Melinda Metz - Roswell Hight- sarja


Risingshadow
Avuruusolentojen sieppauksesta on selvitty.

Luinkin nämä noin kolmessa osassa, eli useamman kirjan päivässä. Se ei mitenkään ollut vaikeaa ottaen huomioon että nämät ovat suht lyhyitä ja helppolukuisia. (Oma lukunopeuteni on n. 100 sivua tunnissa, suomeksi. Tosin tekstistä riipuen ja enkuksi luen hieman hitaammin. taas tosi tärkeä tieto teille varmaan)

Kirjat tosiaan kertovat pääasiassa Maxista, Michaelista, Isabellasta, Lizistä, Mariasta ja Alexista. Joista kolme ensimmäistä tosiian ovat avaruusolentoja, joilla on erikoiskykyjä. Kaikki alkaakin siitä kun Max paljastaa Lizille olevansa avuruusolio pelastamalla tämän hengen. Kolmikko nimittäin on tiukasti salannut kaikilta alkuperänsä.

Tämä kolmikon todellisen henkilöllisyyden salaaminen onkin yksi kirjojen pääteemoja, samoin kuin kolmikon halu tietää lisää menneisyydesta ja mahdollisesti jopa paluusta kotiin. Kaikkeen heitetään mukaan vielä teini-romantiikka.

Eli ei ihan hullumpi sarja, kaikenlaista mahtuu mukaan. Pidin alun kirjoista enemmän, loppu puolen kirjoissa sitten taas tapahtui ihan liikaa sivumääriin nähden. Tyypillisesti jokainen kirja vielä yleensä loppuin ns. cliffhangeriin, eli seuraavaan osaan tuli tartuttua helposti. Juoni tosiaan kulki välillä liiankin nopeasti ja tarinaa kerrottiin useasta eri näkökulmasta, ja se aiheutti välillä sekavuuksia. Lisäksi en pitänyt ollenkaan viimeisten kirjojen Maxista. Henkilö kavalkadi vaihtui myös aika tiuhaan (päähenkilöitä lukuunottamatta), mukaan tuli henkilöitä, mutta samaan tahtiin heitä kyllä sitten oikeastaan kuolikin tai katosi.

Sitten se vertailu tv-sarjaan. Niin itse katselin juuri ensimmäisen tuotantokauden, ja muista kausista en kyllä hirveästi muistakkaan mitään eli onneksi on google ja wiki keksitty...
 Eihän näillä kahdella ole yhteistä oikeastaan kuin tarinan tapahtumapaikka ja henkilöt. Henkilöidenkin historiat ovat aika erit, ja osa tv-sarjassa loppuun asti nähtävistä henkilöistä kuolee ja päin vastoin kirjassa loppuun asti ollut henkilö kuolee kesken tv-sarjan... Tessiä ei näkynyt ollenkaan kirjoissa, kuten ei myöskään FBI:ta, CIA:ta etc.

Sarjaanhan kuuluu kymmene kirjaa;

1. Muukalainen (The Outsider 1998)
2. Kesytön (The Wild One 1998)
3. Etsijä (The Seeker 1999)
4. Tarkkailija (The Watcher 1999) 
5. Vierailija (The Intruder 1999)
6. Salamatkustaja (The Stowaway 2000)
7. Kadonnut (The Vanished 2000)
8. Kapinallinen (The Rebel 2000)
9. Petturi (The Dark One 2000)
10. Pelastuminen (The Salvation 2000)

Suomeksi nämä on kustantanut Sanoma Magazines Finland ja ilmeisesti ovat olleet osan Sisters Club -kirjakerhoa. Kirjoilla on myös ollut pari eri suomentajaa. Tuolta Risingshadow.net-tistä löytyykin näistäkin kivasti tietoa.

Ei kommentteja