Top 3 Monday Bookish - Favorite Covers

Itse pidän piirretyistä kansista ja tässä joitain suosikkejani. Yleensä tykkään enemmän vanhempien kirjojen kansista. Mielenkiintoista myös että tämän listan kaikki kirjat ovat suomalaisia.

Makuni on piirrosten suhteen sarjakuvamainen ja pidän siitä että kuvasta löytyy paljon yksityiskohtia. Satumaisuus ja eteerisyys ovat myös mieleeni. Mielestäni nämä piirrokset yleensä kuvaavat paremmin kirjan sisältöäkin, kuin tusinakuvat.

Kuvat Goodreadsista ja luotu kollaaseiksi.


1. Kaari Utrion - Haukka, minun rakkaani / Vendela / Uhritulet / Vanajan Joanna


Näiden Utrion kansien taiteilija on Matti Kota, joka on kuvittanut myös paljon lastenkirjoja. 


2. Magdalena Hai - Kerjäläisprinsessa / Kellopelikuningas / SusikuningatarKansikuvien takaa löytyy tamperelainen Sára Köteleki, kävien vierailemassa hänen kotisivuillaankin kun selvitin Kerjäläisprissessan kanne kuvittajan luettuani kirjan. Eli kansikuva teki vaikutuksen. 

3. Heppakirjat nuoruudestaNäiden kannet nuoruudessa olivat (ja vieläkin) olivat suosikkeja. Näillä kansilla haluisinkin nämä hyllyyni. Näiden kansien kuvittajia en nyt yhtäkkiä löytänyt, mutta lisäilen tänne jos/kun saan selville. Näissä on myös tietysti nostalgistakin merkitystä kun aikoinaan olivat lempikirjojani. 


Ei kommentteja