Nostalgia haaste - osa 1; Hulluluokka

Lainasin sitten neljä ensimmäistä Hulluluokka kirjaa. En tarkalleen muista koska olen nämä lukenut ensimmäisen kerran, mutta muistelisin että viimeisestä lukukerrasta on vähintään viisi vuotta.

Muistikuvani näistä on että pidin niistä paljon, niissä oli huumoria ja rakkausjuttuja. Samoin muistelisin että nämä ovat harvoja kirjoja joita pikkuveljeni olisi myös lukenut. Koska mielestäni olen joskus odotellut tulisilla hiilillä että, hitaammin lukeva veljeni saisi uusimman hulluluokka-kirjan luettua, että pääsisin vuorostani lukemaan odotetun uutuuden.
Päättelemällä että viimeisin kirja on julkaistu vuonna 2000, olisin tuolloin ollut 15-16-vuotias. eli yläaste iässä olisin nämä lukenut.


Sarjaanhan kuuluu;


Hullu luokka (1990, yhdessä Minna Kulmalan kanssa)
Hullu luokka rakastuu (1991, yhdessä Minna Kulmalan kanssa)
Hullu luokka iskee jälleen (1992)
Hullu luokka ei hellitä (1993)
Hullu luokka hoitaa hommat (1994)
Hullu luokka eetterissä (1995)
Hullu luokka ja kadonneen opettajan arvoitus (1996)
Jäitä hattuun, hullu luokka! (1997)
Hullu luokka ja salaiset kansiot (1998)
Se on moro, hullu luokka! (2000)
Ja kuulinko nostalgian siipien havinaa näitä lukiessani?


Vastaus on että en, lähinnä varmistelin etten ollut hyppinyt sivujen yli. Kauhena sekavaa, asiasta toiseen hyppivää. Luulin ihan oikeasti parin ensimmäisen sivun aikana että olen hyppimällä lukenut, niin sekavaa teksti oli. Kaksi ensimmäistä jaksoin lukea ja pakko todeta ettäs siihen taitaa jäädäkkin näiden osalta. En meinannut juonessa (jos sitä oli) pysyä perässä. Harmi sillä muistikuvieni mukaan tämä oli hyvä sarja, silloin joskus.. 


Pakko lisätä, että siitä pakko olla kulunut useampia vuosia kuin tuo viisi vuotta näiden lukemisesta, niin ala-arvoiselta tuo teksti maistui.. 

4 kommenttia

 1. Huh, mie pidin Hullu luokka -kirjoista paljon ja mietin, että olisin myös lukenut ne pian. Tuntuu kyllä kamalalle, jos ne ovatkin sekavasti kirjoitettuja ja tylsiä.

  VastaaPoista
 2. Voi olla että lopuakohden sarjan kirjat olisi parempi, Ikolahan ja Kulmala olivat itsekkin yläste ikäisiä noita ensimmäisiä kirjoittaessaan.

  Toinenkin osa oli jo hieman paremmin kirjoitettu kuin ensimmäinen, mutta silti oli ihan liian hyppivaa minulle.
  Nämä olivat myös jossain vaiheessa suosikkejani :)

  VastaaPoista
 3. Voi ei. Nämä olivat niin suosikkejani joskus nuorena.. yläasteella? Ja kolusin läpi moneen otteeseen. Mutta jos ne eivät olekaan sitä samaa enää nykyään kuin ennen (jolloin ei piitannut tekstin loogisuudesta niinkään).. Ehkä silti kokeilen yhden kirjan rämpiä, kirjat eivät muistaakseni olleet kovin paksuja.

  VastaaPoista
 4. Eivät ne paksuja olleet, varmaan puolisen tuntia meni lukiessa yhtä osaa.

  Olisikin kiva kuulla, onko nämä muidenkin mielestä yhtä sekavan oloisia :)

  VastaaPoista