Nancy A. Collins - Musta yö - tummat lasit

Kiinnostuin kirjasta alunperin tämän jutun perusteella, ja yllätyinkin positiivisesti kun löysin teoksen paikallisesta kirjastosta.

Kuva Risingshadow.net
Lukemisesta taitaa olla jo pari kuukautta, muistinkin kirjan kun kirjasto ystävällisesti lähetti "eräpäivä lähestyy" sähköpostin.

Collins on yhdysvaltalainen kauhukirjailija, joka voitti tällä esikoisteoksellaan Bram Stoker -palkinnon 1990.

Kirja on alkuperäiseltä nimeltään Sunglasses After Dark ja se on julkaistu 1989, suomennos on julkaistu 1994.

Eli vampyyreista on kirjoitettu sujuvasti jo aikaa ennen twilightia

Tässäkin kirjassa kirjan päähenkilö on nahkaan pukeutunut, aurinkolasit silmillä oleva vampyyri, joka tappaa toisia vampyyreja eli Sonja Blue.

Kirja alkaa kuitenkin mielisairaalasta, jonne Sonja on suljettu vastoin tahtoaan. Syyt tähän tulevat myöhemmin kirjassa ilmi. Kirjassa kerrotaankin Sonjan vapautumisesta, häntä auttaneen hoitajan selviytymisestä ja Sonjan kostosta, kirjassa myös valotetaan kuinka hänestä tuli vampyyri ja mitä vampyyrit ovat. Kirja keskittyykin mielestäni enemmän juurikin menneisyyteen ja sen vaikutukseen nykytilanteeseen. Sonja on ihan mielenkiintoinen hahmo ja vampyyrit eivät ihan ole samanlaisia kuin nykyisissä kirjoissa.

Arvosanana sanoisin että tämä oli 7½ - 8+ luokkaa, olisin mielelläni lukenut seuraavankin osan, katsoakseni pääsekö tarina tämän paremmin vauhtiin vaiko ei? Mutta tätä ei ole suomennettu enempää. Enkä löytänyt enkuksikaan kaupoista. Harmi..

Pari novellia näytti Collinsilta olevan suomennettuna wikipedian mukaan ja enkuksi kirjoja näytti olevan enemmänkin..

P.S. Tuo kansikuva on ihan hirveä, itse pidin tätä kuvapuoli alas päin sängyn vierellä että sain nukuttua. Kirja sisällöltään ei ollut pelkoa aiheuttava.

2 kommenttia

  1. Sulla on tosi mielenkiintoinen blogi! En voi uskoa, etten ole tänne aiemmin päätynyt. Onneksi nyt sentään löysin tänne. :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos.

    Pystyssä tämä on jo ollut jonkin aikaa, kirjoittelu vain aina välillä jäänyt vähemmälle. Tuo 30 päivää haaste toi piristystä kirjoitusintoon ja tähän tuntuu jäävän koukkuun :)

    Ja tervetuloa!

    VastaaPoista