Meg Cabot - The Airhead Trilogy

Kerrompas näistä kaikista yhtäaikaa. Ensimmäisen osan luinkin jo maaliskuun puolella mutta nämä kaksi muuta vasta tällä viikolla (edit; kirjoitus ollut virtuaalisessa pöytälaatokossa viikon parin ajan.) kun sain aikaiseksi hakea ne kirjastosta lainaan. Cabot tuntuu kirjoittavan keskiverto hyvää teiniviihdettä, joten hän onkin päätynyt lukulistalle usein viime aikoina, näitä kun löytyy kirjastostakin.

Goodreads
Trilogiaan kuuluu siis kolme osaa

1. Airhead (2008)
2. Being Nikki (2009)
3. Runaway (2010)

Kirjojen päähenkilö on Emerson Watts, ylisuoriutuva high school oppilas, joka onnettomuuden jälkeen herää ja hänelle selviää että hänen aivonsa on vaihdettu supemalli Nikki Howardsin ruumiseen. Hän on pakotettu omaksumaan Nikkin rooli tämän palkanmaksajan Stark- yhtiöden toimesta, maksoivathan nämä hänen leikkauksensa ja hengenpelastamisen. 

Mukaan mahtuu kaikenlaista kommellusta, supermallina olo ei olekkaan ihan niin helppoa kuin voisi luulla ja uran yhdistäminen muuhun elämään (koulu, ystävät,perhe etc.) vasta tuottaakin ongelmia.
Goodreads

Niin kuin tuolla alussakin totesin nämä ovat ihan kivoja, tosin jos näitä ei olisi kirjastossa niin tuskin näitä olisi tullut luettua. Ihan hyviä silloin kun ei jaksa lukea jotain kivempaa, koska muu elämä vie enemmän aikaa. Itselläni on tosiaan tapana lukea vähän tilanteen mukaan kirjoja, paremmat ym tapaan säästää vapaa päiville ja lukea ne putkeen. Näissä taas ei haittaa jos silmä luomet alkavat painua kesken kaiken.. (toivottavasti ymmärsitte mitä tarkoitan)

Päähenkilö Em/Nikki on virkistävä, ja muutenkin Cabotit hahmot muissakin kirjoissa ovat kohtuu hyviä tyttö-hahmoja. Kirjojen taustalla kulkeekin isompi juonikuvio, lisäksi ihmissuhdekiemurat ovat aika monimutkaisia.

Ja jos näitä haluaisi tutkailla pintaa syvemmälle niin ainakin näistä löytyi kritiikkia isoja yhtiöitä kohtaa (vrt. USA; Searss, WallMart. Suomi; S-Ryhmä) kuinka ne hallitsevat markkinoita keinoilla millä hyvänsä. Tarinassa on myös opetusta siitä että pinnan alla saattaa olla muutakin ja ettei mallintyöt olekkaan ihan niin helppoa (tai julkkis elämä yleensäkkään.)

Ei kommentteja