Kirjahyllyn siivous: osa 1

 Saimpas tässä eräänä vapaapäivänä hyvältä kuullostavan idean eli kirjojeni järjestelyn.. 


Kaaoksesta aloitetaan..


Alun innostus kesti tälläkin kertaa siihen saakka että sain kaikki kirjat otettua hyllyiltä pois. Mutta eihän niitä tietenkään voinut jättää  lattialle pinoihin. Sinnillä sitten järjestelin ne uudelleen ja otimpa siinä sitten samalla teille iloksi kuvia kirjoistani. Vain toinen kirja intoilija voi ymmärtää tätä hulluuden lajia eli kirjojen omistamisen riemua.

Samalla sain tarkastettua tuplat pois ja tarkempaa listaa puuttuvista kirjoista, jotka haluan vielä lisätä kokoelmiini. Saatoimpa korjata kirjoja ns. poisto pinoonkin. Lisäksi innostusta vielä riitti parin excel-taulukon tekoon kirjoista.

Ensin ajattelin tehdä tästä siivouksesta yhden yli pitkän postauksen mutta sitten tulin järkiini ja ajattelin jakaa tätä useampaan postaukseen. Tässä osassa esittelen kaksi kirjailijaa, joiden kirjoja minulla on eniten. Eli suosikkini Tuija Lehtinen ja Nora Roberts.


Tässä tämä hetken Tuija Lehtiseni, suurimmat puutteet huomasin Laura-kirjoissa. Mirkka, Sara ja Rebekka sarjojen kaikki osat minulla onkin hyllyssäni. Aikuisten puolelta minulla on aika monta pokkareina, joissa on useampia kirjoja samassa. Uusin Lehtinen onkin lainassa tällä hetkellä eli se puuttuu tuolta. Samoin kuvista puuttuu pari nuorten/lasten kirjaa.  ajattelimpa ilahduttaa teitä postauksen lopussa listauksella omistamistamini Lehtisen kirjoista. (puuttuvia saa tarjota ostettaviksi)

Rebekka, Saimi&Selma, Laura, Sara ja Mirkka kirjat.


Muut nuortenkirjat ja aikuisten. 
 Näitä tuntuukin tarttuvan helposti kirpparilta mukaan, vähän liiankin helposti. Siksi näitä oli useampiakin tuplia hyllyssäni..

Tuplana omistamani Lehtisen kirjat.Sitten toinen ikuinen suosikkini eli Nora Roberts, häneltä omistan kirjoja sekä suomeksi että enkuksi.
Voisinkin tehdä näistä joskun kunnon postauksen, koska näitä on suomennettu niin hassusti eri nimillä että niistä menee vähemmästäkin sekaisin. Näitä julkaisee suomeksi sekä ns. harlekiinikustantajat ja Gummerus. Nyt näinkin kaupassa juuri "uusia" suomennoksia, jotka oli julkaistu kovakantisina vaikkakin ei siitä ole montaa vuotta kun ne viimeksi julkaistiin erinimisenä pokkareina.. Sekavaa mielestäni, kannattaa olla tarkkana ostoksilla. Tein näistäkin kyllä taulokon mutta sen kokoaminen on vaikeampaa joten säästän teidät listaukselta.

Nämä kuvat jaksoinkin asetella kollaasimuotoon.

Suomeksi omistamani Robertsit, osa tuplana kuvissa. 

Tajusin juuri että näistä kuvista puuttuvat suomeksi omistamani J. D. Robb aliaksella kirjoitetut Eve Dallas romaanit, niitä minulla on viisi (tai kuusi) ensimmäistä osaa. Noista enkuksi olevistakin taitaa puuttua parit viimeisimmät osat. Lisäksi minulla on pari kirjaa sekä suomeksi että enkuksi. Kerkesin pari ostamaan ennenkuin enkuksi lukeminen tuli enemmän tavaksi ja totesin suomennoksen oston turhaksi (eli enemmän rahaa uusiin kirjoihin). Kuvista puuttuu myös pari e-kirjana omistamaani Robertsia.

Enkuksi omistamani. 

Tässä vieläpä se listafriikin lista omistamistaan Tuija Lehtisen kirjoista:

Mirkka ja riparikesä
Mirkka, lukiolainen
Mirkka ja Amerikan reissu
Mirkka ja ratkaisujen kesä
Mirkka ja Masan metkut
Mirkka ja Masan tempaukset:
Mirkka, Masa ja Miss USA
Mirkka, Masa ja suuri rakkaus
Mirkka, Masa ja uudet tuulet
Sara@crazymail.com
Nottingham kesällä kello 6
Sara ja levottomat jalat
Missä olet, Sara?
Rebekka ja kesäprissi
Rebekka tarttuu toimeen
Rebekka ja talven taikaa
Rebekka Konnankoukkuja ja koiruuksia
Rebekka Tähtityttö
Rebekka Mansikoita ja morsiusneitoja
Rebekka Yllätysten ysi
Rebekka Tuulimyllyjä ja tulppaaneja
Saimi ja Selma - Salainen ihailija
Saimi ja Selma - Kostikas kätkö
Saimi ja Selma - Kamera käy
Laura ystäväni
Laura kielikurssilla
Laura ja Akun tehdas
Laura sydän syrjällään
Laura, sua kaipaan
Kartingtean vintiöt
Hanaa vintiöt
Vauhdin huumaa vintiöt
Piitkä jäähy
Kolma mies vasemmalta
Futismestarit
Janne ja sammakkoklaanin kosto
Minun veljeni Jon
Joka kimma sen tietää
Siivet varpaiden välissä
Ikkunaprinsessa
Siskokullat
Traktori
www.liisanblogi.fi
Pesää!
Mun ystäväni Rufus
R.I.P.
Mopo
Enkelin kuvia hiekassa
Roskisprissi
Blondi jyrsijä
Tuhansien aamujen talo
Ensimmäinen, toinen ja kolmas kerta
Kolme miestä netissä
Suklaapolkuja
Miss Seinäruusu
Morsiuskamari
Nappikaupan naiset
Armon aika
Ruutukuningatar
Ruusumadonna
Franseska
Pirunsaaren veljekset
Viiden tähden tuhkimo
Rafaelin enkeli
Enkelien salaisuudet: Rafaelin enkeli/Milaelan enkeli
Kaunotar etsii kulkuria: Samppanjataivas/Nukkemorsian
Vastustajia ja valloituksia: Ruusumadonna/Ruutukuningatar
Rakasta minua:Kulkurilinnut/Mies vailla sydäntä/Viiden tähden tuhkimo
Rakkautta ja glamouria: Mallitoimisto Pandora/Lumiruusu
Miehiä ja menestystä: Ruusunnuppu/Onnentyttö/Maria

2 kommenttia

 1. Haluaisin vain Rebekka -sarjan omaankin hyllyyni D: Harmittaa ettei sitä saa mistään! Olisi pitänyt tajuta ostaa ne sillon kun se oli mahdollista. Mut mahtava kokoelma sulla! Montako kirjaa löytyy yhteensä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höh, luulin jo kommentoineeni tähän? Mutta tosiaan itsekkin aikoinaan erästä Rebekkaa etsittyäni päätin ostaa lout heti ilmestyttyä. Tuon puuttuvan Rebekkan (ja pari muuta kirjaa) sainkin onnekkaasti blogin avulla, siitä on oma postauksensa tuolla 2011 vuoden postauksissa. Helpoiten varmaan löytää kirjailija tunnisteen avulla.
   Ihan tarkkaa kirjojen määrää en tiedä, veikkaisin +500 fyysistä ja sitten e-kirjoja on varmaan enemmän. Luku riippuu vähän lasketaanko miehekkeenkin kirjat. Mutta tästä siivouksesta on tulossa lisää postauksia ja niissä tulee näkymään lisää kirjojani.

   Poista