Totuuksia kirjoista (enkuksi)

Törmäsin blogeissa seikkaillessa vahingossa hauskaa sivustoon, jossa oli mm. lainauksia. Piti tietysti kirjoista etsiskellä lainauksia eli ns. tottuuksia.

Nämä kaikki olivat mielestäni osuvimpia ja halusinkin jakaa ne ja samalla ottaa ne itselleni talteen. Suomentelen niitä tuonne myös, joskin usein suomentamisella menettää jotain ja en ole mikään englanninkäännös ekspertti..


Aloitetaampas yleispätevällä toteamuksella;

"So many books, so little time." 
"Niin paljon kirjoja, niin vähän aikaa,"
— Frank Zappa


Tämän tiedän aiheuttavan mielipide-eroja mutta itse allekirjoitan toteamuksen ja usein tämä onkin minulle hyvän kirjan määritelmä

"If one cannot enjoy reading a book over and over again, there is no use in reading it at all."
"Jos et voi nautti kirjan lukemisesta kerta kerran jälkeen, ei ole järkeä lukea sitä ollenkaan."
— Oscar Wilde

Tämä liittyy läheisesti ylempään.

"Good books don't give up all their secrets at once."
"Hyvät kirjat eivät paljasta kaikkia salaisuuksian heti."
— Stephen King


Niin minäkin..


"I have always imagined that Paradise will be a kind of library."
"Olen aina kuvitellut paratiisin olevan eräänlainen kirjasto"
— Jorge Luis Borges


Lukija (ja opiskelijana) toivon tämän olevan totta kaikilla kirjailijoilla.

"Don't ever apologize to an author for buying something in paperback, or taking it out from a library (that's what they're there for. Use your library). Don't apologize to this author for buying books second hand, or getting them from bookcrossing or borrowing a friend's copy. What's important to me is that people read the books and enjoy them, and that, at some point in there, the book was bought by someone. And that people who like things, tell other people. The most important thing is that people read... "
"Älä koskaan anteeksi pyytele kirjailijalta ostamaasi pokkaria tai että lainasit kirjan kirjastosta (sitä varten ne ovat olemassa. Käytä lähi kirjastoasi). Älä anteeksipyydä minulta (Gaimannilta itseltään) että olet ostanut kirjasi käytettynä tai saanut sen bookcrossingilla tai että olet lainannut sen ystävältäsi. Minulle on tärkeää se että ihmiset lukevat kirjan ja nauttivat siitä ja että kirja on ostettu jossain vaiheessa. Ja ihmiset jotka pitävät niistä, kertovat siitä myös muille. Tärkeintä on se että ihmiset lukevat.."
— Neil Gaiman


Muuta ajattelemisen aihetta..


"Fairy tales are more than true; not because they tell us that dragons exist, but because they tell us that dragons can be beaten."
"Sadut enemmäin kuin totta; eivät siksi että ne kertovat lohikäärmeiden olevan olemassa vaan siksi että ne kertovat meille kuinka lohikäärmeet voitetaan."
— G.K. Chesterton

"You have to write the book that wants to be written. And if the book will be too difficult for grown-ups, then you write it for children."
"On kirjoitettava kirja joka haluaa tulla kirjoitetuksi. Ja jos kirja on liian vaikeaselkoinen aikuisille, sitten kirjoitat sen lapsille."
— Madeleine L'Engle


"Classic' - a book which people praise and don't read."
"Klassikko - kirja jota ylistetään, muttei lueta."
— Mark Twain

"A children's story that can only be enjoyed by children is not a good children's story in the slightest."
"Lasten tarina, josta vain lapset nauttivat ei ole vähimmässäkään määrin hyvä lasten tarina."
— C.S. Lewis

2 kommenttia

  1. Jos et huomaa, niin blogissani on sinulle tunnustus ja haaste : )

    VastaaPoista
  2. Pitääpä käydä kurkkaamassa :) kiitos.

    VastaaPoista