Cathy Kelly - Onnen ainekset

 Sain tämän sitten viimein luettua. Mielestäni Kellyn kirjojen taso on koko ajan hieman laskenut, pidän enemmän alkupään tuotannosta. Siksi meinasinki jättää tämänkin ostamatta ja odotella pokkaria. Se sitten sattui olemaan Johanna kirjakerhossa kuukauden kirjana niin annoin sen sitten tulla. (hintaa tuli peräti 3,90e, oli bonuksia säästössä).
Kirja oli ihan ok, ei mitenkään erityisen huono, muttei hyväkään. Kirjassahan, kuten Kellyn kirjoissa yleensäkkin, on useampi päähenkilö. Päähenkilöt ovat aika perinteisesti ns. ikisinkku, onnellisesti naimisissa, pettetty ja "vanha ja viisas". Nyt Kelly oli yrittänyt nokkelasti kietoa tarinansa vanhan ja perityn resepti-elämänhjeen ympärille, itse en tästä ratkaisusta pitänyt. Hypin ne kohdat yli, varsinkin kun ne oli kirjassa käsinkirjoitusfontilla. Samoin tämä henkilö Eleanor, joka tätä äitinsä jättämää reseptikirjaa tutki oli aika mitään sanomaton hahmo ja hän jäi pinnalliseksi verrattuna muihin hahmoihin.
 Muutenkin kirjassa oli liian monta päähenkilöä, kirja muuttui liian hyppiväksi ja henkilöt jäivät pinnallisiksi, jopa karikatyyreiksi. Tuntui että Kelly yritti miellyttää liian montaa lukijaa oli 25-vuotias, petetty sinkku näyttelijä, reilu 30 vuotias vanhapiika opettaja, vajaa 50-vuotias onnellisesti naimisissa- omaa salaisuuden menneisyydestä, n.50-vuotias onnellinen itsekseen sinkku ja yli 80 vuotias juuri leskeksi jäänyt. Lisäksi sivuhenkilöissä oli myös kattavasti joka ikäpolvesta eri edustajia.   

Mutta kyllä Kelly silti vielä viihdyttämisen osaa, kaikista negatiivisista asiosta huolimatta luin kirjan yhdeltä istumalta. Aluksi hyppiminen hieman häiritsi mutta pian sekin selkeytyi. Ei silti mitään parasta Kellyä tämänkään.

edit; kuva adlibriksen sivuilta

Ei kommentteja