Linda Howard - Burn


Olen lukenut tämän jo jonkin aika sitten, mutten ole sitä täällä maininnut. Kirja on aika tyypillinen Howardin kirja ja eikä ole ihan sieltä parhaimmasta päästä mutta oli huomattavasti parempi kuin tuo Ice oli.

Kirja alkaa hauskasti, kun ihan normaali työläistyttö Jenner voittaakin useamman sadan miljoonan pääpotin lotossa. Tässä lähinnä pohjustetaan tulevaa, kirjan varsinaiset tapahtumat sijoittuvat vasta useamman vuoden päähän tuosta.

Kyllä tuosta alusta silti saa kivasti pohdintaa; mitä itse tekisin jos voittaisin? ja kertoisinko kenellekkään? Täytyy kyllä sanoa että itse en varmaankaan kertoisi ainakaan yleisesti jos pääpotti osuisi kohdalle. Suomessa tosin onkin tehty mahdolliseksi Veikkauksen toimesta että voitajat voivat pysyä anonyymeina ja Suomessa ei tarvitse maksaa veroja voitoistaan vaan ne on jo maksettu. Toisin kuin ilmeisesti USA:ssa.

Loppu juoni onkin sitten aika tyypillinen viihde-hömppä-jännitys-kirja. Mutta se mikä tekeekin Howardista mielestäni yhden parhaita kirjailijoita tällä saralla on hänen naishahmonsa sekä kirjoissa oleva huumori (useinkin dialogissa). Hänen naisensa eivät ole mitään nurkassa, miehen perään vinkuvia, itkeviä, heikkoja naisia. Vaan vaara kohti tarvittaessa juostaan- vaikka ainut ase kädessä olisikin piikkikorkoinen korkokenkä.. 
Pidän erittäin paljon Howardin huumorista kirjoissa ja siellä olevasta ns. naisenlogiikasta. Huumoria löytyikin tästä, ei yhtäpaljoa kuin suosikeissani mutta tarpeeksi että kirja oli hyvä.  

Juoni ei ole mitenkään realistinen risteilylaivan räjäytyksineen ja salaisine "freelancer" agentteineen, mutta oli viihdyttävä ja loppuratkaisu oli hyvä. Jennerkin löysi paikkansa maailmassaan ja se ei tosiaankaan ole hemmoteltu miljoonärityttö..

Yleisarvosana 8½ , luen toistekkin..




Ei kommentteja