääkö aika, yksi hänen kirjoistaa minulta taitaakin löytyä hyllystä (niissä mummilta perimieni kirjojen joukosta nimittäin). Aika siksi että ehkä sorruin tänään tekemään tilauksen erääseen nimeltä mainitsettomaan kirjakauppaan..


Kustantanut - WSOY (2011)
Alkuperäinen nimi  - "Garou" ~Saksa, tosin kirjan nimi tulee ilmeisesti ranskan sanasta loup-garou = ihmissusi (saa korjata jos tiedättä oma ranskani on ihan alkeellista (2v yläasteella olen opiskellut) ja saksaakin osaan vain pari sanaa)Alkuteos ilmestynyt - 2010
Suomentanut - Ilona Nykyri

Ei kommentteja