TV-sarjojen päivityksia osa 3 - Reing / The 100

Näistä en ole täällä tainnut vielä kirjoitellekkaan sen enempää, ehkä olen vinkannut jossain vaiheessa mutta siihen se on jäänyt. Spoilauksia taasen edessä :)


Reing, kaudet 1 ja 2
(suom. Valtiatar)

Tämä sarja perustuu jossain määrin oikean historialliseen hahmoon eli skotlannin Mary Stuartiin (Maria 1/Maria Stuart)  ja hänen Ranskan hovissa viettämiin vuosiinsa.

Pienoisista epäilystäni huolimatta ensimmäinen kausi oli erittäin hyvä noin puoleen väliin saakka, loppu kaudesta oli ihan hyvää. Kakkos kausi taas, no sanotaan vaikka etten ole tästäkään tainnut ihana loppupään jaksoja jaksaa katsoa. Kolmoskausi on kuitenkin tulossa.

Sarjan puvustus on yksi parhaista pitkään aikaan, vaikkakaan sitä ei voi väittää historiallisesti oikeaksi tai tarkaksi. Ihan senkin takia tätä voisi katsella. Pidän myös voimakkaista naishahmoista ja niitäkin tästä sarjasta löytyy useampia. Mary hahmona on aika ristiriitainen toisaalta pidän hänestä mutta silti aika valittaja, tulee pitkälti mieleen TVD Elena (saman TV kanavan tuottama sarja joten..).

Ensimmäisellä kaudellla Mary palaa juuri luostarista Ranskan hoviin, hänet on jo lapsena kihlattu Ranskan kruununprissille Francis;lle. Mutta kuten kaikissa hoveissa tuolloin myös  tai varsinkin Ranskan hovi on täyttä juonitteluja.  Ohjelmassa seurataankin Maryn selviytymistä niistä, erilaisista rakkausjuonista etc. Erittäin viihdyttävää häihin saakka, sitten juonittelu keskittyy enemmän politiikkaan ja se taas ei ole ihan yhtä kiinnostavaa mielestäni kun ei tarvitse kuin avata wikipedia ja voit melkeimpa sieltä lukea juonien tulokset. Hullu kuningas toi hieman lisää intoa sarjaan mutta hänetkin sitten murhattiin. Sarjassa myös hieman vilahtaa yliluonnolisuutta mutta se on vain oikeastaan häiritsevää, parempi olisi saatu jos sitä oli sekoitettu kunnolla juoniin eikä vähän vain vihjaillen.

Totta..


Kakkos kausi taas on aika keskittynyt Ranskan uuden kunigattaren ja kuninkaan avioliittoon ja sen ongelmiin (haukotus!), lisäksi protestantit vs katolilaiset. Aika tylsää paria poikkeusta lukuunottamatta; sivuhahmoista Greer on omaa luokkaansa samoin kuin Francis:n äiti eli edellinen kunigatar Catherine.

Varmaan joskus katsastan loputkin kakkoskaudesta ja ainakin alun kolmosesta. Kolmos kausi starttaa lokakuun 9 päivä.The 100 kaudet 1 ja 2
(suom. Eloonjääneet)

Tämä on yksi uusia suosikkeja, molemmat kaudet ovat loistavia. Suosittelen.

Tämä sarja perustuu kirja trilogiaan ja olen itseasiassa lukenutkin tuon sarjan ekan osan (Kass Morgan- The 100).

lainaus Wikistä;

"97 vuotta sitten ydinsota tuhosi kaiken elämän maapallolta. Eloonjääneet ihmiset asuvat Arkissa, joka on suuri avaruusasema. Elämä Arkissa on haasteellista ja ankaraa. Pienetkin rikokset johtavat kuolemantuomioon, mutta alle 18-vuotiaat vangitaan. Näistä nuorisorikollista 100 lähetetään tutkimaan Maan kelpoisuutta ylläpitämään ihmiselämää. Laskeuduttuaan nuoret huomaavat nopeasti etteivät ole ainoat eloonjääneet."Kuva kakkoskaudelta.

Ideana mitä loistavin ja tässä sarjassa on kaikkea; salaisuuksia, politiikkaa, rakkautta ja raakaa eloonjäämistaistelua. 
Ensimmäisellä kaudella seurataan lähinnä maassa olevia nuoria, jotka tosiaan huomaavat etteivät olekkaan yksin. Lisäksi mitä tapahtuukaan kun laitetaan sata nuorta (rikkollisia) keskenään jonnekkin ja kukaan ei aseta rajoja eikä ole sääntöjä. Oli mielenkiintosta seurata kuinka heidän olikin pakko "järjestäytyä" että selviävät yhteisestä vihollisesta. Takaumina näemme myös heidän elämäänsä Arkissa. Arkin nykytilannetta seurataa myös, sielläkin ollaan vaikeiden päätösten edessä.Kakkoskausi taas alkaa sittä kun "Arkin aikuiset" ovat myös pelastautuneet maahan ja nuorten (sadan) leiri on jakautunut osan kadotessa ja osan selviytyessä. Kadonneet ovat itseasiassa vangiottuina/vieraina eräässä ydinsodasta säilyneessä yhteisössä. Tämä kausi onkin entisten vihollisten yhdistymistä yhteistä vihollista vastaan. Luvassa on yllättäviä käänteitä, petturuutta etc

Sarjan henkilöät joutuvat erittäin vaikeiden kysymysten ääreen ja kaikki näyttelijät tekevät loistavaa työtä. Tästä voisi kirjoittaa vaikk amitä mutta sanotaan vain että suosittelen ja itse aion taatusti katsoa kolmos kauden jaksot heti kun mahdollista. Tällä hetkellä on tiedossa että sarja palaa luultavimmin ruutuun vasta vuoden 2016 puolella. Miksi näitä pitää aina odotella niin kauan..?


Ei kommentteja