Lara Adrian - Kiss of Midnight (Midnight Breed Series book 1)

Kuva täältä
Tälläinen tuli jonkun tilauksen yhteydessä tuossa keväämmällä tilattua. Ihan vain puhtaasta mielenkiinnosta ja kokeilunhalusta. Lisäksi tätä "suositteli" J.R. Ward, jonka kirjoista pidän. Lukea tämän tosin ehdin vasta jokin aika sitten ja tämän postauksenkin kirjoittaminen venyi ja vanui..

Tätä sarjaa on ilmestynyt yhdeksän osaa, kymmenes on tulossa..

Midnight Breed
1. A Kiss of Midnight (2007)
2. Kiss of Crimson (2007)
3. Midnight Awakening (2007)
4. Midnight Rising (2008)
5. Veil of Midnight (2008)
6. Ashes of Midnight (2009)
7. Shades of Midnight (2009)
8. Taken by Midnight (2010)
9. Deeper Than Midnight (2011)
10. Darker After Midnight (2012)

Kuten osa varmaan arvaakin, niin tämä kirja kertoo vampyyreistä. Sen voi päätellä joko kirjan nimestä tai siitä seikasta että Ward suosittelee tätä.
Tämä kertookin vampyyreistä, sotilaista jotka metsästävät Rogue-ita ja suojelevat ihmisiä ja lajikumpaneitaan näitä vastaan.. (kuullostaako kenestäkään muusta kenties tutulta..?) 

Rogue-t (Rogue = veijari, roisto,konna) ovat (ihmis)verenhimon valtaan joutuneita vampyyreja, jotka uhkaavat paljastaa Breedin (= lajin, rodun) ihmisille.

Ainut mielenkiintoinen asia tässä asetelmassa onki se että kirjassa selitetään vampyyrien olevan osin avuruusolioita, jotka tuhansia vuosia sitten tulivat maahan. Lisäksi kaikki vampyyrit ovat miehiä, ja he tarvitsevatkin ihmisnaisia lisääntyäkseen. Kirjassa näitä naisia kutsuttiin breedmate:ksi, heillä on syntymämerkkiä muistuttava merkki jossain vartalollaan. Kirjan toisella päähenkilöllä Gabriellalla se on korvan takana. Vampyyri voi breedmaten kanssa muodostaa verisiteen, jonka ansiosta ihmisnaisenkin elämä "pitenee".

Tämä kirja kertookin Orderin "johtajasta" Lucanista, joka kuuluu vanhimpiin vamppyyreihin eli the Gen One:n, se tarkoittaa että hän on maahan tulleiden alieneiden ja näiden raiskaamien ihmisnaisten (joista osa sattui olemaan DNA:ltaan tarpeeksi vahva kantamaan tämän ns hybridiraskauden eli olemaan ns. breedmate) jälkeläinen. Vuosissa Lucanilla on ikää vähintään 900 vuotta. Orderin tehtävissä Lucan sitten törmää valokuvaaja Gabrielleen, joka joutuu vaaraan todistaessaan Rogueiden murhaavan ihmisiä. Täten Gabrielle joutuukin rogueden jahtaamaksi ja kukas muukuin Lucan voikaan häntä suojella.. Loppu juonen varmaan arvaavatkin kaikki, mutta on siinä pari pientä juonenkäännettäkin ja pettureita sotureiden joukossa.

Juoneltaan kirja on peruskauraa tälle lajityypille, kirjan mielenkiintoisinta antia minulle olivatkin nuo taustatiedot. Eli millaisia vampyyrit olivat ja mistä he tulivat? Ja näiden tietojen vertailu jo lukemiini saman genren kirjoihin. Tuo vampyyrien olevan avaruusolioiden jälkeläisi olikin minulle tuore näkökulma aiheeseen, mutta muutn he olivat ns. normaaleja; eivät siedä ultravielettia valoa, veren juominen, muistin pyyhkiminen ihmisisltä etc. Eli tarpeeksi uutta ei näihin oltu saatu..

Lopullinen tuomioni onkin että tuskin tulen noita muita osia lukemaan, liikaa yritystä matkia J.R. Wardia siinä onnistumatta.. niin seuraavissa osissahan käsitellään orderin muiden sotilaiden rakkastumisia, samalla kun ratkotaan miksi Roguet nyt yhtäkkiä ovat järjestäytyneet paremmin..


4 kommenttia

 1. Joo, kuulostaa tuo juoni hiukan copy pastatulta. Ja miksi ihmeessä pitää kehitellä oma ihmesanastonsa? Muistan kun aloin lukea Mustan tikarein veljeskuntaa ja heti ensimmäisenä eteen läntättiin hirveä lista kirjan omaa sanastoa. Oli todella tylsää ja tuskaista lukea ne läpi, mutta hyvä että luin, muuten olisin ollut aika nopeasti pihalla ja joutunut jatkuvasti kurkkimaan mitä mikin sana tarkoittaa.

  Miten Ward voi suositella kirjasarjaa, joka on kuin suoraan häneltä kopioitu??

  VastaaPoista
 2. Hieman kyllä :D yllätyin itsekkin kuinka vahvasti se paistoi läpi..

  Minä en yleensä jaksa lukea noita sanastoja, henkilöiden esittelyjä ym vaan skippaan ne, toki palaan niihin jos tekstissä joku ihmetyttää. Mutta yleensä niissä kirjoissa on mukana myös joku "uusi henkilö" jolle myös selitetään nuo sanat.

  Epäilen että juuri siksi suositteli, eikös matkiminen ole yksi kunnioituksen? muoto (sana hukassa..).

  BTW minua jäi hirveästi vaivaamaan (ei ollut kirjassa) että syntyykö näille vampyyreille ja breedmateille sitten vain miespuolisia lapsia..? ettei tyttöjä ollenkaan..

  VastaaPoista
 3. Hei, totta! Teoriassahan heille ei voisi syntyä kuin poikalapsia. Mutta onko ne breedmatet sitten vaan tuulesta temmattuja, että se ei olisi perinnöllistä..?

  VastaaPoista
 4. Breedmateista selitettiin vain että heillä on joku "vahvempi dna", olisiko sitten joku mutaatio tai piilevä geeni..? Ärsyttävän epämääräistä, pitääköhän joskus katsoa josko seuraavista osista löytyisi tähän vastaus.. :/

  VastaaPoista