TV- sarjojen päivityksiä. Osa 1 - Vampire Diaries ja Originals

Jaan näitä useampaan postaukseen mutta luvassa on siis päivitystä suosikki sarjoistani ja niiden arvosteluja jo julkaistuista ja katselluista kausista. Nämä tekstit spoilaavat kyseisiä sarjoja! Lisään otsikoihin arvostellut kaudet hieman helpottamaan ettei vahingossa spoilaannu.

Aloitetaampa vanhasta tutusta eli

Vampire Diaries kaudet 5 ja 6
(Vampyyripäiväkirjat)

Tutkin niin olen tästä viimeksi kirjottanut täällä viidennen tuotantokauden keskivaiheilla 2014. Sarjaahan on nyt julkaistu kuusi kautta ja seiska kausi palaa ruutuun 8.10.2015 USAssa.

Tästä minulla ei ole oikeastaan paljonkaan positiivista sanottavaa, vitos kaudesta jo tuolloin kirjoitin sen olevan sekava ja sekavuus senkun vain jatkui koko kauden läpi. Vitos kauden päätösjaksossa saatiin taasen hyvä cliffhangeri ja pitihän se kutos kausikin katsastaa, sen alku oli lupaava mutta sitten lässähti. Pidin vankilamaailmasta jossa Damon ja Bonnie olivat ja Kai oli sopiva pahis sinne. Damonin ja Bonnien kemiat toimivat loistavasti yhteen, nauroin pariin otteeseen ääneen heidän sanailuillen. Muuten tämä olikin aika haipakkaa alamäkeä, Caroline-Stefan paritus on mielestäni ihan väärä. Pidän kyllä Carolinesta hahmona erittäin paljon ja hän vaatisikin (=ansaitsisi) hieman särmikkäämmän puoliskon mielestäni esim. Enzo (tai Klaus <3). En halua edes puhua Alarickin paluusta, siitä vauva kuviosta tai noita kaksosista.

Enzo <3Mutta itseäni ainakin ihmetytti Nina Dobrevin pois jäänti sarjasta, ihan siitäkin syystä katsastan seiska kauden, haluan nähdä kuinka noin keskeisen hahmon poistaminen vaikuttaa sarjaan. Varsinkin kun Elena ei kuulunut omiin suosikkihahmoihini. Pitänee vain katsella kutos kauden pari viimeistä jaksoa, joita en ole vieläkään jaksanut katsella.
Seuraavaksi Vampire Diariesin spin-off eli


Originals, kaudet 1 ja 2
(Sarja on tyhmästi suomennettu Vampyyrien sukua)

Tästä yhdeksi suosikkisarjoikseni nousseesta sarjasta minulla on ollut yli vuoden tuolla luonnoksissa tekeillä postaus..huoh..

Tämä on taas poikkeus sääntööni etten usko jatko-osiin tai spin-offeihin. Sarjahan kulkee TVDn kanssa samassa universumissa ja ajassa, alkaen vitos kaudesta. Ja pesikö tämä ihan mennen tullen tuon TVDn vitos kauden ekalla kaudellaan? No pesi, ainakin minun maailmassani. Idea sarjasta kuullosti erittäin tyhmältä mutta se vain toimi ja varsinkin näyttelijöiden kemiat toimivat.

Elijah.


Eka kausi oli erittäin loistava erinäisine yllättävine käänteineen. Suosikeiksi nousi Elijah, josta en TVDssa piitannut yhtään, Hayley jatkoi loitavalla naisenergialla samoin kuin Rebekah (sen verran mitä häntä näimme). Ainut vaisumpi tuttavuus oli sarjan ns pakko ihminen eli Cammie.
Tapahtumat ja juonen käänteet onnistuivat yllätämään useampaan kertaan esim. Davinan ja muiden harvest-tyttöjen kohtalo, Sophien kuolema, vauvan syntymä jakso etc. Elijah ja Haylen välit saivat heidän kemiansa tuntumaan näytön tälläkin puolella. Klausin hieno taistelukohtaus, Joshin huumori.
Hieman oli epäjohdonmukaisuuksia juonessa tietyin kohdin mutta eipä se haittaa kun muuten kaikki toimii.Ainut miinus tulee kauden viimeisen jakson viimeisestä minuutista, en pitänyt siitä yhtään ja se ei saanut ainakaan minua yhtään odottamaan seuraava kautta jännityksellä. Tai sai kylläkin jännittämään mennäänkö ihan metsään ja pilataan tämä loistavasti alkanut uusi sarja.

Perhe ennen kaikkea. 


Toinen kausi sitten ei onneksi ollut iso pettymys vaikkain taso ei yltänyt ihan ekan kauden tasolle. Sarjaan tuli pari uutta näyttelijää, osa vain käymään kuten Teen Wolfista tuttu brittinäyttelijä Daniel Sharman. Toivottavasti näkisimme häntä vielä kolmos kaudella. Yusuf Gatewood teki hyvää työtä noitana ja osin Esterinä. Miinusta jo TVDssa paljon nähdyistä ruumiin valtaus-jutuista. Onneksi Rebekah osasi loistavasti ratkaista äiti-noita pulman. Davina valta vain kasvoi ja hän vihainen Klausille saa nähdä mihin tämä johtaa jatkossa. Kauan kadoksissa olleen sisaren ja tädin paluu oli vähän outo juoni kuvio, aluksi vaikutti ok:lta mutta se sitten lässähti varsinkin lopussa. Hayley- Elijah- Jackson-kuvio oli mielenkiintoinen ja voihan Klaus minkä teit Hayleylle. Opin jo pitämään Klausista ja hän nousi jo TVDssä suosikiksi mutta tuo temppu kyllä vei paljon pisteitä kyseiseltä herralta minun silmissäni.

Eipä muuta kuin kolmos kautta malttamattomana odotellessa, sarja palaa saman päivänä Vampire Diariesin kanssa eli 8.10.2015  ruutuihin USAssa.

Ei kommentteja