Nopeita elokuva arvosteluja

Höh, olin ajastanut tämän jo viime torstaille, en tiedä miksei blogger ole tätä silloin julkaissut..mutta joskus nyt onnistusi..


Ompas taas tullut tuijotettua pari elokuvaa..

Olen jo useampaan kertaan tuossa lähi-Siwassa vieraillullani katsonut kaihoten heidän "4 elokuvaa 10e"-tarjoustaan, mutta aina on ollut muitakin kassajonossa etten ole ehtinyt sieltä bongaamaan vain neljää parasta. Eilen sitten marsin ensin siihen kassalle tutkimaan elokuvia ja hain sitten vasta muut ostokset. Mukaan lähtikin pari vampyyri-elokuvaa, yksi ihmissusi-elokuva ja pari komediaa..
Toisen vampyyri-elokuvan ja ihmissusi-leffan ehdinkin jo eilen katsella. (plus ostamani Step Up 2:n mutta sitä en arvostele kun siitä on ollut puhetta jo aiemmin..)

Ensin vampyyri leffat, ostin siis Bloodrayne:n ja 30 päivää kaamosta. Päätinkin katsella BloodRaynen ensin, koska mielikuva tuosta toisesta elokuvastani on sellainen etten taida sitä yksin uskaltaa katsella tai ainakaan nukkua sen jälkeen. Tämäkin oli toki K18, mutta jotenkin se ei vaikuttanut samalla lailla yhtä pelottavalle.

Ja oikeassa olinkin, tämä ei ollut yhtään pelottava. Lähinnä tämä huvitti surkeudellaan ja veri-roiske-kaarillaan.. Elokuvan perusidea on ihan hyvä eli elokuva kertoo Raynesta, joka on dhampir eli puolivampyyri. Hänen isänsä(vampyyri) Kagan raiskasi tämän äidin (ihmisen) ja myöhemmin vampyyrikuningas Kagan vielä murhaa tämän äidin ihan hänen silmiensä edessä.. Rayne vannoo kostavansa isälleen tämän teot..
Sekaan heitetään vielä Kaganin halu hävittää ihmiset maailmasta ja tätä vastaan taisteleva salaseura Tulikivi, lisäksi soppaan ympätään pari "taikaesinettä", joita Kagan tietysti vielä lisäksi havittelee, niin elokuva alkaa olla valmis.
Idea on hyvä, mutta toteutus ihan surkea.
En oikein tiedä minne maailmaan tämä sijoittautuu; vaateet ja muut esineet (pääasiassa) olivat keskiaikaisia, mutta mukana oli kuitenkin ruutia ja aseita, jotka olivat ihan eri vuosisadoilta.. Näytteleminen oli ihan surkeaa ja vaikka osa näyttelijöistä olikin ihan "tunnettuja" eivät he silti saaneet tähän mitään eloa.. Melkein jäi kesken ja varmaan olisikin jäänyt jos en olisi samalla laittanut ruokaa.. Niin ja tämähän perustuu tietokonepeliin ja tälle elokuvallekin on tehty jatko-osa (joka arvostelujen perusteella on vielä huonompi..)

Mutta toinen katsomani elokuva eli se ihmisusista kertova olikin positiivisempi yllätys. Eli Blood & Chocolate.

Oma elokuvani on tällä kannella.
Elokuvan päähenlö on Vivian, joka on ihmissusi (muodonmuuttaja) loups-garoux , joka on jäänyt "orvoksi" ihmisten tapettua tämän vanhemmat ja kaksi sisarusta. Hän elääkin tätinsä luona, täti on myös ihmissusi ja he kuuluu laumaan. Laumalla on omat sääntönsä ja oikeudenkäyntinsä. Laumaa johtaa Gabriel, joka lauman sääntöjen mukaan vaihtaa kumppaniaan joka seitsämäs vuosi..
Vivian, joka kuuluu arvostettuun sukuhaaraan ihmissusissa on 19-vuotias ja eikä hyväksy kaikkia lauman sääntöjä (varsinkaan sitä että hänestä tulisi Gabrielin uusi puoliso) ja etsii elämältään muuta. Vivian törmääkin Aideniin, ihmiseen, joka piirtää sarjakuvaa ihmissusista ja muista "fantasia olennoista". Vivian yrittää ensin vastustella Aidenin yrityksiä tutustua häneen paremmin mutta hän antaa lopulta periksi. He alkavatkin tapailemäänn salaa ja rakastuvat vastoin kaikkia lauman sääntöjä.. Vivianin pitääkin valita haluaako hän maistaa tulevaisuudessa veren vai suklaan.. (eli onko hän peto vai ei?)


Tässä kansi versiossa ovat Gabriel, Vivian ja Aiden.
Tämä oli kiva elokuva, nätisti toteutettu, juoni oli hyvä ja tätä katseli mielellään. Varsinkin ihmissusien muutos susiksi oli kauniisti toteutettu. Juonessakin riitti käänteitä ja sivujuonia oli juuri sopivasti. Samoin kuin ihmissusista kerrottiin tarpeeksi ja sudet olivat kauniita susia eivätkä mitään sekasikiöitä.
Äskeinen googlettelu paljasti tämän perustuvan itseasiassa Annette Curtis Klausen saman nimiseen, nuorille aikuisille suunnattuun kirjaan (kirjasta lisää täältä). Kirja on julkaistu jo 1997 ja elokuva on julkaistu 2007.
Ei kommentteja