Becca Fitzpatric - Langennut enkeli

Risingshadow
Vihdoinkin bongasin tämän viime viikolla kirjastosta. Tämä on ollut pitkään sillä "lue, jos törmäät kirjastossa tai alennuksessa"-listalla..

Takannen teksti kun itse en jaksa alkaa pohtiman kuinka tästä kertoisi..

Romanssinpoikaset, illat hämyisessä pelihallissa ja yön selkään kiitävät moottoripyörät eivät olleet kuuluneet Nora Greyn elämään. Kunnes hänen biologian opiskeluparikseen ilmestyy kuin tyhjästä Patch-niminen salaperäinen muukalainen. Tumman ja synkeän komean Patchin tutkimaton hymy ja ihmeellisen tarkkanäköiset silmät kiehtovat Noraa kuin yölamppu perhosta. Kuka Patch oikein on ja mistä hän on tullut? Ja kuinka hän on saanut syvät hiilenmustat arvet selkäänsä? Poika tuntuu olevan kaikkialla missä Norakin, lukevan tämän ajatuksia ja tietävän hänestä jopa ystäviä enemmän. Rakastuminen ei ole koskaan ollut näin enkelimäisen ihanaa – ja äkkiä myös tappavan vaarallista.

”Osa minusta halusi juosta hänen luotaan kirkuen: Tulipalo! Huimapäisempi puoli tunsi houkutusta katsoa, kuinka lähelle pääsisin leimahtamatta liekkeihin.”

Patchin ilmaantumiseen kytkeytyy sarja selittämättömiä ja pelottavia tapahtumia, jotka saavat Noran epäluuloiseksi. Voiko Patchiin turvautua vai pitäisikö juuri häntä varoa? Noran etsiessä vastauksia hän törmää totuuteen, joka on kaikkea muuta kuin yksiselitteinen. Hän huomaa olevansa osa kostonhimosta, uhrimurhista, lankeemuksista ja kielletystä rakkaudesta koostuvaa vyyhteä. Käynnissä on ikiaikainen taistelu, joka käydään kuolemattomien ja langenneiden sielujen kesken…


Tekisi mieli alkaa antamaan kouluarvosanoja näille, tästäkin kirjoittaminen on tökkinyt kun ei tästä loppupeleissä oikein mitään jäänyt käteen. Lukihan tämän, mutta alkaa pikkuhiljaa kyllä kyllästyttää nämä keskinkertaiset paranormaalit nuortenkirjat. (Alyson Nöel, Rachel Caine, P.C Cast, L. J. Smith ja kumppanit siis)

Hyvin epätodennäköistä että tulen tämän jatkot lukemaan, pääsyynä tähän juonen ennalta arvattavuus. Ei ole kiva lukea kun tietää mitä tulee tapahtumaan, sen lisäksi että muutkin asiat tökkivät.
Noran "paras ystävä", jonka nimeä en nyt tähän hätään muista niin hänen käytöksensä ihmetytti minua koko kirjan ajan. Eikä ne Norankaan kaikki ratkaisut olleet ihan loogisia myöskään.

Niin se kouluarvosana voisi olla 6+ tälle, ja plus siitä ettei tässä ollut vampyyreja.


Kustantanut - WSOY (2011) 
Alkuperäinen nimi - Hush Hush (2009)
Suomentanut - Pirjo Ruti

Muita tämän lukeneita:

5 kommenttia

 1. Minäkään en lämmennyt tälle kirjalle. Rupean myös olemaan kyllästynyt keskinkertaiseen paranormaaliin romantiikkaan.

  Tämän jatko-osat eivät innosta lainkaan, mutta minua kiinnostaisi lukea joku hyvä, aikuisille suunnattu langennut enkeli-kirja...

  VastaaPoista
 2. Minulla kirja oli samalla tavoin "jos tulee vastaan niin luen"-listalla. Oli jopa kerran lainassa, mutta palautin kun ei houkutellut tarttumaan. Lainasin kuitenkin vähän aikaa sitten uudestaan, vaikka olen samaa mieltä, että nyt on julkaistu monta ei-niin-hyvää paranormaalin romantiikan kirjaa.

  VastaaPoista
 3. Mie taas RAKASTAN tätä kirjasarjaa. Parhaita heti Black Daggerin jälkeen :D Patch on parhaita kirjan sivujen prinssejä. Tykkään tykkään :D

  VastaaPoista
 4. Anteeksi kun on vastaaminen kestänyt, olen ollut kolme viime yötä töissä ja tänään vielä pitäisi yhdeksi yöksi töihin mennä ennen vapaita..

  Veikkaa että jos olisin lukenut tämän vaikkapa viime tai toissa vuonna voisivat mielipiteeni olla hieman positiivisempia. Nyt tämä ei vain iskenyt, ennalta arvattava ja epäuskottava juoni.. Liikaa samankaltaisi tarinoita tullut luettua :/

  VastaaPoista
 5. minä rakastan tätä kirjaa todella. olen nyt lukenut tämä jatko-osat kaksi kertaa, kuten tämänkin, ja odotan innolla, että neljäs kirja ilmestyy.

  VastaaPoista