Helen Harper - Blood Destiny serie

Näihin törmäsin ihan vanhingossa, Amazon ehdotti minulle erästä toista Harperin teosta. Se vaikutti mielenkiintoiselta, mutta koska kyseistä kirjaa eli ole vielä julkaistu niin päädyin tutkimaan muita kirjailijan teoksia. Niistä sattuikin eräs olemaan ilmaiseksi ladattavissa, ja se vaikutti luettavalta joten klikkailin sen kindlelle ja illalla sitten aloin lueskella sitä.

Seuraavaksi huomasinkin ostaneeni sarjan loputkin osat ja lukeneeni ne..
Kiva tehdä tälläisiä yllätyslöytöjäkin välillä. Ja Harperilla on muitakin kirjasarjoja, joista osa on jo luettuna..

Ensin kuitenkin tästä, ensimmäisestä eli Blood Destiny -serie.

Goodreads
Sarjaan kuulu viisi osaa.

Blood Destiny

1. Bloodfire (2012)
2. Bloodmagic (2012)
3. Bloodrage (2013)
4. Blood Politics (2013)
5. Bloodlust  (2013)

Ensimmäisen osan Amazonista voi ostaa täältä (ainakin tällähetkellä e-kirja on ilmainen 12.12.2015). Vinkkinä myös että jos pidät ekasta osasta, kannattaa ostaa sarjan yhteisnide. Se tulee halvemmaksi kuin loppuosien ostaminen erikseen. Toinen vinkki jos ensimmäinen osa ei ole enään ilmainen niin lataa sample tuosta yhteisniteestä, se luultavimmin on pitempi kuin pelkän ensimmäisen osan eli on enemmän tekstiä minkä perusteella päättää ostaako kirjan vai ei..


Goodreads kertoo tästä seuraavasti:

"Mack might be, to all intents and purposes, a normal looking human, but she lives with a pack of shapeshifters in Cornwall in rural England after being dumped there by her mother when she was just a young child. She desperately wants to be accepted by her surrogate family, not least because a lot of them hate her for merely being human, but for some reason her blood just won't allow the transformation to occur.

With a terrible temper to match her fiery red hair, Mack is extraordinarily useful in a fight, and when her pack alpha is brutally and abruptly murdered, she swears vengeance. Unfortunately, his murder also draws in the Brethren - the leaders of the shapeshifter world - who will slaughter everyone in Mack's small rural pack if they discover her true identity. Unfortunately Corrigan, the green-eyed muscle-bound Lord Alpha of the Brethren, doesn't let much slip by him..."


Aika perus alkuasetelma tämän genren kirjoille, ja juoni olikin osin aika ennaltaarvattava. Silti tämä ja seuraavat osat pitivät otteessaan, pääosin varmaankin siksi että pidin henkilöistä paljon ja juoni kuitenkin oli hyvä ja sujuva. Hieman olisin joitain kohtia editoinut mutta varsin hyvä indieksi.

Muodonmuuttajien ja muidenkin keksittyjen elementtien maailma oli luotu hyvin ja se ei ollut ihan tyypillisin. Muodonmuuttajien lisäksi tässä oli vampyyreja, haltijoita (Fae) ja maageja (Mages). Pidin myös siitä että romantiikka ei ollut tässä pääosassa, vaikka sitä toki olikin. Erityisesti pidin muodonmuuttajista, jotka kaikki eivät olleet susia tai muita petoeläimiä vaan siellä oli myös muitakin eläimiä. 

Hauskasti nämä sijoittuvat Englantiin tai korrektimmin Isoon Britanniaan, mikä on sinänsä loogista koska Harper on UKsta kotoisin ,asuu tosin Malesiaas tällä hetkellä. Mukavaa vaihtelua USA-keskeisyyteen.    


Tästä sarjasta, joka on Harperin suosituin on olemassa toisenkin näkökulman sisarsarja (en keksi muuta termiä) eli samat tapahtumat kerrotaan Corriganin näkökulmasta. Sarjan nimi on kekseliäästi Corrigan ja siihen kuuluu tällä hetkellä neljä osaa:

Corrigan
1. Corrigans Fire (2014)
2. Corrigans Magic (2015)
3. Corrigans Rage (2015)
4. Corrigans Politics (2015)

Itse olen noista lukenut vain kaksi ensimmäistä, varmaan jossain vaihessa luen loputkin. Varmaan sitten kun tuo viimeisinkin osa tulee.

Itse annan näille arvosanan hyvä, eriomaiseen näissä olisi ollut aineksia mutta se vaatisi editointia ja parin kliseen poiston. Kirjoitus on sujuvaa ja mukaansa tempaavaa, joten sillä saa anteeksi juonen heikkoudet.


Sitten hieman spoilaavimmin arvostelua eli lopeta lukeminen tähän jos et halua pilata lukuelämystäsi.


Mack hahmona on tietyllä tapaa jopa kliseinen, punahiuksinen, temperamenttinen ja puoliksi harvinainen sukupuuton partalla oleva lohikäärme. Hieman hänen itsepäisyytensä meni jopa liiallisuuksiin mutta sitten tietyissä kohdissa se oli olematonta. Esimerkiksi hiustenleikkuu akatemiassa oli outo. Mutta muuten helposti pidettävissä oleva hahmo, vähän liiakin tuntui että hän voitti kaikki puolelleen helposti.. Liian maailmaapelastava hahmo välillä.
Lohikäärme puoli ei onnistunut ainakaan allekirjoittanutta yllättämään, selvää oli alusta saakka että ihan pelkkä ihminen ei Mack ole. Ja sitten onkin helppo päätellä että hän on jotain harvinaista, josta kukaan ei ole kuullutkaan..

Juoni tosiaan oli ennalta arvattavaa, ainostaan loppu onnistui yllätämään ja vieläpä positiivisesti. Arvostan suuresti loppua, jossa sankari pääsee oikeasti elämään onnellisen lopun. Loppu oli myös looginen, Mack halusi alusta saakka tulla jätetyksi rauhaan, samoin Corrigan ei halunnut olla vallassa. Joten heidän katoamisensa, elämään yhdessä onnellisesti, lopussa oli sopivaa. Itse oletin että Mackista tehdään se vastahakoinen hallitsija tyyppi. Parhaat hallitsijathan ovat niitä jotka eivät sitä halua, ainakin tyypillisesti näissä..

Akatemia juonikuvio, tuntui tarpettomalta. En oikein keksinyt sen pointtia, miksi se ei hyödyttänyt Mackia mitenkään. Vampyyreita olis saanut myös olla enemmän esillä.

Ei kommentteja