Shadowhunters (uusi tv-sarjaa)

Shannara kronikoiden lisäksi nyt tammikuussa alkaa toinenkin kiinnostava tv-sarja, joka perustuu kirjoihin eli Shadowhunters. Sarja perustuu Cassadran Claren suosittuun Mortal Instruments-kirjasarjaan (Varjojen kaupungit-sarja suomeksi).

Kuva


Kirja sarjaan kuuluu kuusi osaa:

The Mortal Instruments serie

1. City of Bones  (suom. Luukaupunki)
2. City of Ashes  (suom. Tuhkakaupunki)
3. City of Glass  (suom. Lasikaupunki)
4. City of Fallen Angel  (suom. Langenneiden enkelten kaupunki)
5. City of Lost Souls      (suom. Kadottettujen sielujen kaupunki)
6. City of Heavenly Fire (suom. Taivaallisen tulen kaupunki)

Itse olen lukenut viisi ensimmäistä osaa, kuudeskin löytyy hyllystä (tai en ole ihan varma onko se lainassa kaverilla tällähetkellä) mutta en ole vielä saanut aikaiseksi lukea sitä. Mielestäni kolme ensimmäistä osaa ovat hyviä mutta nelosessa tämä lässähtää.. Mutta ei minun pitänyt kirjoista tällä kertaa puhua vaan tv-sarjasta.

Kirjasarjan ensimmäisestä osastahan on tehty jo elokuva 2013 - The Mortal Instruments: City of Bones. Elokuva ei kuitenkaan ollut niin suosittu kuin oli toivottu ja yhtiö joutui perumaan seuraavan osan tuotannon. Kuitenkin koska se oli sijoittanut aika summan rahaa kirjojen filmausoikeuksiin niin tv-sarja oli ilmeisesti seuraava vaihe.. (tai ainakin näin huhut kertovat)

 Tuo elokuva oli mielestäni ihan ok, vaikka silloinkaan en kaikkia näyttelijä valintoja allekirjoittanut. Kuten nytkään osa tv-sarjaan valituista näyttelijöistä ei ainakaan kuvissa vakuuta. Sarjassa on ihan eri näyuttelijät kuin elokuvassa. Itse uskon aina enemmän tv-sarjoihin kuin elokuviin, kun on kyseessä kirjan tuominen eloon. Sarjassa on enemmän aikaa ja tilaa tehdä siitä uskottava.  Joten aion antaa tälle sarjalle mahdollisuuden, josko löytyisi uusi hyvä katseltava. Aihepiiri ainakin on makuuni sopiva.

Sarjaa on tilattu ensimmäinen kausi, joka koostuu 13 osasta. Ensimmäinen osa saa ensi-iltansa 12. tammikuuta 2016.

Lisäksi jos oikein tulkitsin uutisia niin ABC-kanava, joka aloittaa sarjan esityksen (ABC Family, joka muuttu pian Freeform-nimiseksi) on myynyt maailmanlaajuiset esitysoikeudet Netflixille, joka alkaa esittää sarjaa muualla maailmassa päivän jäljessä viikkottain. Eli tämä näkyisi lähes reaaliajassa Suomenkin Netflixissä..

Uutista pääsee lukemaan täältä -  Deadlinen - Netflix Acquires Global Rights To 'Shadowhunters: Mortal Instruments', Will Bow Series In January Outside U.S.)

Pari muuta uutista aiheesta;
TMI Source - Netflix to release ‘Shadowhunters’ globally
What's on Netflix - ‘Shadowhunters’ on Netflix Streaming?

Lopuksi vielä sarjan traileri
Ei kommentteja