Day 24

Day 01 – Best book you read last year
Day 02 – A book that you’ve read more than 3 times
Day 03 – Your favourite series
Day 04 – Favourite book of your favourite series
Day 05 – A book that makes you happy
Day 06 – A book that makes you sad
Day 07 – Most underrated book(s)
Day 08 – Most overrated book
Day 09 – A book you thought you wouldn’t like but ended up loving
Day 10 – Favourite classic book
Day 11 – A book you hated
Day 12 – A book you used to love but don’t anymore
Day 13 – Your favourite writer
Day 14 – Favourite book of your favourite writer
Day 15 – Favourite male character
Day 16 – Favourite female character
Day 17 – Favourite quote from your favourite book
Day 18 – A book that disappointed you
Day 19 – Favourite book turned into a movie
Day 20 – Favourite romance book
Day 21 – Favourite book from your childhood
Day 22 – Favourite book you own
Day 23 – A book you wanted to read for a long time but still haven’t
Day 24 – A book that you wish more people would’ve read

Ei tähän viitsi oikein vastata mitään, jonka olen jo vastannut mm. romantiikka/hömppä-kirjat, Roberts, Harry Potter, Sookie Stachouse..


Ehkäpä vastaan että toivoisin että ihmiset ylipäätään lukisivat enemmän, lukekoot mitä vaan haluavat mutta kunhan lukisivat.


Usein tuntuu että hirveän pieni osa ihmisistä ylipäätään lukee, monet kyllä ostavat/saavat lahjaksi mm. uusimman Nobelin tai Finlandia palkinnon saaneen kirjan, hyllyynsä edellisten jatkoksi. Samoin perinteiset  klassikot tuntuvat löytyvän, jonkun tietosanakirja- sarja lisäksi, olohuoneen kirjahyllystä. Epäilen ettei monikaan ei ole kuitenkaan niitä lukenut..
Enkä usko siihenkään että koulussa pakkoluetetaan klassikoita tai opettajan suosikkeja. Itse ainakin olen erittäin huono lukemaan mitään pakosta, jo koulu aikoina skippasin mm. Tuntemattoman sotilaan lukemisen, selasin sitä sen verran että löysin vastaukset siitä olleeseen esitemä-tehtävään.

Ihmisten pitäisi saada lukea mitä itse haluavat, että löytäisivät lukemisen ilon.. Kyllä sitä sitten tulee luettua nuo klassikotkin (tai ainakin ne jotka kiinnostavat). Koska lukeminen ylipäätään, vaikkapa vain urheilukirjojenkin, avartaa maailmankuvaa ja ihmisten ajatusmaailmaa.

Nyt urheiluvertaus, joka tulee aina mieleen kun puhutaan kuinka kirjat ovat raskaslukuisia ja ei niitä jaksa kukaan lukea. Tällöin usein onkin kyseessä joku klassikko. Ja silloin aina tekisi mieli sanoa etteihän lenkkeilyäkään aloiteta maratonin-juoksulla, kyllä sitä varten pitää ensin treenata. Samoin mielestäni myös klassikoiden ja muiden ns. raskaampi/työläämpi lukuisten kirjojen lukemistakin varten pitää harjoitella.
Pitää myös muistaa etteivät kaikki pidä kaikesta, makuja on monia, myös lukumieltymyksiä..

Tulipa taas asiasta ja sen vierestä..
Day 25 – A character who you can relate to the most
Day 26 – A book that changed your opinion about something
Day 27 – The most surprising plot twist or ending
Day 28 – Favourite title
Day 29 – A book everyone hated but you liked
Day 30 – Your favourite book of all time


2 kommenttia

 1. Tämä oli kyllä hyvä vastaus tähän kohtaan! Olen samaa mieltä, makuja on monia mutta tärkeintä on että luetaan, kaikki on arvokasta. Ilahdun aina kovasti jos vaikka töissä kuulen jonkun sellaisen henkilön puhuvan lukemisesta, jonka en tiennyt tai ehkä edes osannut kuvitella olevan kiinnostunut asiasta!

  Ja harjoitteluasiassa olet myös aivan oikeassa. Eiköhän koulussa olisi tärkeintä innostaa oppilaita lukemaan antamalla heidän valita jotain itseään kiinnostavaa. Lukekoot ne klassikot sitten joskus jos tarpeeksi innostuvat. Eivätpä ne olisi itseänikään voineet teini-iässä juuri vähempää kiinnostaa, mutta kummasti on tilanne muuttunut! :)

  VastaaPoista
 2. Kiitos kommentista, mukava tietää että joku muukin on samaa mieltä :)

  Itse myös ilahdun aina, kun puhutaan lukemisesta ja kirjoista. Niistä saattaisin puhua vaikka kuinka kauan.

  Tuli tuossa mieleen eräs kerta kun luin töissä (oli rauhallinen hetki) ja siihen tuli asiakas, vanhempi mies, joka sitten kysyi että "mitä luit?"
  Vastasin ja selitin että kyseessä on samurai-aikaiseen Japaniin sijoittuvan fantasia-sarjan osa.. Tämä mies sitten innostui ja alkoi keskustelemaan kanssani yleisesti fantasia kirjoista, hän siis luki myöskin. Vaikken hänen ulkonäkönsä perusteella olisi sitä ikinä arvannut ja varsinkaan että hän lukisi fantasiakirjoja.. :D

  VastaaPoista