Magdalena Hai - Kerjäläisprinsessa (Gigi ja Henry 1)

Goodreads
Olen toki tiennyt tästä kirjasarjasta tovin, ja jopa katsellut tätä kirjaa useampaan otteseen. En kylläkään muista olisinko jopa lainannutkin tämän joskus, mutta lukenut en ole tätä ennemmin.

Tämä tosiaan nousi lukulistan kärkeen sen jälkeen kun sattumalla kuuntelin Magdalena Hain juttuja Turun kirjamessujen paneelissa, tunne vahvistui kun tutkin hänen kotisivujaan. Hieman minulla oli kyllä vaikeuksia saada tätä kirjaa käsiini, lopulta se onnistui kirjastosta, toki tähän piti tehdä varaus ja sitten odotella.
Tämähän on trilogian aloitusosa:

Gigi ja Henry

1. Kerjäläisprinsessa, 2012. Karisto
2. Kellopelikuningas, 2013. Karisto
3. Susikuningatar, 2014. Karisto

(BTW. Kirjojen nimet muistuttavat hirveästi minua toisesta lukemastani steampunk-sarjasta, Cassandra Claren; Infernal Devices; 1. Clockwork Angel 2. Clockwork Prince 3. Clockwork Princess) 

Risingshadow taas jälleen kerran onnistuu minua paremmin kertomaan kirjasta yleisesti joten tämä on suoraan sieltä.


"Huima seikkailuromaani Jules Vernen hengessä

Umbrovian prinsessa Gigin perhe on paennut vallankumousta halki Euroopan kaukaiseen Keloburgin satamakaupunkiin. Vallankaappaajat eivät kuitenkaan luovuta: perheen asuntoon heitetään pommi, ja kuningatar ja Gigin kolme siskoa siepataan. Pelastusoperaatiosta sukeutuu Gigille ja hänen parhaalle ystävälleen katupoika Henrylle hurja ja vaarallinen seikkailu, täynnä ihmissusia, merirosvoja, salakuljettajia ja mielikuvituksellisia koneita.

Kerjäläisprinsessan maailma on omintakeinen ja kiehtovan aistivoimaisesti kuvattu. Teos on steampunkia, vaihtoehtoista historiaa, joka herkuttelee 1800-luvun keksinnöillä ja ajankuvalla. Magdalena Hain huima seikkailuromaani tuo tämän maailmalla suositun kirjallisuudenlajin suomalaiseen nuortenkirjallisuuteen. Teos aloittaa Gigin ja Henryn vaiheista kertovan trilogian"Tämä ei ihan vastannut odotuksiani,ja kirja oli ok/ihan hyvä-tasoinen minulle. Hyvin kirjoitettu, juoni oli aika tavanomainen eikä se yllättänyt kertakaan. Minusta tämä kaipasin jotain maustetta, joka olisi nostanut sen seuraavalle tasolle, huumoria, romantiikkaa, yllätystä tai muuta vastaavaa.

Maailma oli hyvin luotu ja mietitty, lisäksi se oli uskottavasti mielenkiintoinen. Siitä olisin kernaasti lukenut enemmänkin, ehkä seuraavissa osissa. Pidin myös siitä että kirja ei ollut yli pitkä, mikä taatusti vetoaa niihin joille kirja on pääasiassa suunnattu eli nuorille (itse sanoisin vielä että varhaisnuorille eli alle 15 vuotiaille.)

Päähenkilö Gigin toiminta kävi pari kertaa hermoilleni, mutta ennemmin niin kuin mitäänsanomaton hahmo. Itseäni häiritsi myös Gigin äiti ja siskot, samoin kliseisen hajamielinen keksijä.. Ihmisusista pidin samoin kuin pääpahiksesta. 

Voisin lukaista seuraavatkin osat mutta varailemaan niitä en aio ryhtyä.. Ja muutkin Hain teokset varmasti stekkailen joskun kun törmään. 

Erityismaininta mielenkiintoisista ja kivoista kansista, jotka ovat Sára Köteleki tekemät. 

Yleisesti kiitosta siitä että näitä erikoisempia (tai itselleni tavallisen) genrejen kirjoittajia alkaa pulpahdella pintaa ihan Suomessa ja suomeksi. Kiva välillä lukea suomeksikin. 

Ei kommentteja