TV-sarjojen päivityksiä osa 5. - Teen Wolf / Orphan Black

Ja heti itseasiaan, ja taas varoitus spoilereista, lue omalla vastuulla..


Teen Wolf, kausi 4 (ja 5 kauden alku)


Sarja palasikin ruutuun juuri kesäkuun lopussa vitos kauden jaksoilla.

Mutta ensin neloskaudesta, kolmoskausihan oli aika sekava tietyllä tapaan ja kun se oli vielä jaettu kahteen osaan. Kausi loppui hieman surullisesti Alisonin kuolemaan, harmittavasti myös yksi "lempisusistani" eli Isaac lopetti sarjassa (hän tosin siirtyi vierailemaan The Originalsiin joten ei ihan niin suuri menetys).

Nelonen oli onneksi hieman parempi kuin tuo jälkimmäinen puolisko kolmosesta. Itse pidän kovasti uusista hahmoista eli Maliasta, Liamista ja Kirasta, lisäksi kiva kun saadaan taas uutta mytologiaa käyttöön. Aika nopea tempoinenhan tämä oli verrattuna edelliseen kauteen ja mielestäni jäi jotenkin pintapuoliseksi tietyiltä osin. Olisin mielelläni saanut lisää taustatietoa Lydian isoäidistä tai Mederithistä.

Vitos kautta olen katsellut nyt kahdeksan jaksoa, kautta tulee nyt 10 jaksoa ja toiset 10 myöhemmin (luultavasti tammikuussa). Toisin kuin kolmoskaudessa niin tämän kauden juonikuvioiden pitäisi jatkua tuonne toiselle puoliskolle (eli luultavimmin loppuu hienoon cliffhangeriin tuo 10. jakso..).

En oikein osaa vielä sanoa mitään tästä kaudesta, pidän siitä että Liam on tullut sarjaan jäädäkseen ja että hänelle on kirjoitettu enemmän osuuksia. Kira lähti nyt viime jaksossa pois ja enkä vielä oikein tiedä mitä siitä ajattelen pitää nyt katsoa kuinka tuon kirjoittavat loppuun ja kauanko tuo kestää. Stiles taas, muuten erinomainen mutten ymmärrä miksi hän salasi Donovanin kuoleman (vahinko murha) Scottilta ja isältää. Theon motiiveja voi vain arvailla, itse uskon Stilesin olevan oikeassa. Lydia ja Parish myös kuuluvat mielenkiintoisiin juonikuvioihin. Paljon eri juonikuvioita on menossa ja takuulla katselen tämän kauden loppuun ja aika kauhea tason lasku saa tulla etten jatka seuraavallekkaan kaudelle katselua..


Orphan Black (kaudet 1, 2 ja 3)

Tätä olen muistaakseni täällä joskus kehunut ja ihan kelpo sarja tämä onkin jos scifi kiinnostaa. Sarjahan kertoo klooneista eli tässä nähdään kyllä päähenkilöjen näyttelijän Tatiana Maslanyn taidot ja ne ovat kyllä erinomaiset.

Juonikuviot ovat toisaalta aika peruskauraa, hallituksen salaisine operaatioineen ja kokeiluineen. Hieman kyllä yllätyksiäkin oli kuten miespuolisten kloonien löytyminen ja kuinka armeija taas vastannut heistä.Kun tätä sarjaa miettiin näin jälkikäteen en muista paljoakaan, mutta muistan sen kun kolmoskausi ilmestyi netflixiin ja ihan vain ajankuluksi aloin sitä katselemaan tuossa keväällä kun muuten rajoitin tv-sarjojen katselua niin ei kulunut montaakaan päivää kun huomasin että olinkin katsonut kaikki jaksot. Sarja ihan imaisi mukaansa ja taatusti olisin jatkoakin katsellut jos sitä olisi jo ollut. Loistava sarja muttei yllä ihan erinomaiseksi, lähinnä siksi että ei kuulu lempigenreen ja osin rakkausdraamat puuttuvat. Tavallaan liian kliininen. Mitähän oikein yritän selittää, varmaan sitä että 99%:sti loistava ja erinomainen sarja mutta jokin pieni hippunen jää puuttumaan ettei tämä ole suosikki suosikkien joukossa.

Silti suosittelen katselemaan, tämä löytyi ainakin joskus yle areenastakin, ja netflixistä löytyi. Itse kyllä varmaan katselen neloskauden kun se joskus vuonna 2016 tulee.


Ei kommentteja