Danielle Trussoni - Enkelioppi

Kuva Tammen sivuilta
Bloggerin ajastus petti sitten taas kerran, tämän piti ilmestyä jo aamulla kun itse vielä nukun.. eli nyt uusi yritys..

Tämä tarttui mukaani jo joskus kesällä kirjastosta, olen uusinutkin tämän varmaan ainakin kerran. Nyt kun tarvitsin viikonlopuksi vanhempieni luo sopivaa lukemista mukaan niin heitin tämän kassiin.

Ei olisi muuten pitänyt etsiä muita tätä lukeneita ennen kuin kirjoitan mielipiteeni tästä. Mutta tykkään etsiä faktat ym linkkien tiedot ennen kuin alan kirjoittaa varsinaista postausta.

Mutta tosiaan itseasiaan, odotuksia tämän suhteen ei oikeastaan ollut -luultavasti olen kylläkin jostain tästä lukenut, ei tämä muuten olisi lainattavaksi päätynyt, en vain muista että missä olen tästä lukenut. Fantasiaa tiesin kirjan toki olevan ja liittyvän jotenkin myös kirkkoon.

Sanottakoon nyt aluksi että jos olisin ollut kotona niin tämä olisi luultavasti jäänyt kesken. Nyt kun minulla ei ollut muita kirjoja mukana, eikä nukkumaan voi mennä ilman että lukee jotain niin luin tämän loppuun. Tosin tämä kyllä tempaisi loppussa vielä mukaansa niin olikin ihan hyvä etten ollut kotona. Kirjan perusidea on hyvä ja mielenkiintoinen on pahoja langenneita enkeleitä nefileitä ja heitä vastaan taistelevia enkelitutkijoita. Nefileiden ja enkelitutkijoiden historiaa kerrottiin, välillä jopa pitkästyttävästi (myönnän että harpoin pari kohtaa..). Samoin päähenkilön Evangelinan kehitystä oli kiva seurata kun salaisuuksien verho alkaa raouttua. Myös nefili Percil oli mielenkiintoinen, varsinkin tämän suhde Evangelinan isoäitiin.

Päällimmäisenä tästä jäi kuitenkin mieleen Da Vincin koodi, kuten äskeinen googlettelu paljasti niin en ole yksin tämän havainnon kanssa. Loppu ratkaisukin on melko saman tapainen, kun päähenkilöstä paljastuukin.. (en viitsi spoilata enempää) Varsinkin loppupuolen lyyran etsintä sai samoja piirteitä kuin Brownin suosittu teos, vaikutelmaa vahvisti myös ns. salaseura ja sen taistelu pahuutta vastaan jo aikojen alusta saakka..

Eli loppukaneetti, empä usko että tulen tätä toisten lukemaan ja jatko-osan lukeminen hhmm, riippuu siitä kuka siinä on päähenkilönä (jos Evangelina niin kiinnostus saattaa riittääkin).


Kirjan ovat myös lukeneet
Kirjamielellä marjis
Saran kirjat Sara
Humisevalla harjulla Cathy
Kirjavinkeissä täällä

P.S. Langenneet enkelit tosin taitavat olla nykyisin myös muoti-ilmio, vampyyrien ja muodonmuuttajien kanssa..

2 kommenttia

  1. Minullakin tämä on pyörinyt lainoissa koko kesän, olen uusinut kirjan pariinkin otteeseen. Mutta en vain saa millään tartuttua siihen. En tiedä, pari kertaa olen jo ottanut sen reissuun mukaan, että nyt luen sen, mutta en olekaan ehtinyt lukea ja se on sitten jäänyt. Ehkä joskus luen tämän, mutta en ilmeisestikään tänä kesänä.

    VastaaPoista
  2. Kauan tämä minullakin pyöri ennenkuin sen luin.
    Mutta niinkuin aina niin paljon kirjoja ja niin vähän aikaa.. :D

    VastaaPoista