Beth Revis - A Million Suns (Across the Universe part 2)

Goodreads
Tämä tosiaan tuli minulle pari viikkoa sitten kirjatilauksessa. Poikkeuksellisesti kovakantisena, yleensä tilaan nidottuina tai pokkareina.

Nyt varoitus koska en tässä kipeänä ollessa jaksa niinkään varoa mitä näppäimistö tuottaa, eli teksti saattaa spoilata ensimmäistä osaa ja osin tätäkin.. Ja jos tuolla on epäjohdonmukaisuuksi ym niin syytän flunssaa ja mahdollista finrexin yliannostusta.
Mutta lyhyesti kerrottuna jos et halua lukea kaikkea alla olevaa niin suosittelen, varsinkin jos pidit ensimmäisestä osasta.

Tämä jatkaa melkein suoraan siitä mihin ensimmäinen osa jäi. Amy on nyt ollut kolme kuukautta sulatettuna, Seuraaja/Elder yrittää johtaa Godspeedia. Mutta kun kaikki näyttää taas kääntyvän päälaelleen ja he eivät tiedä ketä ja mitä uskoa. Lisäksi heidän suhteensa otti kolauksen Elderin paljastuttua Amyn sulattajaksi.


Tämän jälkeen jäi kyllä päähän monta kysymystä että kolmas osa on aivan pakko lukea, kunhan se ilmestyy. Ja se on tulossa Risingshadow.net-n mukaan tammikuussa 2013 ja on nimeltään Shades of Earth. Tuosta nimestä voi siis päätellä jotain mutta tässä liikun kyllä spoilaamisen rajoilla.

Kuten ensimmäisessä osassa myöskin niin tässäkin ratkottiin arvoitusta, tosin ekassa osassa haluttiin tietää murhaaja, tässä osassa taas se suurin salaisuus, joka aluksella on. Ja se salaisuus onkin mielenkiintoinen ja muuttikin asetelmia kirjan lopussa ihan päälaelleen. Kaikki aluksen asukkaat joutuvatkin tekemään valinnan kirjan lopussa. Valinta teemana muutenki oli iso osa kirjaa, valintojen ja päätösten teko ei aina ole niin helppoa.

Tästä muutenkin voi poimia eri kerroksia mm. aiheista;

Kuka on hyvä johtamaan? Pitäisikö johtaja valita vai aseman olla periytyvä. Onko sillä väliäkuinka johtaja on valittu jos tämä kuitenkin on hyvä vai pitääkö ihan periaatteessa vastustaa perittyä valta-asemaa..

Muutoksen vastaisuutta ja pelkoa, onka vanha ja tuttu aina parempi kuin uusi ja outo? Tai pitääkö kaikkea uutta kokeilla ihan vain kokeilemisen ilosta?

Myös erilaisuuden pohtimista jatkettiin tässäkin osassa. Amy edelleen on ulkoisesti ja ajatusmaailmaltaan erilainen kuin kaikki muut. Toisia se kiehtoo ja toisia pelottaa.


Tässä osassa kaikki tuntui tapahtuvan kauhella vauhdilla ja tämän lukikin nopsasti. Ainoita miinuksia tulee siitö että juoni oli osin ennalta arvattava. Mutta virkistävää vaihtelua maassa tapahtuvien kirjojn maailmaan tämä avaruusseikkailu kylläkin on. Elderin ja Amyn suhdettakin vietiin eteenpäin juuri sopivasti, ei menty liian imeläksi ja tämän suhteen kehityskaari tuntui uskottavalta. Seuraavaa osaa odotellessa.

Tämän suomentamisesta en löytänyt mitään tietoa, toisaalta julkaistiinhan tuo ensimmäinen osa suomeksi vasta viime tammikuussa.

Tämä on julkaistu tammikuussa 2012, kustantajana Razorbill.

2 kommenttia

  1. Hyvänen aika, joko tälle on toinenkin osa ilmestynyt? Vastahan mä luin sen ensimmäisen - joka kyllä jäi sen verran kiinnostavaan paikkaan, että ilman muutahan tämäkin on luettava.

    Luin sun jutun vähän varovasti etten täysin spoilaannu, mutta kiinnostavalta vaikuttaa :D

    VastaaPoista
  2. Minä malttamattona tilasin tämän heti kun tuli muutakin tilattavaa..

    Tämäkin jäi sellaiseen kohtaan että jos kolmas osa olisi jo ilmestynyt niin olisin sen käynyt klikkailemassa ostoskoriin, mutta valitettavasti tässä on vuosi odoteltavana.

    VastaaPoista