Linkkivinkkejä eli mistä saa tietoa kirjoista

Selailimpas tuossa ajan kuluksi nettiä ja bongasinkin jo ensi vuoden ihania uutuus kirjoja. (Oi, miksi suomalaiset kustantomot julkaiset nämä tiedot aina niin myöhään..)

Olen tästä jo joskus kirjoittanut postauksen, joka sitten keväällä? katosi kun blogger-temppuili usean päivän ajan.. Ja ketutuksissani en ole enemmin tätä jaksanut uudelleen näpytellä.

Mutta tässä minun yleisimmät linkki-vinkkinit

Ensinnä tietysti kirjailijoiden kotisivut, harvalla suomalaisella tosin on omia sivuja (tosin seuraan vain niitä kolmea suomalaista kirjailijaa säännöllisesti ja heistä vain yhdellä on kunnolliset sivut)


Kirjailijoiden nettisivut ja facebook sivut.

Nora Roberts - kotisivut (enkuksi) ja facebook 
/hyvät kotisivut, siellä on pari ekstra novelliakin mm. Meri-trilogiaan, hyvät luettelot kirjoista, näytteitä uusista ja muistakin kirjoista. Facebookissa Nora juurikin julkaisi kuvia Irlannin matkaltaa.

Janet Evanovich - kotisivut ja facebook
/ hyvät kotisivut, julkaisee uutiskirjeen n. kerran kuukaudessa, näytteet kirjoista etc.Facebookissa julkaisee mm. joka torstai lainauksen kirjasta. On kysymyksia. Viikon lukijanlemmikkiä etc.

Charlaine Harris - kotisivut ja facebook
/ ok, kotisivut, Harris mm. kirjoittaa blogiaan tänne ja kirjoista löytyy hyvät tiedot. Samoin näytteitä tulevasta kirjasta ilmestyy ennen julkaisua. Facebook ok, ei ihmeellistä siellä.

Kaari Utrio - kotisivut ja facebook
/ ihan hyvät perussivut, kattava lista kaikista julkaisuista (myös uusista painoksista). Facebook vasta hetken ollut pystyssä, mutta vaikuttaa lupaavalle.

J. R. Ward - kotisivut ja facebook
/ Kivat sivut, jaoteiltu sarjojen mukaan, poistettuja kohtauksia etc. Fb:ssä lainauksia, tietoa kirjoittamisen edistymisestä etc.

 ~ ~ ~

Yleissivustoja

Sitten suosikki sivustoni kirjoista puhuttaessa, tosin enkun kielinen mutta täältä olen löytänyt eniten tietoa kirjoista, kirjailijoista, uutuuksista, samantapaisista kirjoista/kirjailijoista etc. Sivuston ulkonäkö tosin on aika ruma, mutta toiminnot ovat loogisia. Etusivun mukaan sivustolla on 30.000 kirjailijan tiedot ja tiedot yli 350.000 kirjasta. Kirjailijoita voi hakea aakkostetusta luettelosta, heidän suosionsa mukaan, uusiempien julkaisujen mukaan , kirja sarjan nimen mukaan etc.
Eli
Fantastic fiction

Tänne myös tulevat tiedot uutuuksista nopeasti ja kirjailijoiden kirjalistat päivittyvät. Sieltä myös löytää helposti yhteisniteet, kirjailijan voittamat palkinnot etc. Kirjailijoiden sivulla on myös (alareunassa) toiminto josta olen pitänyt eli kohta "Tällä sivulla vierailleet kävivät myös näiden kirjailijoiden sivuilla" sitä kautta olen löytänytkin pari uutta kirjailijaa.. Tätä sivustoa en voi tarpeeksi kehua, ainut miinus tulee ettei sieltä löydy kirjojen suomennoksien nimiä.

Pari muuta tälläistä hyvää yleissivustoa ovat;

paljon parjattukin Wikipedia, myös enkuksi ja muilla kielillä. 
Tietty varovaisuus spoilereiden takia paikallaan..

Scifi - ja fantasiakirjoihin keskittynyt Risingshadows (kannattaa muistaa myön englannin kielinen versio)
Löytyy myös kirjallisuus aiheinen keskustelupalsta, mahdollisuus arvostella kirjoja, tehdä oma kirjahylly, tulossa olevat kirjat etc.

Myöskään kirjastojen tietokantoja ei kannata unohtaa, niistäkin saattaa löytää tarvittavaa tietoa.

~ ~ ~

Kirjakaupat

Netissä olevat kirjakaupat ovat myös hyviä tiedon lähteitä. Niistä olenkin yleensä ensimmäisenä bongannut suomalaiset uutuudet jo ennenkuin ne näkyvät edes kustantamon sivuilla. (tämä pätee varsinkin suomenkielisiin kirjoihin)

Itse suosin Adlibristä.
Täältä yleensä löytyy erittäin hyvin kaikki kirjat, varsinkin enkuksi löytyy hyvin. Hakutoiminto on hyvä, ainut miinus siitä että saa olla tarkkana ettei vahingossa tule tilattua äänikirjana(dvd). Hakutuloksia voi luokitella(rajata) kielen perusteella, ne voi järjestää aakkosellisesti, ilmestymispäivän mukaan, hinnan mukaan. Sivuston valvo-toiminto on myös kätevä, samoin kuin sinne tehtävän toivelista-toiminto. Kerran olen palauttanut kirjan ja sekin sujui ihan ok-sti.

Toinen mistä olen tilannut netistä on brittiläinen Play, tosin pääasiassa kylläkin tv-sarjoja mutta pari kirjaakin on eksynyt mukaan. Siellä myös haulla löytää uutuuksiakin :)

~ ~ ~

Kustantamot

Sitten tietysti kustantamot, niistä köytyy uutuusluetteloita (jos löytyy). Osalla niistä onkin ihan surkeat nettisivut mutta löytyy sieltä niitä parempiakin.

Otava
/ Ihan ok, parhaimmasta päästä tosin. Erityisesti pidän heidän julkaisemista "syksyn/kevään 2011"-uutisia vihkosista (olisko oikea sana?).  

Gummerrus
/ aika sekavat, harvoin tulee käytyä..

WSOY
/ sekavat, yksittäisistä kirjoista ei löydä tietoja.. Harvoimpa täälläkään käyn.

Harlequin
/ perussivut, hyvin julkaisupäivät Ei ole tosin ns. perinteinen kustantamo.. Miinusta siitä ettei alkuperäisnimiä ja välillä hankala löytää edellistä julkaisukertaakin..

~ ~ ~

Blogit

Sitten ovat tietysti muut blogit, omia suosikkejani löytää tuolta sivulistasta tai profiilistani.
Mutta yhden haluan tähän linkittää eli Sookieverse blog, täältä löytää mielenkiintoisia pohdintoja Sookie Stachouse kirjoista, uutisia kirjan (ja TV-sarjan) saralta etc. Ehdottamasti seurattavan arvoinen blogi jos pidät Charlainen Harrisin kirjoista tai True Blood TV-sarjasta. Hän myös varoittaa spoilereista, joten niitä ei tarvitse pelätä. Sivustolla on myös keskustelupalsta.


Siinä pari vinkkiä, tietysti ihan perinteisesti googlettamallakin löytää mukavasti tietoa. Kommentoikaa jos olen jotain unohtanut tai en ole vielä jotain hyvää sivustua löytänyt, kirjoihin liittyvät vinkit ovat aina tervetulleita!

Ei kommentteja