Muut harrastukset 
Harrastan minä muutakin kuin lukemista ja tv-katselua. Säännöllisen epäsäännöllisesti saan jonku käsityöinnostuksen. Kuten aina kaikki kielletty houkuttaa niin, kun nämä muut harrastukset olivat talven ajan minulta "kiellettyjä" poltteli sormissa entistä kovemmin halu näperrellä.

Bongasin nämä afrikkalaisista kukista tehdyt pehmot eräästä blogista ja päätin että tuollaisen haluan joskus tehdä. Varsinkin tuo poni oli pakko saada aikaiseksi. Joten kun vapaus koitti kesäkuussa niin alkoi virkkuukokku sauhuta.

Poni
Ideahan näissä on että voi käyttää kätevästi lankavaraston jämiä, niistä minäkin aloitin virkkaamaan himoitsemaani ponia. Uskokaa tai älkää minulta löytyy lankojakin kivasti pari laatikollista. Ohjeen kylläkin ostin Raverlysta (laitan linkin loppuun) ihan suorilta ei taidot riitä kuvasta lukemaan virkkausohjetta. Toki nyt kun osaan noita kukkia tehdä (niitä on pari erikokoista) niin voisin kuvien perusteella kylläkin tehdä/koota noita muitakin eläimiä.

Noin kuukausi meni ponin tekoon, tai pari viikkoa jos lasketaan mm. Prahan reissun aika pois tuosta kuukaudesta. Ohjeessa nuopalat yhdistellään virkkamalla, mutta itse koin perinteisen neulan ja langan huomattavasti helpommaksi. Vaikeinta näissä onkin mielestäni tasainen täyttö, vanua on erittäin vaikea saada tasaisti tungettua.

Piti poniin lopulta ostaa lisääkin lankaa kun tuo valkoinen jämä kerä loppui kesken ja halusin nuo reunat kaikki samalla värillä. Lisäksi lähipiirillä oli hauskaa kun kerroin virkkaavani pitkästä aikaa niin yleensä tätä seurasi kysymys että mitä virkkaat? Ja kun vastasin - ponia. Niin aiheutti se lähinnä huvittuneita reaktioita ihmissä.

Tämä ensimmäinen poni varmaan jää omaksi, varsinkin kun siinä on kovat napit silminä (tukehtumisvaara). 


 
Hippo
Mutta toiseksi sitten halusin valmistaa hipon, sen tiesin tekeväni lahjaksi, joten sitä varten ostin ihan uusiakin lankoja (Novitan Ipana). Hippoon aikaa kuluikin jo vähemmän eli reilu viikko kun kukat osasin tehdä jo ulkomuistista. Hippon luovutin viime viikonloppuna uudelle omistajalleen, veljen perheen uudelle tulokkaalle tyttövauvalle. Tähän tein virkatut silmät estämään tukehtimisvaaraa.

Vieläkin nämä innostavat ja nyt onkin työn alla toinen poni, joka on menossa myöskin lahjaksi. Siinä olen noin puolessavälissä. Saa nähdä kuinka kauan tätä innostusta tällä kertaa piisaa.


Vielä tähän loppuun linkkin tuonne Raverlyyn ja näiden ohjeisiin.
Ponin ohje löytyy täältä  ja Hipon täältä. Samalta tekijältä löytyy mm. lohikäärme, kirahvi näistä kukista koottuna kaikki ohjeet täältä ja tekijän Heidi Bearsin oma blogi josta löytyy pari tutorialiakin. 

Ei kommentteja