Shannara Chronicles tv-sarjaksi

Jo jokin aika sitten törmäsin tähän uuteen tv-sarjaan, jota siis vasta parhaillaan kuvataan. Sarja tulee ruutuihin Atlantin toisella puolen tammikuun 2016 alussa (5.1.2016).

Tämä tosiaan herätti trailerissa mielenkiintoni sanoilla "Based on the Best Selling Book Serie", ja nimi Shannara herättää hieman muistikuvia jostain. Ihan varmasti en tiedä sanoa olenko joskus kyseiset kirjat lukenut vai en mutta ainakin olen ne nähnyt joskus.

Lisätutkimusten jälkeen ilmeni että tämä tv-sarja perustaa kirjaan, jota ei ole suomennettu eli The Elfstones of Shannara, joka on toinen osa sarjaa The Original Shannara Trilogy. Monimutkasta..


Monimutkaiselta se vaikutti muutenkin tämän kirjailijan tuotannon selvittäminen, tämän verran kuitenkin onnistuin selvittämään:

Original Shannara Trilogy


1. The Sword of Shannara (1977)
2. The Elfstones of Shannara (1982)
3. The Wishsong af Shannara (1984)

Shannarasta on suomennettu seuraava sarja joka on siis

Heritage of Shannara (Shannaran perintö -sarja)

1. Shannaran jälkeläiset, 1995 (The scions of Shannara, 1990.)
2. Shannaran druidi, 1996 (The elf queen of Shannara, 1991.)
3. Shannaran kuningatar, 1998 (The queen of Shannara, 1992.)
4. Shannaran talismaanit, 1999 (The talismans of Shannara, 1993.)

Täältä löytyy Leena Peltosen Aikakoneeseen 4/1995 kirjoittama juttu sarjasta.. Tuon jutun perusteella en tiedä uskallanko kokeilla lukea tätä.


Mutta kaikenkaikkiaan tv-sarja itsessään lyhyen trailerin perusteella vaikuttaa ihan katsastamisen arvoiselta. Harvoimpa nuo tekevät kunniaa alkuperäismuodolleen, joten odotukset ovat vieläkin korkealla. Alla traileri ja sarjasta voi kuikuilla lisää mm. imdb:sta


6 kommenttia

 1. Shannaran druidi tuntuu tutulle. En muista oikein mitään.En muista edes, olenko lukenut, mutta tuon osan olen omistanut.

  VastaaPoista
 2. Minullakin on vain hämäriä muistikuvia ja lähinnä kansista. Pitääkin yrittää muistaa seuraavalla kirjastoreissulla katsella takakansia, josko heräisi muita muistikuvia .

  VastaaPoista
 3. Aika mielenkiintoinen ohjelma MTV-kanavan suunnalta :D Tuntuu, ettei sieltä tule muuta kuin kaiken maailman realityjä ja high school draamoja, mutta kelpaa. Ja ei mitään hajua näistä kirjoista. Jos ohjelma vakuuttaa, niin voisin tutustua :)

  VastaaPoista
 4. Yksi suuria suosikkejani on MTVn Teen Wolf, jonka päähenkilöt toki ovat high schoolissa, fantaisa elementtejä siinä toki enemmän korostetaan. Olisiko tämä hieman yritystä Game Of Thrones:n ym perässä.
  Kirjoja hieman kääntelin kirjastossa tänään käsissäni mutta vielä sinne jäivät. Pitäisikin tutkia löytyisikö näitä sieltä enkuksi, ainakin tuota ensimmäistä sarjaa, jota ei ole suomennettu.

  VastaaPoista
 5. Joo tuo Teen Wolf minulta on näkemättä, koska sitä ei ilmeisesti ole suomen MTV:llä näytetty? Vai onko mennyt vain ohi? Minä kyllä seurailen ihan mielelläni kaikkia realityjä ja draamoja, että turhaan valitan :D

  VastaaPoista
 6. En tiedä sanoa onko Teen Wolfia näytetty Suomen tv:ssä, itse olen sitä seurannut erikautta aikoinaan ja nykyisin. Kolme ensimmäistä kautta löytyy muistaakseni Netflixistä nykyisin, suosittelen kyllä lämpimästi.

  VastaaPoista